Cum combați retenția de apă? 3 sfaturi de care să ții cont

Cum combați retenția de apă? Retenția de apă este o problemă care afectează multe femei și, de asemenea, este una dintre principalele cauze ale celulitei. De aceea, niciodată nu este prea târziu să adopți obiceiuri bune de viață, chiar dacă aceasta înseamnă poate un efort pentru a-ți schimba stilul de viață. 

Înainte de toate, reține că poți face orice vrei pentru a-ți îmbunătăți aspectul și sănătatea, dar dacă nu te străduiești să încerci să minimizezi stresul, rezultatele tale nu vor fi niciodată complete.

Cum combați retenția de apă? Iată 3 sfaturi utile pentru a contracara și preveni retenția de apă:

1. Sare și zahăr

În primul rând trebuie să reduci consumul de sare și zahăr. Și, de asemenea, trebuie să acorzi atenție alimentelor care conțin cantități mari de sare și zahăr. La început va fi mai dificil, dar cu timpul vei învăța să gestionezi cantitățile.

Chiar dacă vei reuși să elimini acești doi „inamici” ai organismului, tot nu o vei putea face în totalitate. Multe alimente au sare și zahăr în compoziție, fără ca noi să știm întotdeauna sau fără să ne dăm seama. Dar tocmai pentru că le asimilăm chiar și fără știrea noastră, este întotdeauna bine să învățăm să reducem cantitățile. De asemenea, în cazul zahărului, poți alege să folosești zahăr din trestie. Cât privește sarea, folosește sare mare, care este puțin mai bună, deoarece a fost supusă unei prelucrări reduse. Alegând să reduci cantitatea de sare și de zahăr, acest lucru îți va permite să slăbești și să scapi de retenția de apă într-un timp scurt.

2. Dieta nu e neapărat necesară

Dacă îți vei impune o dietă strictă, te vei simți limitat și stresat. În cele din urmă vei ajunge să faci alegeri alimentare greșite. Pur și simplu alege să trăiești sănătos: nu urma o dietă, mănâncă sănătos, pentru a te simți sănătos.

În loc să îți restricționezi dieta, încearcă să o schimbi. De exemplu, dacă îți plac pastele mult, alege să consumi paste integrale. Îți place ceva bogat în calorii? Schimbă metoda de gătit (la cuptor sau la abur) și/sau înlocuiește ingredientele grase sau sărate cu altele mai sănătoase (de exemplu, în loc de unt folosește ulei).

De asemenea, consumă multe ceaiuri din plante, bea multă apă și, bineînțeles, mănâncă multe fructe și legume. Aceste recomandări te vor ajuta să reduci retenția de apă și, în consecință, să reduci și să previi formarea celulitei.

În plus, ar trebui să reduci consumul de alimente prăjite, carne roșie, sosuri și cârnați. Pentru o gustare, poți include afine și fructe de pădure, care sunt utile pentru stimularea microcirculației pielii.

3. Cum combați retenția de apă? Înoată, mișcă-te și simte-te bine!

A face mișcare nu înseamnă neapărat să mergi la sală. Poate nu îți place acest lucru. Atunci când ne forțăm să mergem la sală sau să facem o anumită activitate fizică care nu ne place, doar pentru a slăbi sau pentru a evita probleme precum reținerea apei, de fapt, ne stresăm. Și revenim la cele menționate mai sus: stresul nu ajută, ba chiar înrăutățește situația adesea.

Așadar, alege o activitate care te face să te distrezi și care te face să te simți bine. Profită de înot sau de mersul prin apă, dacă mergi la mare.

Important este să te miști suficient, stimulând în mod constant circulația sângelui și astfel, să arzi și câteva calorii. Evident, acest lucru va trebui să devină un obicei: nu este suficient să faci acest lucru doar 1-2 ori pe săptămână, ci în fiecare zi sau aproape în fiecare zi. Adoptând acest obicei de viață, te va face să te simți mai energică, plină de viață și fericită. În consecință, vei avea mult mai multă dorință de a face unele lucruri și, de asemenea, te vei confrunta cu mai puțin stres. Vei simți mai puțin nevoia de a mânca alimente nedorite și, prin urmare, te vei confrunta mai puțin cu retenția de apă și celulita.

Dacă îți place ciclismul și/sau mersul pe jos, trebuie să știi că acestea sunt două elemente potrivite pentru un stil de viață activ și sănătos.

În concluzie, acestea sunt doar 3 sfaturi utile și simple care te vor ajuta să elimini retenția de apă și multe altele. Restul depinde de tine. Amintește-ți întotdeauna că toate acestea te pot ajuta să-ți recâștigi și să îți menții bunăstarea generală.

Și când ești bine, totul devine mai ușor, oricare ar fi scopul tău. Secretul constă în stilul de viață.

My title page contents