Fiecare parinte isi doreste sa aiba un copil fericit. Copiii se bucura in mod natural de ceea ce le ofera lumea, insa a creste intr-un mediu fericit si a experimenta acest sentiment, tine foarte mult si de parinti. Mai cu seama, este o conditie necesara ca parintii sa fie fericiti pentru a creste copii fericiti. Iata o lista cu 4 obiceiuri ale parintilor fericiti.
Dar cum poate un parinte sa adere la o stare de fericire prelungita. Creativechild.com a facut o lista a obiceiurilor pe care le cultiva parintii fericiti. Patru sunt foarte importante.
4 obiceiuri ale parintilor fericiti
Isi provoaca patternurile mentale negative. Poti sa gandesti mai pozitiv urmarind cativa pasi:
- Observa care sunt tiparele tale mentale;
- Noteaza-ti care sunt gandurile negative, care iti trec cel mai frecvent prin minte;
-
Intreaba-te daca acestea au un fundament real, daca sunt adevarate si combate-le cu un gand pozitiv.
Se conecteaza cu cei din jurul lor.
Sa fii in aceeasi incapere cu niste oameni, nu inseamna ca esti conectat cu ei. Renunta la ecrane, in special la telefon. Incearca sa comunici in mod autentic cu oamenii care iti sunt dragi. Alege sa conversezi cu cei pozitivi, care te vor incarca cu resurse si cu o stare de bine. Parintii traiesc cu ideea ca pentru ca fac atat de multe lucruri pentru copiii lor, sunt automat conectati cu acestia. Nu este neaparat adevarat. Importanta este calitatea timpului petrecut impreuna.
Traiesc integru.
Este important sa fim fideli propriei persoane. Atunci cand traim in afara propriilor credinte, valori si principii este o sursa de nefericire deoarece nu suntem in acord cu sinele nostru. Cateodata, nici nu ne dam seama, dar ii lasam pe altii sa decida in locul nostru. Sa ne influenteze negativ si sa ne rapeasca in acest mod din puterea personala. Din dorinta de a-i multumi pe altii, sacrificam din valorile noastre. Asa ca, decide care sunt valorile si principiile la care nu vrei sa renunti nicicum. Actioneaza in consecinta.
Iau parentingul in serios, dar nu foarte in serios.
Avem tendinta sa fim foarte duri cu noi insine pentru orice greseala. Ia o pauza si vezi cate din lucrurile pe care le consideri probleme importante, sunt in realitate asa. A fi parinte impune ca cea mai buna varianta a noastra sa fie prezenta la datorie. Insa avem nevoie de pauze, si este bine sa le luam si sa ne distram. Sa radem la glume proaste si sa ne bucuram de lucruri chiar si atunci cand nu sunt perfecte. Este important ca atat tie, cat si copiilor tai sa le dai voie sa greseasca. Pana la urma cresteti impreuna.