Beneficiile jocului pentru adulti

Beneficiile jocului pentru adulti

Mai stii cum e sa te joci? Sa uiti de toate si pur si simplu sa te bucuri? Daca ai uitat, e cazul sa iti aduci aminte, deoarece joaca are beneficii la orice varsta. Chiar daca esti adult, nu trebuie sa te iei de fiecare data foarte in serios. Lasa garda jos si hai la joaca!

 

Joaca este deopotriva o forma de deconectare dar si de stimulare. Prin joc, asemenea copiilor, adultii isi pot hrani imaginatia, creativitatea, abilitatile de rezolvare a problemelor dar si starea de bine.

Pentru adulti, joaca este o modalitate excelenta de a lua o pauza de la sarcinile de lucru, angajamente, si de a socializa intr-un mod liber si creativ. Aceasta nu trebuie sa se desfasoare cu un scop anume, ci pur si simplu de placere. Joaca poate contribui la bucuria vietii, la eliberarea de stres si la o mai buna conectare cu oamenii din jurul nostru.

Iata ce beneficii ai daca te joci mai des, conform helpguide.org.

Te elibereazi de stres. Datorita faptului ca joaca este distractiva, in corp se declanseaza productia de endorfine, hormonii starii de bine.

Functia creierului este imbunatatita. Jocuri precum sahul sau rezolvarea de puzzle-uri imbunatatesc functia creierului dar si memoria.

Stimulezi creativitatea. Copiii invata cel mai simplu prin intermediul jocului. Acelasi principiu se aplica si in cazul adultilor. Putem invata lucruri noi apeland la joc sau putem identifica solutii creative pentru problemele noastre.

Iti dezvolti si imbunatatesti aptitudinile de socializare. Aptitudinile sociale sunt invatate atunci cand in timpul jocului trebuie sa dam sau sa primim. In copilarie, in timpul jocului, copiii invata comunicarea verbala, non-verbala, ce inseamna limitele, cooperarea si munca de echipa. La maturitate, rafinam aceste deprinderi.

Te mentine tanara si energica. Bernard Shaw spune ca „nu ne oprim din joaca pentru ca imbatranim; ci imbatranim pentru ca uitam sa ne mai jucam”. Concluzia este evidenta. J

Ce jocuri te poti juca in calitate de adult? Noi iti dam cateva idei.

  • Mima;

  • Jocuri de carti sau de societate;

  • Spune glume;

  • Fa aport cu cainele tau;

  • Deghizeaza-te de Halloween;

  • Iarna, fa un om de zapada;

  • Mergi la o plimbare cu bicicleta fara o destinatie anume.

My title page contents