Tradiții, Inovație și Implicare Comunitară: Evenimentele PRO RURAL la USAMV București (24-27 Octombrie 2024)

Tradiții, Inovație și Implicare Comunitară: Evenimentele PRO RURAL la USAMV București (24-27 Octombrie 2024)

Tradiții, Inovație și Implicare Comunitară: Evenimentele PRO RURAL la USAMV București (24-27 Octombrie 2024). PRO RURAL aduce tradițiile și inovația în prim-plan la USAMV București – În perioada 24-27 octombrie 2024, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București va găzdui evenimentele PRO RURAL, coordonate de Grupurile de Acțiune Locală co-organizatoare. Seria de activități aduce în prim-plan tradițiile, inovația, mediul și dialogul social, oferind tinerilor o platformă dedicată prin Parlamentul Rural al Tinerilor.

Evenimentele vor avea loc în Campusul Agronomie Herăstrău din Bd. Mărăști nr. 59, sector 1, și sunt deschise publicului larg.

Vă invităm să participați la:

  • Rădăcini vii: România în lumina tradițiilor (24-27 octombrie) – O expoziție cu vânzare dedicată producătorilor locali susținuți prin programul LEADER, cu produse autentice din toate regiunile României, încurajând astfel consumul de produse locale. Programul expoziției: joi-vineri: 11:00-19:00; sâmbătă-duminică: 11:00-20:00.
  • Conferința PRO RURAL, ediția a III-a (24 octombrie, Aula Magna Petre S. Aurelian) – va reuni fermieri, cercetători și specialiști pentru a discuta soluții inovative de dezvoltare durabilă în mediul rural. Programul conferinței: 10:30-17:30, cu pauze de cafea și de prânz.
  • Parlamentul Rural al Tinerilor (26 octombrie) – o platformă de exprimare pentru tinerii din mediul rural, în care aceștia își pot aduce contribuția la dezvoltarea politicilor publice.

Conferință de presă și evenimente speciale derulate în aceeași perioadă:

  • Conferința de presă finală a proiectului Federației Naționale PRO AGRO „Rădăcini vii: România în lumina tradițiilor” (25 octombrie, ora 12:00, Aula Magna Petre S. Aurelian): Federația Națională PRO AGRO va prezenta realizările proiectului, subliniind importanța conservării patrimoniului cultural. Vor fi anunțate conferințele regionale din județele Galați, Bacău, Cluj și din București.
  • Eveniment de diseminare organizat de Asociația GAL Napoca Porolissum în cadrul proiectului „Bee Smart, Bee Healthy” (25 octombrie) – un proiect inovator în apicultură, singurul finalist din România în cadrul ediției de anul acesta EIP-AGRI Innovation Awards. Proiectul a condus la soluții sustenabile pentru apicultură, precum un Stup Smart și o Rețea Senzorială Inteligentă, instrumente avansate pentru prevenirea și combaterea dăunătorilor, stimularea dezvoltării coloniilor de albine și creșterea eficienței producției de miere, oferind apicultorilor instrumente moderne pentru monitorizarea și protejarea stupilor.
  • Campanie de conștientizare în cadrul proiectului „Alege Verde!” al Asociației GAL Napoca Porolissum – finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu, proiectul se adresează copiilor și tinerilor cu vârste între 6-18 ani, cu scopul de a încuraja o atitudine proactivă față de problemele de mediu din mediul rural. Invităm, în special,copii și tinerii să participe la acest eveniment.

Activități în cadrul proiectului „Parteneriat pentru formare și ocupare” cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, având la bază un parteneriat între Asociația GAL Crivățul de Sud-Est și Asociația GAL Napoca Porolissum:

  • Târg de ONG-uri (26 octombrie): coordonat de GAL Crivățul de Sud-Est, târgul oferă organizațiilor ocazia de a-și promova activitatea și de a recruta noi membri, dar și de a interacționa direct cu publicul, obținând astfel creșterea capacității lor organizaționale, dezvoltarea capitalului uman, consolidarea dialogului social și a parteneriatelor pentru ocupare și formare în regiunile mai puțin dezvoltate
  • Eveniment de promovare: o campanie care pune accentul pe importanța dialogului social și civic. Totodată sprijină digitalizarea și creșterea capacității organizațiilor societății civile, oferind acțiuni de formare profesională și inițiative inovative pentru a încuraja o participare mai activă și bine informată în procesele de dezvoltare locală.

Federația Națională PRO AGRO, GAL Napoca Porolissum, GAL Lider Bistrița-Năsăud, GAL Lunca Joasă a Siretului și USAMV București, vă invită să participați la toate aceste evenimente și activități ce vor avea loc între 24-27 octombrie 2024 în Campusul Agronomie Herăstrău al Universitatății de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, pentru a susține valorile rurale, tradițiile și dezvoltarea comunităților. Vă așteptăm cu drag!

 

 

Tradiție în educație și cercetare de 172 de ani!

USAMV București este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România. Cu o tradiție de 172 de ani, universitatea oferă un mediu academic excelent și oportunități de carieră remarcabile. În prezent, peste 12.000 de studenți studiază în cadrul celor șapte facultăți, fiecare dedicată pregătirii profesionale în domenii esențiale pentru dezvoltarea durabilă a societății – Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală.

 

 

My title page contents