5 idei pentru minivacanța de Sf. Andrei și 1 Decembrie – Cu numai o zi de concediu poți avea o vacanță de cinci zile, perfectă pentru relaxarea de care ai nevoie. Situat în inima țării, județul Covasna este destinația ideală, ce combină armonios obiectivele istorice, frumusețea naturii, rafinamentul pensiunilor, gastronomia tradițională cu ofertele inedite de petrecerea timpului liber. La adăpostul munților Vrancei, în această depresiune subalpină vei descoperi aerul curat și ionizat de munte, ape minerale, peisaje de vis, dar și pensiuni și hoteluri elegante sau în stil rustic, care oferă tot confortul modern.
Cum ar fi să te relaxezi într-o baie caldă, sub cerul înstelat, în plină iarnă?
Dacă visezi la așa ceva, trebuie să încerci scăldatul în ciubăr. Acel butoi din lemn, cu băncuțe în interior și sobă care încălzește apa până la 45oC! Este o experiență tare faină, care merită încercată.
Kurtos Kalacs… doar rostind și parcă deja simțim aroma de aluat rumenit și caramel. O excursie în Covasna îți poate oferi acest desert delicios, dar și ocazia de a prepara colacii secuiești în cadrul atelierelor orgaizate de meșterii populari.
Despre gulaș sau gulyas, celebra mâncare ungurească, nu trebuie să știi nimic, ci doar să o savurezi oriunde în Covasna, pentru că de fiecare dată vei avea altă experiență, la fel de interesantă. Picantă ori nu, cu un amestec de condimente sau altul, cu cartofi sau paste, fiecare bucătar are rețeta lui secretă!
O vacanță în Covasna poate fi ca o poveste din 1001 de nopți, o poveste care nu vei vrea niciodată să se termine.Și ca să-ți facem alegerea mai ușoară, îți prezentăm cinci destinații pe care le vei aprecia cu siguranță, indiferent pentru care vei opta de data asta.
1. Hanul Anselmo – Oituz
Hanul Anselmo datează din 1882, an în care Mișcarea Memorandistă lua ființă prin publicarea Memorialului lui Gheorghe Barițiu, iar în Europa se semna Tripla Alianță. Fondatorul Pittini Anselmo, maestrul cioplitor în piatră, membru al breslei masone, se refugiase din Toscana (decăzută economic din cauza epidemiei de malarie) şi își găsise adăpost şi contracte de lucru în zona Oituzului, pe vremea aceea graniţa cu Moldova a Comitatului Secuiesc Trei Scaune-Háromszék. Maestrul Pittini Anselmo s-a îndrăgostit şi apoi s-a căsătorit la Oituz cu frumoasa secuiancă Gyergyai Juliana (Iulişca), cu care a avut cinci copii. Având o meserie căutată, Maestrul Pittini Anselmo a devenit faimos în regiune, câștigând mulţi bani construind drumuri, poduri, podeţe şi nenumărate case din piatră.
Hanul Anselmo este situat pe DN 11, la pasul Oituz. Este un complex ospitalier cu o locație mirfică, monument istoric compus din mai multe corpuri de cazare și restaurant. Pe timpul iernii oaspeții se pot plimba cu sania trasă de cai şi pot degusta un vin fiert şi o pălincă de Covasna, celelalte anotimpuri fiind propice drumeţiilor în care vor descoperi frumuseţile deosebite ale zonei.
2. Casa Brădet – Întorsura Buzăului
Casa Brădet este situată lângă Întorsura Buzăului, în satul Brădet, într-un pitoresc și liniștit amplasament, fiind străjuită în depărtare de Munții Ciucaș și de apele Buzăului. Camele ce îmbină stilul rustic cu eleganța modernă oferă confort și încântare. Oaspeții sunt așteptați cu delicioasele preparate tradiționale românești, pregătite de maestrul bucătar al casei. Vară sau iarnă, în această locație nu ai cum să te plictisești. Pensiunea are multe de oferit pe lângă confort, aer curat și frumusețea locurilor: zonă de relaxare interioară (masă de biliard, fussball, darts electronic, masă ping-pong, rummy, table, șah, cărți), zonă de relaxare exterioară (3 foișoare, loc de joacă cu leagăne, balansoare și trambulină pentru copii), plimbări cu trăsura sau sania trasă de cai – iarna.
3. Vila Anna – Malnaș Băi
Vila Anna se află în centrul satului Malnaș Băi, un loc cunoscut pentru izvoarele de apă minerală. Oaspeții își pot petrece timpul într-o atmosferă plăcută, relaxantă și intima, într-un mediu rural elegant, perfect pentru un sejur de neuitat. Vila Anna dispune de șase apartamente, fiecare cu bucătărie și baie proprie, complet echipate. Proprietatea are și o grădină cu facilități de grătar, și chiar și un ciubăr pentru relaxare. Se pot închiria și biciclete, zona fiind populară și printre amatorii de drumeții.
4. Vörös Guest House – Târgu Secuiesc
Pensiunea Vörös se află în centrul istoric al oraşului Târgu Secuiesc, într-o clădire construită în secolul al XVIII-lea, oferind o locație perfectă și un ambient plăcut în inima orașului, aproape de principalele atracții turistice, cafenele, terase și restaurante. Capacitatea maximă de cazare este de 16 persoane, în 5 camere și un apartament, toate fiind amenajate la etajul şi mansarda clădirii. Condiţiile de cazare atingând standardul de 3 stele.
5. Panorama Boutique Hotel – Sfântu Gheorghe
Panorama Boutique Hotel este situat în Sfântu Gheorghe, în apropierea stațiuni Vâlcele. Hotelul dispune de 19 camere și apartamente, un centru spa liniștit, un restaurant, o sală de conferințe și o parcelă de pădure perfectă pentru o mică drumeție. Locația hotelului iese în evidență datorită peisajului de poveste, oferind oaspeților o priveliște de vis asupra bogățiilor naturii din Ardeal. Grădina, cuprinsă de mireasma aerului proaspăt, reprezintă locul ideal pentru serile liniștite de vară. Fiind distins cu calificarea Safe Place de către asociația Visit Covasna, hotelul asigură relaxarea și divertismentul fiecărui client într-un mediu sigur și child-friendly. Panorama Spa își așteaptă oaspeții cu ciubăr cu apă rece, ciubăr cu apă caldă de 36°C, saună cu sare de 38°C, saună finlandeză de 90°C și sezlonguri de lemn. Pentru a beneficia de intimitate, spa-ul poate fi folosit exclusiv de oaspeții hotelului.
Hai la Covasna să te bucuri de natură!