Cum prevenim ridarea tenului cu ingrediente naturale? DA. Stiu ca subiectul de azi nu este tocmai placut pentru noi, femeile. Dar vreau sa il abordez ca sa le ajut pe toate doamnele care se feresc de riduri si ridare.
Pe masura ce am mai mai strans cate un an in buletin, am sesizat ca prima zona expusa la aparitia unor linii fine este cea din jurul ochilor. Si acest lucru tine foarte mult de modul in care se ingrijeste fiecare femeie. Odata instalate, aceste linii fine se transforma in riduri si nicio crema care se pretinde a fi miraculoasa, nu te mai poate ajuta.
Imbatranirea este un fenomen inevitabil.
Pe masura ce anii trec, intreg organismul nostru imbatraneste, la fel si organele si la fel si pielea. Regenerarea celulara este incetinita, activitatea glandelor sebacee este diminuata, iar radicalii liberi afecteaza si ei pielea. Toate acestea fac ca pielea sa isi piarda elasticitatea (deoarece scade si productia de colagen si elastina) si astfel incep sa apara aprimele linii fine si riduri.
Care sunt factorii ce accelereaza aparitia ridurlor?
- Soarele:
Soarele si razele UV afecteaza pielea in general, dar mai ales pielea de pe fata si maini. Acestea sunt expuse zilnic luminii solare. Insa, ele sunt mai sensibile si sufera daune care nu pot fi reparate apoi. De aceea este important sa folosesti zilnic un produs cu factor de protectie, mai ales pentru ca razele UV incetinesc producerea elastinei si astfel apar liniile fine si ridurile.
SFAT: Chiar daca aveti geamul ridicat la masina, razele UVA va pot arde pielea, iar acest lucru determina ridarea pielii. Pastrati mereu in masina o crema cu protectie si aplicati-o cand simtiti nevoia. Astfel preveniti si patarea pielii mainilor.
-
Tigarile
Acestea afecteaza circulatia sangelui, deoarece nicotina ingusteaza vasele de sange, iar acest lucru diminueaza oxigenarea si implicit regenerarea celulara.
-
Poluarea:
Rezidurile de la masini (care polueaza aerul, apa si solul), rezidurile menajere, toate ne afecteaza organele, inclusiv pielea, care este prima expusa. Astfel creste sensibilitatea ei, apar diferite reactii alergice si este accentuata si imbatranirea.
-
Zaharul
Evita sa consumi zahar. De ce? Acesta distruge colagenul si elastina – care ofera fermitate pielii. Totodata, inlocuieste sucurile acidulate cu apa infuzata cu fructe sau legume (portocale, lamai, castraveti, capsuni, etc).
-
Ingrijirea necorespunzatoare
Multa lume nu are un program eficient de ingrijire a tenului. Nu este suficient daca te demachiezi o data pe saptamana: La fel, nu poti aplica crema de fata doar pe timpul verii, daca eviti exfoliantele si mastile. Dimpotriva, este foarte simplu sa urmezi cativa pasi:
- Cel mai important este sa ai o piele hidratata. Si nu orice fel de hidratare, ci una potrivita tipului de ten, bogat in anti-oxidanti si vitamine. O hidratare capabila sa ajute productia de colagen si elastina. Poti folosi un ser si o crema (atat dimineata, cat si seara) bogate in Coenzima Q10, Vitamina E sau A.
- Nu uita ca orice demachiant, tonic, exfoliant, masca sau crema trebuie aplicate si pe gat si decolteu. Pielea de pe aceste portiuni se poate rida, daca nu o ingrijesti in mod corect. Se stie deja ca pielea din jurul gatului imbatraneste mai repede decat in orice alta zona, asa ca ai grija!
- Creeaza-ti un program simplu si eficient de ingrijire, care sa nu te faca sa pierzi mult timp. Alege ingrediente care se pot folosi la realizarea mai multor tipuri de produse (cum ar fi apa florala, care poate fi tonic, dar si parte dintr-o masca faciala sau un exfoliant), iar astfel vei face si economii.
Acestia sunt doar cativa dintre factorii care pot contribui la imbatranirea pielii, fara chiar sa iti dai seama.
„Ce ingrediente naturale pot folosi pentru a opri acest procesul de ridare?”
Ei bine, poti folosi fara probleme uleiurile vegetale. Ele au rolul de a hidrata pielea in profunzime si de a stimula productia de colagen. Cele mai cunoscute? Uleiul de argan, cel de migdale dulci, de avocado si de jojoba.
Acestora, li se alatura uleiurile esentiale, care au rezultate mult mai vizibile. Ele sunt concentrate si actioneaza chiar si in cele mai adanci straturi ale pielii. Printre ele, cele mai cunoscute sunt uleiul esential de trandafir, de lavanda, de geranium, de ylang-yalng.
Insa atentie la modul in care le folosesti!
Cel mai indicat este sa iti creezi singura o combinatie intre uleiul vegetal preferat si cel esential, care ti se pare ca se adresa problemelor tenului tau.