Vrei sa fii un tata mai bun? Uite cum poate sa iti iasa!

Vrei sa fii un tata mai bun? Uite cum poate sa iti iasa!

Vrei sa fii un tata mai bun? Uite cum poate sa iti iasa!Daca vrei sa fii un tata mai bun nu trebuie sa cumperi saci de jucarii si nici sa demonstrezi forta fizica! Trebuie doar sa fii cat mai prezent in viata copilului tau!

Cel mic are nevoie de ambii parinti ca sa se dezvolte intr-un mod cat mai bun. Cei doi, atat mama cat si tatal il vor ajuta sa fie disciplinat si sa isi formeze caracterul, astfel in cat sa fie un adult respectabil. Iata ce trebuie sa faci, potrivit Babycenter.com, daca vrei sa fii un tata mai bun:

1 .Asuma-ti mai multa responsabilitate.

Incearca sa fii mai activ si sa iti asumi mai multe responsabilitati. Daca tu nu vei lua initiativa nu vei reusi niciodata sa te familiarizezi cu problemele din viata copilului tau!

  1. Exerseaza.

Daca o vezi pe sotia ta schimband scutece nu te gandi ca a facut o magie! Ea a exersat, iar la fel poti face si tu, mai ales daca vrei sa o ajuti in cresterea celui mic. Vorbeste cu ea si spune-i sa te invete cum trebuie sa procedezi la baita, cand il culci pe cel mic sau cand trebuie sa il schimbi!

3. Mandreste-te cu darul de a fi tata.

Cel mai important este sa fii mandru de copilul tau! Daca cel mic nu se joaca asa cum iti place tie, nu ii place fotbalul sau nu vrea sa alerge in parc, asta nu inseamna ca nu s-ar bucura daca te-ai juca cu el Monopoly sau daca v-ati da in masinute.

4. Emotiile sunt importante pentru fiul tau.

Pe langa interactiunea fizica cu tatii, care este foarte importanta in dezvoltatea copilului, exista si legatura emotionala, care este absolut necesara. Barbatii trebuie sa fie mereu dispusi sa acorde atentie problemelor emotionale ale copiilor lor. Mai mult decat atat, impreuna, tatii si copiii pot invata sa empatizeze si sa isi exprime cu usurinta sentimentele.

5.Tovaras pentru copilul tau.

Incearca sa fii un partener pentru copilul tau! Va puteti juca impreuna, puteti merge la cumparaturi si il poti ruga sa te ajute la treburile casnice. Este foarte important sa se simta inclus in activitatile tale si mai ales suficient de puternic ca sa le si rezolve!

6.Asigura-te ca esti disponibil in fiecare zi.

Tu si partenera ta trebuie sa lucrati impreuna in cresterea celui mic. Asigura-te ca esti disponibil si ca formati o echipa, iar astfel cel mic va simti ca face parte dintr-o familie.

  1. Respecta-ti partenerul.

Un tata implicat trebuie sa fie constient ca este „stalpul familiei”! Tocmai de aceea, unul dintre cele mai importante aspecte este respectul. Respecta-ti partenera, pentru ca de la tine si cel mic va invata cum trebuie sa se comporte cu  o fata.

8. Constientizeaza necesitatea de a comunica.

Trebuie sa comunici in permanenta cu partenera. Chiar daca am spus-o si mai sus, o vom repeta, doi parinti au nevoie de armonie si colaborare. Daca vezi ca sotia ta este o fire independenta, si vrea sa se ocupe singura de copil, sau pur si simplu nu are suficienta incredere ca te poti descurca.

9. Este indicat sa-ti cunosti drepturile.

In prezent, in Romania, si tati pot intra in concediu post natal. Daca partenera ta nu isi permite sa ramana acasa cu cel mic, ii poti lua chiar tu locul!

10. Divortul poate cauza indepartare.

In cazul in care relatia voastra nu a functionat si tocmai ati trecut printr-un divort, pastreaza o conexiune stabila cu copilul tau. In cele mai multe cazuri, tatii au un program de vizita lejer in care isi pot vizita copiii. Profita din plin de acesta si incearca sa-l asiguri pe cel mic de faptul ca ii esti alaturi. Daca nu ai posibilitatea sa il vezi in fiecare zi, pastreaza legatura directa, prin telefon sau mesaje. Fiti foarte atenti! Nu este indicat sa-l folositi pe copil, drept o unealta in discutiile voastre postdivort sau in reglarea socotelilor si disputelor voastre.

 

 

My title page contents