Ceaiul e leacul meu impotriva iernii

Ceaiul

 

Iarna e altfel. Nu-i asa? De la zilele mai scurte, la frigul de dimineata si la fuga catre scoala. Si nu ma plang aici de ger. Pentru ca sunt om de la munte. Insa am si eu un leac pentru frig: ceaiul!

 

Insa, iarna timpul curge altfel. Si are nevoie de mai multa empatie si caldura. Nu-i asa? Iarna, banii mei se cheltuiesc  diferit. Online. Pe portocale. Pe lamai. Si pe ceai. Pe ceai de lamaie.

De fapt si de drept, aleg ceaiul de lamaie din mai multe motive. Unul: alcalinizeaza corpul si ajuta la eliminarea toxinelor. Spala si detoxifiaza. Deci, implicit, slabeste. Vitamina C prezenta in lamaie imbunatateste sistemul imunitar. Si are efecte antioxidante si anticancerigene, ajuta la diminuarea gastritelor, a tulburarilor sistemului nervos si a infectiilor stomacale. Apoi, sucul de lamaie contribuie la neutralizarea excesului de aciditate gastrica.

Sanatate intr-o cana de ceai

Si, vad ca am divagat. Asa ca ma intorc la alegerile noastre legate de ceai. Iarna, si de fapt, de ceva vreme incoace,  consum mult ceai de ghimbir. Imi da un boost bun cand imi scade elanul si energia si e un inlocuitor perfect pentru cafea. Tot asa, ne dam in vant dupa ceai de zmeura. Ceai de scortisoara. Ceai alb. Ceai digestiv. Ma rog, ati inteles.

De ce asa de multe ceaiuri?

Frigul ma face sa simt nevoia sa beau multe lichide fierbinti. Aromate.  Parfumate. Si, pentru ca imi place sa stiu ce beau si care sunt beneficiile ceaiurilor pe care le ingurgitez, nu ezit sa ma informez. De exemplu despre cele ale ceaiului alb am citit aici.

Partener de ceai

Vreau sa iti spun ca in toata aceasta calatorie a licorilor vindecatoare, am un partener neasteptat. Fetita mea cea mica. Desi are doar 3 ani si jumatate, Gloria e fan ceaiuri. Desigur, ca ea primeste ceaiuri speciale pentru copii. Si totodata. ea opteaza pentru ceaiuri de fructe de padure sau de vanilie.

Cert e ca ne iese. Si serile noastre de harjoana sunt insotite de o ceasca de ceai ca intre fete. Si pentru ca nebunia sa fie completa, ne-am cadorisit si cu un set de ceai de mare finete. Ceainic, site, ceasute, zaharnita, recipient de miere. Lingurite de argint. Asa, pentru ca timpul de ceai sa fie intr-adevar WOW.

My title page contents