Când vine vorba despre epilare, aproape toată lumea caută o metodă cât se poate de nedureroasă, de durată și cât mai practic de făcut acasă, dar nu este atât de simplu. Există persoane care preferă să aibă un rezultat pe termen mai lung, cu prețul de a suporta și un oarecare disconfort și, prin urmare, optează pentru epilarea cu ceară, pentru aparate cu lamă si creme depilatoare pentru a evita durerea, în detrimentul unor rezultate de durată.
Însă, în prezent, conceptele moderne de estetică și frumusețe nu lasă nicio șansă pentru supraviețuire părului pe corp. Dar să vedem cum!
Epilarea definitivă este un tratament cosmetic la care apelează din ce în ce mai multe persoane, ca urmare a avantajelor sale, comparativ cu epilarea clasică: rezultate de durată, bani economisiți, mai mult timp pentru alte activități și mai multă libertate de mișcare. Însă, înainte de a apela la epilarea definitivă, este bine să cunoști unele aspecte pentru a lua cele mai bune decizii.
Ce este epilarea defintivă cu laser (de lungă durată) și cum funcționează?
Epilarea cu laser este o operație foarte eficientă pentru un tratament definitiv. Concret, epilarea cu laser este o procedură estetică ce utilizează un fascicul de lumină fix, direcționat la rădăcina firului de păr pentru a îndepărta pe termen lung părul nedorit.
Lumina este captată de firul de păr și țintește bulbul pigmentat. Mai departe, căldura generată distruge foliculul pilos și stagnează creșterea viitoare a părului. Astfel, celulele de oxigen care hrănesc firul de păr sunt eliminate, iar la aproximativ 15 zile de la primul tratament se vor observa primele efecte, prin căderea părului expus (în general, media este între 30-40 %).
În plus, cu ajutorul ultimei tehnologii de răcire la -16 grade, țesuturile din jur nu sunt afectate, tratamentul este nedureros, rapid, eficient și cu efecte de lungă durată.
Ce rezultate se obțin în raport cu așteptările?
„Ei bine, așteptările clienților sunt ca după prima ședință, părul să dispară definitiv, dar acest lucru nu este posibil. În schimb, epilarea cu laser poate opri apariția firelor de păr până la 6 luni. La început, părul nedorit va fi îndepărtat cu lama sau cu mașina de tuns, pentru a putea transmite lumina laser-ului către rădăcina firului de păr. După aproximativ 15 zile, rădăcina firului de păr se va desprinde și tratamentul laser începe să își facă simțită prezența. În medie sunt necesare, în prima fază, între 6-8 ședințe de epilare cu laser. Părul va fi eliminat în proporție de 70–90% după finalizarea ședințelor de tratament, iar firele de păr rămase vor fi foarte rare, subțiri, decolorate și fine. Sunt necesare ședinte de întreținere la 6 -12 luni, în funcție de organism, deoarece acesta se regenerează în permanență.”, aflăm de la specialiștii El Studio.
De ce să alegi epilarea cu laser?
– În primul rând, pentru că epilarea cu laser este un tratament cosmetic non-invaziv. Față de procedura clasică, epilarea cu laser nu provoacă durere și nu deteriorează pielea, și asta datorită capului de răcire cu safir. De aceea, persoanele cu pielea sensibilă sau care nu suportă durerea pot beneficia fără griji de acest serviciu.
– Pielea este mai fină, fără iritații și mai sănătoasă. În timp, dacă respecți la timp procedurile de epilare definitivă, te vei bucura de o piele mai catifelată și fără semne.
– De asemenea, este bine să știi și să iei în calcul faptul că epilarea definitivă cu laser este o investiție pe termen lung. Dacă analizezi și compari investiția în tratamentul laser pentru epilarea definitivă și alte metode de epilat (epilare cu ceară, creme depilatoare, aparate de ras sau epilatoare, etc.) vei observa că este cea mai bună alegere și chiar economisești bani.
– Această metodă de epilare elimină și previne apariția firelor de păr crescute sub piele. De altfel, este și cea mai recomandată metodă pentru tratarea foliculitei.
– Câștigi timp pentru tine: o ședință poate dura între 7 – 8 minute (epilat axilă) și 20 – 30 de minute (epilat lung), cu rezultate vizibile după prima ședință de epilare laser (la 15 zile). Așa cum am menționat deja, vei obseva cum porozitatea va scădea cu până la 30-40% pe zona tratată.
Epilare laser versus IPL. Ce să aleg? Ce metodă este mai bună?
Diferența majoră dintre laser și IPL este tipul de lumină. IPL (Intense Pulsed Light) este o sursă de lumină pulsată în bandă largă, în timp ce laserul este o sursă de lumină concentrată. Ambele metode acționează asupra melaninei din foliculul de păr pentru a îndepărta părul nedorit (epilarea de lungă durată).
Tehnologia laser este mult mai eficientă și obține rezultate substanțial mai bune decât IPL, majoritatea clienților obținând rezultate optime de îndepărtare definitivă a părului de 80% (sau mai mult), după patru până la opt sedinte. Cu toate acestea, aparatele IPL au un loc important în tratamentele dedicate pielii si pot trata o gamă largă de afecțiuni asupra pielii (rejuvenare facială, foliculită, varice etc.).
Există contraindicații?
Evident, ca în orice procedură sau tratament. Printre acestea: Sarcina şi alăptarea; Dermatita sau eczema severă pe zona tratată; Infecții active locale (inclusiv herpes); Utilizarea de medicamente fotosensibilizante (care cresc sensibilitatea pielii la lumină) sau administrare de retinoizi orali în ultimele 6 luni (medicamente împotriva acneei); în cazul persoanelor care suferă de epilepsie sau se află într-o stare proastă de sănătate; Boli autoimune sau hematologice, diabet, cancer, boli de piele, boli ale țesutului conjunctiv, varice; pacienților care poartă aparate medicale sau electrice (ex: stimulator cardiac) și celor care au implanturi metalice, plastic sau silicon (mai ales în zona unde se dorește tratamentul de epilare).
De asemenea, nu se aplică laserul pe tatuaje sau la nivelul alunițelor. Acestea vor fi protejate în timpul ședințelor laser.
Alege ce e mai bun pentru tine! La El Studio găsești întotdeauna cele ma bune soluții. Prețuri și oferte găsești aici: https://bit.ly/3DduDfE