Lacul și oja: cum se aplică? Nu există manichiură perfectă fără cel puțin un lac de unghii aplicat. Lacul și oja sunt cele două ingrediente care dau culoare și înfrumusețează unghia. Pe piață, există sute de nuanțe de lacuri și oje, de tot felul și cu diferite prețuri. Unele foarte ieftine, de calitate inferioară, altele, incontestabil mai scumpe, dar cu efecte de iluminare și o fixare puternice. Ce să alegi și de ce?
Ce diferență este între lacul și oja de unghii?
La o astfel de întrebare, majoritatea nu am ști să spunem exact. „Un studiu istoric ne spune că denumirea de ojă sau nail polish provine din vremurile în care acest tratament colorant pentru unghie era aplicat realmente prin lustruirea unghiei cu un produs care conținea pigment (cuvântul ojă provine dintr-un radical din limba turcă, având semnificația „a lustrui“). În epoca noastră însă niciun produs colorant pentru unghii nu se mai aplică prin abraziune, iar tot ce se aplică ține de lăcuire, cu produse ce au efect temporar, semipermanent sau permanent, urmate sau nu de polimerizare la ultraviolete. Deci, în zilele noastre, deosebirea între ojă și lac de unghii tinde să se estompeze.”, punctează Diana Marandiuc, Education Manager OPi.
OPI – experții internaționali în colorarea unghiilor – au creat lacuri de unghii în culori vibrante cu nume sugestive, de neuitat.
OPI Nail Lacquer este un sistem creat de OPI pentru a obține chiar și acasă, cu minimum de intervenții, o manichiură impecabilă și rezistentă, care se usucă rapid. „OPI Nail Lacquer este mai gros și mai dens decât ojele obișnuite, ceea ce îl face mai rezistent la defectele mecanice, precum ciobirea și ruperea. Lacul este pe bază de solvent, conține pigment și se aplică pe unghii, în straturi succesive, cu pensula. Nu se folosesc lămpi pentru uscare și polimerizare.”, adaugă specialistul.
În plus, OPI Nail Lacquer se usucă rapid și durează 7 zile. O altă veste bună: acesta este prezent deja în mai mult de 200 de nuanțe diferire.
Știm deja cu toatele că lacul se aplică în straturi, dar… câte straturi?
„Ei bine, aici, excesul de zel și de straturi nu duce întotdeauna la un rezultat bun, ba dimpotrivă. Aplicarea unui număr exagerat de straturi nu numai că mărește foarte mult timpul de uscare, ci, în final, scade rezistența lacului, care se va ciobi/uza mai ușor.”, atenționează Diana Marandiuc.
Formula optimă de aplicare este:
– un strat de bază (base coat);
– 2 straturi de culoare – se aplică primul strat, se lasă să se usuce, abia apoi se aplică al doilea;
– un strat de finisaj (top coat) care se aplică numai după ce stratul al doilea de culoare este complet uscat.
Important, de asemenea, este faptul că: Sistemul OPI Nail Lacquer oferă combinația optimă a acestor produse, pentru a putea avea unghii în cele mai expresive culori, în timpul cel mai scurt și cu maximum de rezistență. Totul, cu o singură condiție: nu trișa, nu te grăbi, respectă pașii!
„Înainte de aplicare, asigură-te că unghiile tale sunt curate și nu prezintă urme de lacuri vechi. Apoi aplică un strat de OPI Natural Nail Base Coat și lasâ-l să se usuce! Dacă unghiile tale sunt foarte slabe și au nevoie de un produs de întărire, înlocuiește OPI Natural Nail Base Coat cu OPI Natural Nail Strengthener. Apoi, aplică straturile de culoare, pornind din centrul unghiei către lateral, cu atenție să nu inunzi cuticulele. La final, aplică lacul pe vârful unghiei, cu tot cu marginea acesteia. Mai întâi, aplică un prim strat de culoare, lasă să se usuce și apoi aplică și cel de-al doilea strat de culoare. Lacurile care conțin sclipici cu particule mari se aplică prin punctare, pentru ca particulele de glitter să acopere uniform unghia.”, ne sfătuiește specialistul OPI.
Asta e tot! Și nu uita, tu îți poți oferi cel mai frumos cadou în dar: grija pentru tine, sănătate și frumusețe!