10 sfaturi pentru a întări sistemul imunitar al copiilor

10 sfaturi pentru a întări sistemul imunitar al copiilor. Află cum să întărești și să sistemul imunitar al copiilor într-un mod natural pentru a-i proteja de răceli și afecțiuni sezoniere.

Odată cu toamna și iarna, este posibil ca cei mici (și nu numai) să se confrunte cu răceala clasică și cu gripa. Mai ales cei care au un sistem imunitar scăzut.

Cu toate acestea, putem interveni imediat pentru a întări apărarea imunitară a copiilor, astfel încât să reducem riscul de boli sezoniere. Un copil care urmează o dietă sănătoasă, care se joacă în aer liber și care are timp să se relaxeze este cu siguranță un copil sănătos.

Iată 10 sfaturi pentru a întări sistemul imunitar al copiilor:

Alimentație sănătoasă

Sistemul imunitar al copiilor poate avea probleme atunci când dieta este bogată în aditivi, zaharuri și conservanți sau dacă cei mici suferă de o alergie alimentară nediagnosticată. Astfel de circumstanțe pot tensiona digestia și pot provoca inflamații. Prin urmare, devine mai dificil pentru organism să lupte împotriva germenilor și bacteriilor. O dietă sănătoasă este bogată în leguminoase, fructe, legume, cereale integrale, nuci și semințe oleaginoase. Asigură-te că cei mici mănâncă patru sau cinci porții de fructe și legume pe zi.

Mișcare în aer liber

Exercițiile fizice, mai ales în aer liber, îi ajută pe copii să aibă o stare de sănătate generală mai bună. Acestea îi ajută să doarmă mai liniștiți, să mănânce mai sănătos și să-și mențină mintea și corpul în formă. Cu aceste obiceiuri bune, organismul rămâne sănătos și este pregătit să înfrunte virușii și bacteriile care îl pot amenința mai ales în sezonul rece.

Probiotice

Probioticele sunt bacterii benefice care apar în mod natural în intestin. Acestea ajută la protejarea sistemului digestiv și la eliminarea toxinelor, precum și la asimilarea alimentelor și la întărirea sistemului imunitar. De aceea, este recomandat să îmbogățești dietele celor mici cu alimente bogate în probiotice, cum ar fi iaurtul, inclusiv iaurtul vegetal, preparat cu culturi vii, și chefirul. De asemenea, probioticele se găsesc și în aluat, miso, tempeh, varză murată și kombucha.

Fructe de pădure

Toate fructele sunt utile în menținerea sistemului imunitar sănătos, dar fructele de pădure sunt deosebit de utile. Oferă-le copiilor la micul dejun, la gustare sau ca desert ori de câte ori ai ocazia. Acestea îi vor ajuta să stimuleze sistemul imunitar pentru a fi pregătit pentru sosirea iernii.

Echinacea

Echinaceea este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru stimularea sistemului imunitar. În ceea ce privește copiii, totuși, este necesară puțină atenție. Este mai bine să ceri sfatul medicului pediatru și al fitoterapeutului. Conform specialiștilor, copiii sub un an nu trebuie tratați cu echinacee, în timp ce pentru copiii sub trei ani trebuie utilizate doze foarte mici.

Acid ascorbic

Vitamina C este un antioxidant puternic care stimulează sistemul imunitar și îmbunătățește puterea de vindecare a corpului nostru. Există multe surse de vitamina C: portocale, lămâi și citrice, kiwi, roșii, căpșuni, pepene verde, spanac, broccoli, care trebuie alese în funcție de sezonalitate. Poți pregăti garnituri, salate de fructe, sucuri proaspete și smoothie-uri în funcție de ingredientele disponibile și preferate.

Zinc

Zincul este un mineral foarte important, în special pentru copii, dar prea des subestimat. Care este rolul lui? Zincul întărește sistemul imunitar și ajută copiii la creștere și dezvoltare. Consumul de alimente care conțin zinc poate ajuta copiii să se îmbolnăvească mai puțin și să se concentreze mai bine. Sursele vegetale de zinc includ, de exemplu, semințele de dovleac și semințele de susan.

Somn bun

În funcție de vârsta lor, copiii au nevoie de mai mult somn decât adulții. Cu toate acestea, mulți copii nu se odihnesc suficient. Lipsa somnului poate slăbi sistemul imunitar și poate face copiii mai expuși la germeni și bacterii. Asigură-te că cel mic se culcă devreme, astfel încât să poată dormi suficient chiar și în timpul săptămânii școlare.

Mai puțin stres

Astăzi, din păcate, la fel ca adulții și copiii suferă de stres. Când hormonii de stres cresc, sistemul imunitar poate slăbi. Pentru a se relaxa și a elibera tensiunea, copiii ar trebui să aibă mai mult timp liber pentru a se dedica jocului, activităților creative, sportului sănătos și odihnei. Ajutați-i să se relaxeze cu muzică de fundal în momentele de liniște, îmbrățișează-i și spune-le povești bune înainte de culcare.

O cantitate redusă de zaharuri rafinate

Consumul de alimente bogate în zaharuri rafinate poate slăbi sistemul imunitar. Așadar, ai grijă la dulciuri, băuturi carbogazoase, bomboane și produse ambalate în general, inclusiv sucuri de fructe industriale. Pentru copii, alege întotdeauna cele mai bune alternative naturale. Obișnuiește-i pe copii să mănânce fructe și legume, pregătește gustări sănătoase acasă pentru pauzele din cursul zilei, chiar și pentru a le lua la școală.

My title page contents