Primăvara și corpul nostru: efecte pozitive și efecte negative

Primăvara și corpul nostru: efecte pozitive și efecte negative. Ce se întâmplă cu corpul nostru odată cu sosirea primăverii? În fiecare an, la timpul potrivit, se instalează primăvara cu temperaturile sale plăcute, aerul parfumat și florile colorate. Odată cu sosirea primăverii, zilele devin mai lungi și natura se trezește. Dar asta nu este totul! Sezonul cald ne afectează corpul și mintea, cu efecte atât pozitive, cât și negative.

De la schimbări de dispoziție la creșterea energiei, trecând prin căderea părului și sentimente de anxietate… toate aceste schimbări le experimentăm primăvara. Corpul și mintea noastră suferă schimbări importante.

Primăvara și corpul nostru: Dar ce se întâmplă mai exact cu corpul nostru primăvara?

Efecte pozitive

Primăvara, prima schimbare prin care trece corpul nostru este la nivel hormonal. Temperaturile mai ridicate și expunerea mai mare la soare duc la o creștere a serotoninei, hormonul fericirii, și a endorfinelor, principalii „vinovați” pentru sentimentele de bunăstare. Din acest motiv, oamenii zâmbesc mai mult primăvara și sunt aproape întotdeauna într-o dispoziție bună. În plus, tot primăvara cresc testosteronul și apetitul sexual. Nu este o coincidență că se spune că primăvara este anotimpul noilor iubiri și al marilor pasiuni.

De asemenea, odată cu primăvara, există tendința de a face mai mult sport în aer liber. Preferăm să mergem mai mult pe jos decât să mergem cu mașina, iar corpul nostru capătă mai multă energie și bunăstare. În plus, activitatea fizică implică creșterea hormonilor tiroidieni și a hormonilor de creștere. Primii au efecte asupra sistemului cardiovascular, iar cei din urmă reglează metabolismul zaharurilor, grăsimilor și proteinelor. Deci nu există un moment mai bun decât primăvara pentru a pierde în greutate.

Dar, mișcarea aduce și alte beneficii, cum ar fi trezirea și tonifierea mușchilor și ne face să ne simțim mai puțin balonați și mai în formă.

Efecte negative

Când vine primăvara, multe persoane se confruntă cu alergii deranjante la polen. Acestea se manifestă prin ochi lăcrimați, nas curgător, strănut și mâncărime și reprezintă cu siguranță partea mai puțin plăcută a primăverii. Schimbarea anotimpului se caracterizează și prin căderea temporară a părului, dureri în gât și răceli. Cauza? Schimbările bruște ale temperaturilor, precum și a îmbrăcămintei, deoarece există tendința de a scăpa cât mai mult de haine imediat ce iese soarele. Însă, soarele și căldura primăverii pot fi înșelătoare.

Printre efectele negative ale primăverii ar putea fi o scădere a energiei și o creștere a somnolenței. În timpul schimbării anotimpului, de fapt, corpul se trezește încet din amorțeala iernii și, înainte de a se obișnui cu noul climat, manifestă oboseală, schimbări de dispoziție și lipsă de concentrare. Astfel că pentru multe persoane, sosirea primăverii aduce și anxietate, iritabilitate și migrene. Aceste disconforturi pot fi rezolvate cu ușurință prin administrarea de suplimente și a cantității potrivite de vitamine.

Cu toate acestea, nu trebuie să-ți faci griji: așa-numita „greață de primăvară” din fericire este temporară și durează doar câteva zile.

My title page contents