5 metode prin care sa iti inveti copilul sa fie recunoscator

Copilul tau este recunoscator? Azi, parintii sa identifice si sa dezvolte instrumente, care sa ii ajute pe copiii lor sa devina adulti constienti si sanatosi din punct de vedere emotional. Una dintre abilitatile care le va asigura o stare de bine pe termen lung este practicarea recunostintei. Iata 5 metode prin care sa iti inveti copilul sa fie recunoscator.

 

Cum il poti face pe copilul tau sa practice recunostinta? Apeleaza la ideile propuse de mindbodygreen.com.

Angajati-va in acte aleatorii de bunatate.

De multe ori copiii vor impartasi in mod spontan o jucarie sau cuvinte prietenoase cu un profesor, un prieten sau o ruda. Observa atunci cand copilul tau actioneaza sau vorbeste intr-un mod frumos. Nu ezita sa spui cu voce tare cat de mult apreciezi amabilitatea lui.

Fii tu un exemplu pentru el, si da-i ocazia sa te vada cum te porti intr-o maniera generoasa cu cei din jurul tau. Copiii au tendinta sa copieze comportamentele. Puteti  participa la acte de bunatate in familie. Este o cale foarte buna de a crea conectare si experiente pozitive, pentru care merita sa fiti recunoscatori.

Petreceti timp in natura.

Natura le ofera atat copiilor, cat si adultilor posibilitatea sa incetineasca ritmul. Atunci cand suntem mai calmi si mai linistiti, cream cadrul perfect observarii lucrurilor frumoase din jurul nostru. Uitati-va la nori si imaginati-va cu ce seamana. Bucurati-va de un apus sau de o plimbare prin zapada.

Creeaza un ritual de reflectie.

Seara, dupa masa, baie si o poveste, copiii sunt mai relaxati si mai deschisi la conectare. Folositi acest timp pentru a reflecta la lucrurile bune, dar si la cele mai putin bune care s-au intamplat. Poti incepe tu sa povestesti despre bucuriile si provocarile tale de peste zi. Apoi incurajeaza-l si pe el sa se confeseze.

Hraniti-va constient.

In timpul mesei, inlatura jucariile, gadget-urile, cartile si orice alta distractie. Mancarea trebuie savurata cu toate simturile si apreciata. Pe masura ce mananca, incurajeaza-ti copilul sa reflecteze asupra modului in care mancarea a ajuns in farfurie. Plecati de la cum au fost cultivate, crescute si culese legumele si fructele. Fa-l sa inteleaga procesul complex pe care il presupune realizarea mancarii, pentru ca el sa aprecieze.

Faceti voluntariat.

Voluntariatul este o ocazie excelenta prin care copiii pot vedea cat sunt de norocosi in comparatie cu altii. Identifica interesul pe care il are copilul tau pentru un anumit domeniu. Poate este pasionat de natura, iar atunci s-ar putea implica in activitati de voluntariat pentru protectia mediului, bineinteles adaptate varstei. Acesta este doar un exemplu. Sunt multe domeniile si oamenii care au nevoie de ajutor.

My title page contents