Cireșele în sarcină. Poate mânca femeia gravidă cireșe?

Cireșele în sarcină. Poate mânca femeia gravidă cireșe? Da, în general, cireșele pot fi consumate în timpul sarcinii, dar există câteva considerente de care trebuie să se țină cont. Principalele motive? Acestea ar putea provoca disconfort gastrointestinal care nu este tocmai plăcut și, mai presus de toate, dacă nu sunt spălate, ar putea fi riscante pentru făt.

Cu toate acestea, medicii recomandă să se abordeze problema fructelor și legumelor proaspete în general în timpul sarcinii. Desigur, prudența este importantă, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la alimentele vegetale care sunt atât de importante pentru organism.

Fructe și legume în timpul sarcinii. Permise sau nu?

Oricât de periculoasă ar fi toxoplasmoza, acest lucru nu ar trebui să împiedice femeile gravide să mănânce fructe și legume proaspete în timpul sarcinii. De fapt, ele sunt esențiale pentru bunăstarea organismului. Și nu numai pentru viitoarea mamă, ci și pentru făt.

Ba chiar se recomandă în timpul sarcinii să se consume în principal alimente de origine vegetală. Dar, atenție: cel mai important lucru este ca alimentele să fie foarte bine spălate, în special cele care provin de pe pământ. În plus, trebuie luate măsurile de precauție obișnuite pentru a preveni toxoplasmoza și alte infecții bacteriene care sunt potențial riscante pentru copil.

Cum stau lucrurile cu cireşele în sarcină?

Prin urmare, cireșele fac și ele parte din această categorie. Sunt fructe roșii și, prin urmare, foarte benefice pentru organism, deoarece sunt bogate în antioxidanți. Ca urmare, atunci când sunt în sezon, se recomandă consumul acestora. Descoperă mai jos câteva proprietăți ale acestora!

Printre principalele proprietăți ale cireșelor găsim:

Antioxidanți

Cireșele sunt bogate în antioxidanți, inclusiv antociani, care sunt pigmenți naturali responsabili pentru culoarea roșu închis a cireșelor. Antioxidanții ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, reducând riscul de deteriorare a celulelor și boli cronice.

Vitamina C

Cireșele sunt o sursa bună de vitamina C, care joaca un rol important în susținerea sistemului imunitar și producerea de colagen, care este esențial pentru pielea și articulațiile sănătoase.

Fibre

Cireșele conțin fibre dietetice, care pot ajuta la îmbunătățirea regularității intestinului și la menținerea sentimentelor de sațietate.

Risc redus de boli cronice

Conținutul ridicat de antioxidanți și fitonutrienți din cireșe a fost asociat cu un risc redus de anumite boli cronice, inclusiv boli de inimă și unele forme de cancer.

Sănătatea articulațiilor

Unele studii sugerează că, acei compuși găsiți în cireșe pot ajuta la îmbunătățirea sănătății articulațiilor și la reducerea durerii asociate cu afecțiuni precum artrita.

Hidratare

Cireșele conțin o cantitate bună de apă, ceea ce contribuie la hidratarea generală a corpului.

Cireșele în sarcină: permise sau nu?

Tocmai din cauza riscului de toxoplasmoză, amintită mai sus, în timpul sarcinii este bine să se consume cireșe luând câteva măsuri de precauție.

În plus, printre contraindicațiile consumului excesiv de cireșe există unele tulburări gastrointestinale, care ar putea fi exacerbate de starea de gestație.

Prin urmare, este mai bine să fie respectate aceste reguli:

Spălarea corectă

Înainte de a consuma cireșe în timpul sarcinii, este esențial să le speli bine sub apă curentă pentru a îndepărta orice reziduuri de pesticide sau murdărie. De asemenea, înmoaie cireșele în apă și bicarbonat de sodiu timp de câteva minute pentru a elimina bacteriile. Inclusiv toxoplasmoza.

Consumul moderat

Ca și în cazul multor alimente, este important ca femeia gravidă să consume cireșe cu moderație. Consumul excesiv de cireșe ar putea duce la tulburări gastrointestinale, cum ar fi diareea, ca urmare a conținutului ridicat de fibre.

Gestionarea zahărului

Cireșele sunt dulci în mod natural și conțin zaharuri. Persoanele gravide cu probleme de zahăr din sânge ar trebui să acorde o atenție deosebită cantității de cireșe consumate.

Alergii

Unele persoane pot fi alergice la cireșe. Dacă ai avut reacții alergice la acest fruct în trecut, cel mai bine este să îl eviți. Mai ales în timpul sarcinii.

My title page contents