Cu Vegeta ciorba ta este vedeta!

Dintr-un meniu tradițional românesc, ciorba nu are cum să lipsească. La prima vedere ar putea să pară că o ciorbă este… o simplă ciorbă, și că nu există prea multe moduri de a fi preparată. Că până la urmă este vorba despre apă, legume și, eventual, carne. Nimic mai neadevărat! Cărțile de bucate prezintă o foarte mare varietate de ciorbe, iar diferențele dintre ele sunt făcute în funcție de multe criterii.

O dată că există ciorbe specifice unei regiuni geografice. Apoi că ciorbele pot fi preparate dintr-un amestec format din aproape toate legumele sau predominant numai din unele dintre ele (de cartofi, de roșii, de fasole, de dovlecei, de sfeclă, de varză etc). Sau din diverse tipuri de carne (de pui, de găină, de porc, de vită, cu afumătură, de oase, de curcan, de miel, de rață sau de pește). Cu perișoare sau cu bucăți de carne. O altă deosebire: ciorbe dulci sau acre, acrite cu borș, zeamă de varză, suc de corcodușe, iaurt, lapte covăsit sau lămâie. Drese cu smântână, cu ou sau fără. Ciorbe care se pot mânca reci sau doar încălzite. Asezonate cu leuștean, pătrunjel, tarhon sau cimbru. Iată numai la o primă și simplistă enumerare câte tipuri de ciorbe avem…

De ce ne plac nouă, românilor, ciorbele?

Pur și simplu ne plac. Chiar și fără să știm cât sunt ele de sănătoase. Sunt ușor de digerat, oferă o bună parte din nutrienții necesari organismului și suplinesc ori completează lichidele necesare hidratării. Ceea ce previne constipația. Unde mai pui și că sunt de foarte mare ajutor în eliminarea kilogramelor în plus, pentru că ciorba este un preparat volumetric care satură repede, umple stomacul și oferă o senzație de sațietate care ne împiedică să mai consumăm altceva. Iată deci numai și numai avantaje.

Cu ajutorul produselor Vegeta, ciorba ta poate căpăta personalitate. „Acordul fin” vine din tipul și cantitatea de produs folosit. Ești vegetarian și consumi numai ciorbe din legume? Foarte bine! Vegeta Universal (care conține o combinație originală de legume deshidratate și condimente) va da ciorbei tale un gust mai intens. Iar dacă preferințele tale se îndreaptă către gustul acru (specific zonei Moldovei), nu ai nevoie decât de un plic de Vegeta Borș Original, din care poți pune atât cât îți dorești, până obții gustul pe care îl iubești. Și pentru cei care consumă carne și preferă gustul bogat, de găină, care dă… forță ciorbei, avem recomandarea potrivită: Vegeta Gust de Găină. O bază pentru mâncăruri care îmbină cu delicatețe prospețimea cărnii de găină cu amestecul unic de legume și condimente. Nu-i așa că ți s-a făcut deja poftă de o ciorbă? Tu procură-ți ingredientele, noi îți oferim rețetele!

De data asta un borș de sfeclă!

Ai nevoie de: un piept mare de pui (circa 500 gr.), 1 kg cartofi, o sfeclă, 500 gr. varză, o ceapă, un morcov, un ardei gras, două linguri de ulei, două linguri bulion, două linguri Vegeta Borș Original, pătrunjel verde.

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert în 3 litri de apă și se adună spuma care se formează. După jumătate de oră de fiert se adaugă cartofii tăiați cuburi, se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se adaugă varza tocată fin. Cât timp fierb împreună, într-o tigaie se călesc în ulei, timp de 5 minute, ceapa tocată, morcovul și ardeiul tăiate cubulețe. Se adaugă bulionul și se mai lasă pe foc încă 3 minute.

Când cartofii sunt fierți se adaugă legumele călite și sfecla dată pe răzătoare. La final se pune borșul și se potrivește gustul de sare (dacă este necesar). Se oprește focul și se adaugă pătrunjelul tocat. Se poate servi cu smântână. Poftă bună!

 

 

 

My title page contents