ÎNTÂI LUCRĂM, APOI NE JUCĂM

Cu rabdarea, sau cu lipsa ei, orice parinte se confrunta aproape zilnic. Vrei nu vrei, intra in fisa postului. Din pacate, nu intotdeauna poti sa-ti pastrezi calmul. Nu toate zilele sunt la fel, iar starea interioara este cea care dicteaza manifestarile noastre. Tu stii cum sa fii un parinte mai rabdator?

 

 

Vestea buna este ca poti deveni un parinte mai rabdator, avand grija tocmai de modul in care te simti tu cu tine. Aplica sfaturile propuse de kidsactivitiesblog.com si transforma-te intr-un parinte mai senin, mai echilibrat si mai calm.

Trateaza-i pe ai casei ca pe niste musafiri.

Pentru o saptamana, fa un experiment si incearca sa te porti cu membrii familiei, asa cum te-ai purta cu un musafir. Mai exact, fii draguta, deschisa, incearca sa nu le faci observatii legat de felul in care fac sau nu fac lucrurile, rasfata-i cu o mica tratatie. Cultivarea acestei atmosfere va aduce pace in caminul tau, conflictele se vor diminua si tu vei ajunge sa fii tratata in acelasi mod.

Odihneste-te suficient.

Asa cum copilul tau este morocanos cand este obosit, acelasi lucru se aplica si in cazul tau. Rezerva-ti un somn de 7-8 ore pe noapte.

Nu te certa cu copiii.

Daca tu esti frustrata, se vor frustra si ei la randul lor, fapt care va conduce inevitabil la o cearta. Fii ferma, dar corecta.

Fii pregatita.

Anticipeaza si planifica. Nu te lasa luata prin surprindere. Pune totul la punct din timp – mesele, cumparaturile, pachetele, hainele pentru a doua zi, pentru a nu da nastere unor momente de haos.

Ai grija de dieta ta.

Bea apa si mananca sanatos. Suntem ceea ce mancam, iar hrana noastra trebuie sa fie sursa de energie si de sanatate. Automat o forma fizica buna te va ajuta sa faci performanta in cariera de parinte.

Fa sport.

In timpul activitatii fizice se elibereaza endorfine, care ne fac mai fericiti. Chiar daca esti ocupata, fa-ti timp si pentru activitatea fizica.

Ia o pauza.

Dupa un moment tensionat, avem nevoie de o pauza pentru a ne reveni. Implica-i pe membrii familiei in activitati, care sa iti dea timpul necesar pentru a te redresa.

Nu uita! Copiii sunt cu ochii pe tine.

In public, multi parinti reusesc sa fie mai rabdatori, insa acasa situatia se schimba. Copiii invata prin exemple, iar tu esti cel mai important.

Cere-ti scuze cand gresesti!

Parintii, mai mult decat alti oameni, sunt supusi greselii. Important este sa recunosti cand se intampla asta si sa actionezi in consecinta.

Regleaza-ti tonul vocii.

In loc sa tipi, incearca sa folosesti un ton mai jos sau sa vorbesti in soapta.

Foloseste-te de complimente.

Fa complimente copiilor si partenerului. Incurajeaza-i sa faca asta si intre ei. Acest obicei vine la pachet cu o atitudine generoasa si blanda. Faceti asta in mod regulat.

 

 

 

My title page contents