Cum să îmbraci copiii iarna? 5 sfaturi utile

Cum să îmbraci copiii iarna? 5 sfaturi utile. De îndată ce vine frigul, cea mai frecventă întrebare a părinților este cum să îmbrace copiii iarna în cel mai corect mod? Pe de altă parte, este important de știut că, până la vârsta de aproximativ 7 ani, copiii nu au o capacitate fiziologică adecvată de termoreglare și din acest motiv trebuie ajutați. Am pregătit pentru tine câteva sfaturi despre cum să îmbraci copiii iarna, fără greșeli.

Ușor de spus, dar realitatea este că pur și simplu acoperirea corpului nu este suficientă în zilele extrem de reci. Desigur, mănușile, căciulile, eșarfele și paltoanele sunt esențiale, dar pentru a face față temperaturilor scăzute de iarnă trebuie să evaluezi mai mulți factori. Alegerea materialelor, de exemplu, este, de asemenea, esențială pentru a te asigura că cei mici sunt protejați în mod adecvat prin îmbrăcăminte.

Cum să îmbraci copiii iarna? Iată 5 sfaturi despre cum să îmbraci copiii fără greșeli:

1. Optează pentru îmbrăcăminte stratificată

Cel mai bun sfat despre cum să îmbraci copiii iarna este cel al îmbrăcămintei stratificate, numită și „ceapă”. Termen care descrie un mod de îmbrăcare compus din mai multe articole de îmbrăcăminte care sunt purtate una peste alta într-un fel de joc interconectat. În ultima vreme, îmbrăcămintea în straturi nu mai este doar un truc pentru a supraviețui frigului, ci și un stil, să spunem. Regula, însă, este întotdeauna aceeași! Trebuie să începi cu îmbrăcăminte respirabilă și confortabilă pentru părțile corpului în contact direct cu pielea, care ar trebui combinată cu tricouri cu mânecă lungă, pulovere și hanorace. Acest tip de îmbrăcăminte permite copiilor să „scoată” un strat dacă le este cald, adaptându-se la temperatura mediului.

2. Păstrează cele mai expuse părți calde

Prima regulă de urmat atunci când temperaturile scad este protejarea celor mai vulnerabile părți ale corpului: față, mâini și picioare. Prin urmare, este de o importanță fundamentală să apelăm la accesorii care acoperă părțile cele mai expuse, cum ar fi fulare sau cagule, mănuși și căciuli. Și pentru a-i menține picioarele calde? Trebuie să le protejezi cu șosete groase, dar din material respirabil, cum ar fi bumbacul. Acest lucru este valabil pentru copii, dar și pentru adulți!

3. Atenție la schimbările de temperatură

Așa cum subliniază Academia Americană de Pediatrie, copiii sunt foarte sensibili la schimbările de temperatură, mai mult decât adulții. Există o corelație între infecțiile respiratorii, temperaturile exterioare și condițiile meteorologice. Deci, pe lângă faptul că îți faci griji cu privire la modul de îmbrăcare a copiilor iarna, ar trebui să încerci și să eviți schimbările bruște de temperatură. Este, de fapt, foarte important să permiți copilului să se obișnuiască cu climatul exterior. Mai ales atunci când iese dintr-un mediu cald, cum ar fi casa sau grădinița.

4. Nu îi înfofoli

Primul lucru care îți vine în minte automat când vine vorba de cum să îmbraci copiii iarna este să încerci să-i acoperi cât mai mult posibil. În teorie e corect, dar prea multe haine riscă să nu permită pielii să respire corect și să limiteze libertatea de mișcare. În plus, copiii sunt împiedicați să reziste la frig, chiar și în prezența unor temperaturi care nu sunt excesiv de scăzute. Ideal este să încerci să te adaptezi mediului. Cum? Îmbrăcându-i corect și scoțându-le hainele cele mai groase ori de câte ori este necesar. Astfel, copiii nu vor mai transpira atunci când intră într-un loc foarte încălzit.

5. Evită lâna și țesăturile sintetice

Iarna, alegerea materialelor este esențială! Trebuie să menții temperatura corpului constantă fără a transpira. Lâna este o alegere excelentă, având în vedere calitățile sale puternice de izolare, dar este bună pentru un climat foarte rece. În oraș, este mai bine să optezi pentru hanorace confortabile din bumbac călduros. Acestea pot fi îndepărtate cu ușurință sau îmbrăcate la loc… dacă este necesar. Sunt potrivite atât pentru adulți, cât și pentru copii! Chiar și pe drum. În orice caz, trebuie evitate materialele sintetice precum nailonul, acrilul sau poliesterul. Acestea sunt iritante pentru piele și provoacă transpirație.

My title page contents