Baby sitter, cum alegi persoana potrivită? Sfaturi, idei

Baby sitter

Baby sitter… pe cine să sun?

Când o mamă, după cei 2 ani (în cazurile fericite) de stat acasă cu bebele trebuie să se întoarcă la muncă nu trece mereu prin momente ușoare. Aceasta din cauza faptului că trebuie să decidă cu cine să lase copilul .
Pentru cei care nu au intenția sau posibilitatea de a lăsa copilul într-o creșă sau o grădiniță, o soluție mereu salvatoare este o bonă.

Mulți părinți se simt confortabili dacă-și lasă copilul cu o persoană de încredere, mai ales dacă e recomandată de cineva cunoscut și, cu atât mai mult dacă locuiește în apropierea casei lor. În multe cazuri, totuși, nu este ușor să găsești persoana care să știe cum să aibă grijă de copil în cel mai bun mod. Părinții sunt întotdeauna foarte îngrijorați și preocupați!. Ce parametri pot fi urmați atunci?

De unde începi?

Prima sursă de informații sunt cunoștințele și prietenii. Adesea, doar pronunțând cuvintele baby sitter poți primi o listă de recomandări de persoane aproape întotdeauna de încredere. Dar, nu uita! Chiar și medicul pediatru te poate sfătui uneori sau te poate ajuta să intri în legătură cu alte mame.
Dacă locuiești într-un oraș mare, poți să te adresezi școlilor (centrelor) de puericultură ( îngrijire a copiilor), care adesea recomandă persoane competente. Totuși, la noi în țară nu aceste centre sunt baza. Mai degrabă agențiile specializate oferă persoane calificate (acum există în toate orașele; e suficient să arunci un ochi peste anunțuri).

În ceea ce privește cerințele, depinde foarte mult de nevoile personale, dar cu siguranță nu trebuie să lipsească niciodată din CV-ul viitoarei bone a copilului experiența, blândețea, simțul responsabilității. Sunt câteva caracteristici de bază ale unei bone potrivite. Un interviu personal cu baby-sitter-ul este evident esențial pentru a face cunoștință și a expune nevoile reciproce. Aș adăuga, să îi prezinți viitoarei bone și copilul și chiar să încerce să aibă un prim contact cu el. Oricât de mic ar fi, acesta se poate simți sau nu atras de persoana ce tocmai trece testul pentru a sta cu el.

De asemenea, nu ezita să profiți de această primă întâlnire cu bona, pentru a pune mai multe întrebări generale:

„De ce a ales acest job? Cum intenționează să se organizeze ziua cu un copil atât de mic? Ce interese are? „Și așa mai departe.

Din răspunsurile sale, de felul în care reacționează în momentul în care îi prezentați copilului, vei putea să observi alte aspecte ale personalității sale. Pentru alegerea persoanei potrivite este esențial să petreci câteva ore împreună cu ea, așa că trebuie să o observi „pe teren”. Totodată, copilul tău are ocazia să se obișnuiască cu ea, să fie într-o stare de confort, dată de prezența ta.

La domiciliu sau în deplasare?

În cazul în care copilul este îngrijit la domiciliul bonei și nu în ​​propria casă, verifică, în prealabil și în persoană, dacă condițiile de igienă și parametrii de siguranță ai mediului sunt prietenoși cu copiii.

Nu uita!

Amintește-ți, de asemenea, să îi dai bonei toate instrucțiunile pentru a pregăti hrana copilului, pentru a avea grijă de igiena copilului și pentru a o actualiza în funcție de programul lui de joacă și de odihnă.
E indicat să lași câteva numere de telefon pentru posibilele nevoi (în afara numărului tău și cel al tatălui, al bunicilor sau al prietenilor disponibili).
Stabilești și îi comunici bonei medicamentul pe care i-l poate administra copilului, în cazul în care acesta face febră și îi lași numărul pediatrului. 
Stabilești, de asemenea, regulile pe care dorești să le păstreze și, totodată să le urmeze, în ceea ce privește educația copilului tău.

My title page contents