Documentarul „Ce-ai făcut la școală?” disponibil online: Un manifest pentru valorizarea tinerilor din liceele tehnologice

Documentarul „Ce-ai făcut la școală?” disponibil online: Un manifest pentru valorizarea tinerilor din liceele tehnologice

Documentarul „Ce-ai făcut la școală?” disponibil online: Un manifest pentru valorizarea tinerilor din liceele tehnologice. Asociația GO-AHEAD anunță cu entuziasm că documentarul „Ce-ai făcut la școală?” este acum disponibil online, oferind acces tuturor celor interesați de poveștile inspiraționale ale tinerilor din liceele tehnologice din România. Începând din luna iulie, filmul poate fi vizionat pe portalul cu resurse de dezvoltare socio-emoțională și consiliere dezvoltat de Asociația GO-AHEAD, prin intermediul unei donații simbolice de 50 de lei, care asigură accesul timp de 24 de ore.

Documentarul, lansat pe 28 Martie, a fost vizionat deja de peste 4.000 de spectatori. Filmul aduce în prim plan poveștile emoționante și pline de curaj ale elevilor din liceele tehnologice, subliniind importanța lor ca profesioniști și membri valoroși ai comunității.

Filmul a fost proiectat în peste 40 de unități școlare și cinematografe din întreaga țară, inclusiv în localități precum Bacău, Vaslui, Craiova, București, Râmnicu Vâlcea, Roman, Suceava, Constanța, Ploiești, Alba Iulia și multe altele. De asemenea, pe 6 iunie 2024, filmul a fost prezentat în cadrul Conferinței despre Diversitate și Incluziune, Ediția II, organizată de Asociația OPEN MINDS în colaborare cu Exploratist și Universitatea din București. În deschiderea proiecției, personalități precum Adeline Duca – Vicepreședinte Asociația GO-AHEAD, Vlad Bobe – Director de Imagine, Georgiana Mălina Tănase – Psihoterapeut, Ciprian Dobre – Elev Protagonist în film și Olivia Ignătescu – Director Liceul Tehnologic „Barbu A. Știrbey” Buftea, au discutat despre nevoile tinerilor din liceele tehnologice.

Accesibilitatea online și impactul donațiilor

Prin intermediul donației de 50 de lei, spectatorii nu doar că au posibilitatea de a viziona acest documentar inspirator, dar contribuie și la finanțarea programelor de dezvoltare socio-emoțională și consiliere pentru tinerii din liceele tehnologice. Aceste programe sunt esențiale pentru diminuarea absenteismului, creșterea motivației, îmbunătățirea stimei de sine și susținerea elevilor în circumstanțele dificile ale vieții lor.

Vizionarea documentarului este posibilă prin crearea unui cont în portal, urmată mai apoi de realizarea unei donații în valoare de 50 de lei pentru a avea acces timp de 24 de ore la film – https://dezvoltare-personala.org/resursa/ce-ai-facut-la-scoala-film-documentar/

 

Impactul filmului documentar „Ce-ai făcut la școală?”

Documentarul a avut un impact profund asupra comunităților și persoanelor implicate, inspirând și mobilizând acțiuni concrete:

Feedback din comunitate

  1. Mihaela Gheorghe, Profesor, Liceul Tehnologic „Barbu A. Știrbey” Buftea
  • „Ce-ai făcut la școală?”, un film care m-a marcat. A explorat intens problemele din sistemul educațional românesc, probleme profunde știute și mai puțin știute, conștientizate sau nu, dar de o realitate crudă. Acest film prin sensibilitatea sa m-a făcut să reflectez asupra stării actuale a școlii și asupra viitorului generațiilor tinere. După vizionarea filmului, am împărtășit cu colegii profesori emoțiile trăite și am inițiat în cadrul liceului nostru o zi pe lună în care să fim mai aproape de elevii noștri. Am întreprins activități în care îi ascultam , le identificăm nevoile, ii ghidăm și practic suntem partenerii lor in drumul către o viață cu un țel și un scop. Filmul ne-a luminat calea pentru efectuarea acestor acțiuni. Spre surprinderea noastră, am identificat câteva strigăte de ajutor.”
  1. Elena Strugariu, Elevă, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava
  • ”A fost exact ceea ce aveam nevoie la momentul respectiv. Am învăț mai multe lucruri despre mine și am reușit să realizez lucruri pe care îmi era greu să le accept, am învățat să mă accept și să nu mă subestimez. Acest film mi-a acaparat toate sentimentele și am reușit să găsesc ceva în sufletul meu ce cândva era aproape inexistent, speranță.”
  1. Andreea Pricop Dodiță, Elevă, Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş” – Satu Mare
  • ”M-ați ajutat să trec peste fricile mele cele mai mari, m-am maturizat mai mult. Deși am rămas corigentă la mate și m-am demoralizat am avut încredere, m-am gândit la ce ați spus și astăzi am trecut cu brio și m-am înscris in a doua sesiune de bac, sunt foarte bucuroasă. Tot timpul poveste despre voi la toți adolescenții care consider ca au nevoie de sprijin.”

Povești personale din documentar

Alexandru Florin Petrariu,  Elev Suceava, Andreea Pricop Dodiță, Elevă Satu Mare

Și Paul-Sebastian Apetrei, Elev București

  • Poveștile lor inspiră prin puterea exemplului. Deși viața le-a oferit provocări de adult, încrederea și curajul că lucrurile pot merge mai bine le-a dat motivația necesară să meargă la liceu și să lucreze în același timp pentru a se întreține.

Adrei Varvaroi, Elev Gura Humorului

  • Elev pasionat de programare, care se consideră norocos în ciuda dizabilității pe care o are, un exemplu pentru noi toți de ambiție, curaj și putere.

Anamaria Alexandra Mihai, Elevă Nucet

  • O tânără care ne arată că egalitatea de gen există, că indiferent dacă ești fată sau băiat poți reuși în a-ți urma calea pe care ai ales-o.

Ciprian Mihai Dobre, Elev București

  • Un tânăr care vine și pune mereu punctul pe i, este purtătorul de cuvânt al oricărui tânăr din liceele tehnologice.

Adriana Lungu, Elevă Suceava

  • O tânără din Republica Moldova, pasionată de muzică care a reușit să se integreze mai ușor urmând activități de voluntariat și care își dorește să devină un bun manager.

Alexandru Harapu, Elev București

  • Un elev care vrea să dea la medicină și vrea să arate că poți ajunge oriunde îți dorești chiar dacă urmezi un liceu tehnologic.

Camelia Baiceanu, Elevă București

  • Povestea ei arată că orice elev din mediul rural poate reuși în ciuda prejudecăților pe carele întâlnește atunci când urmează un liceu la oraș.

Elena Strugariu, Elevă Suceava

  • O poveste despre cum poți prinde curaj când totul pare potrivnic, când nu este întotdeauna ok.

Răzvan Stanciu, Elev Satu Mare

  • Un elev îndrăgit de colegii lui din echipa de robotică, fără experiența căruia echipa nu ar reuși să câștige premii ani la rând.

Planuri de viitor

Asociația GO-AHEAD își propune să continue să sprijine tinerii din liceele tehnologice prin diverse inițiative și programe. În viitorul apropiat, planificăm:

  1. Extinderea programelor de dezvoltare socio-emoțională:
    • Vom extinde programele de consiliere și dezvoltare socio-emoțională în și mai multe licee tehnologice din țară, ajutând elevii să-și gestioneze mai bine emoțiile,  să-și îmbunătățească stima de sine și motivația pentru învățare, cu scăderea ratei de abandon și absenteism
  2. Crearea de parteneriate cu universități și companii:
    • Vom căuta să încheiem parteneriate cu companii din diverse industrii și universități, pentru a oferi elevilor oportunități de practică, mentorat, burse de studiu și locuri de muncă
  3. Dezvoltarea unei comunități a tinerilor din liceele tehnologice:
    • Vom dezvolta cadrul care să faciliteze legătura dintre elevi și coach, mentori și profesioniști din domeniile lor, oferindu-le astfel acces la îndrumare, resurse și ghidare profesională.
  4. Organizarea de evenimente și workshop-uri:
    • Vom organiza evenimente și workshop-uri tematice, menite să promoveze meseriile tehnice și să inspire tinerii să își urmeze pasiunile.
  5. Promovarea și distribuirea documentarului:
    • Vom continua să promovăm și să distribuim documentarul „Ce-ai făcut la școală?” în cât mai multe școli și comunități, pentru a crește conștientizarea și aprecierea liceelor tehnologice.

Nu ratați ocazia de a viziona acest film documentar inspirator și de a vă alătura eforturilor noastre de a crea o comunitate mai informată și implicată în educația tinerilor.

My title page contents