Daca si pielea ta se inroșește ușor, dar te iriţi rapid și ai un ten fragil, atunci e posibil să fii posesoarea unui ten sensibil. Fii atentă la pielea sensibilă.
“Atunci când spui piele sensibilă, te gândești de fapt la pielea reactivă, fragilă sau alergică. Ea iți trimite un semnal de alarmă atunci când e în pericol. Mai exact, atunci când se simte agresată. Inamicii sunt multiplii: produsele cosmetice nepotrivite sau prea agresive, stresul și regimul alimentar bazat pe alimente condimentate. Și unde mai pui, factorii de mediu care influențează agresiv și pielea.”, ne indica Diana Maradiuc, Trainer Naturys Romania.
Hidratarea e de baza
Odată cu expunerea la radiaţiile ultraviolete, nivelul de hidratare scade. Şi mai ales atunci cand vorbim de radiatiile UV de tip B (rezultat în urma expunerii prelungite la soare). Acestea cresc producţia de radicali liberi, care sunt responsabili de deteriorarea proteinelor celulare şi a acizilor graşi care alcatuiesc şi susţin straturile pielii. Expunerea excesivă la soare, poate determina apariţia arsurilor, craparea barierei naturale de protecţie, dezechilibrând astfel sistemul natural bine pus la punct al pielii.
Curata tenul
În acest caz se creşte sensibiltatea pielii, şi exista posibilitatea să avem parte de erupţii cutanate, cuperoză, dermatita alergică de contact.
“Odată cu venirea primăverii și apariția razelor solare mai puternice, îngrijirea facială ar trebui să fie o prioritate pentru orice femeie. Stii care e cel mai important pas în rutina de îngrijirea zilnică? Ei bine, curățarea tenului. E recomandabil să îți cureți tenul zilnic, dimineața și seara. Motivul? Să elimini murdăria provenită din mediul extern, machiajul, toxinele eliminate de piele, sebumul și alte impurități.”, ne explica specialistul Naturys.
Daca nu știi cum să alegi cel mai bun produs demachiant pentru pielea sensibilă, bagă de seamă! Alege un produs cu un PH de 5,5, care să nu distrugă filmul hidrolipidic al pielii. E bine să eviți totodată ingredientele de origine petrochimică, săpunul, parfumul și formulele pe bază de alcool.
Crema e de baza
Pasul urmator in ritualul de ingrijire? Crema. Obiectivul ei? Ziua, iti protejeaza tenul, iar noaptea vine să hrănească și să regenereze celulele pielii. E important sa iei in calcul ca, produsele de îngrijire pentru pielea sensibilă trebuie să conțină și ingrediente care reglează circulația periferică. La fel, compusi care ajută la calmarea tenului și care au efect antiinflamator. Iată câteva exemple: extract de Musețel, de Coacăze negre, Escină din Castan Sălbatic, Ulei de jojoba, Rodie. La randul ei, crema de zi ar trebui să contină și un factor natural de protecție solară. De ce? Pai credeam că știi deja: pielea sensibilă este mai predispusă la înroșiri și inflamații.
Evită exfolianții agresivi
Și te rugăm, evită exfolianții agresivi, mai ales cei sub formă de soluții care au moleculă mică. De ce? Pentru că, acestea tind să penetreze adânc pielea sensibilă și, astfel, să provoace o reactie alergică. La fel, peeling-urile tip scrub, deoarece folosesc particule abrazive care pot distruge barieră naturală a pielii sensibile.
Diana Maradiuc, Trainer Naturys Romania