România este una dintre țările europene ale cărei populații are cele mai scăzute niveluri ale sănătații dentare. Tot așa, la nivel mondial, ne aflăm pe locul 7 în clasamentul țărilor cu oameni grav afectați din punct de vedere stomatologic, arată datele Eurobarometru în domeniu.
”România este surprinzătoare în cel mai adevărat sens al cuvântului”, spune medicul implantolog Lorelei Nassar. ”Suntem în secolul XXI, dar peste 30 % dintre români si-au pierdut toți dinții naturali. Soluția? Implanturile. Numărul pacienților care solicită un astfel de tratament s-a dublat, chiar triplat în ultimii doi ani. Femeile sunt mai deschise spre inovație și schimbare și se decid mai repede să apeleze la intervenții care să le îmbunțățească viața și aspectul fizic și psihic.”, punctează chirurgul implantolog Nassar.
În România, există peste 12.000 de clinici și cabinete stomatologice care livrează tratamente stomatologice. Dintre acestea, un procent de 10% practică implanturile. Știți care este media pe care o investește un român pentru o astfel de procedură? Aproximativ 500 de euro per procedură, ceea ce conduce la un estimat de peste 107 milioane de euro pe care îi vor investi românii în anul 2020 în implanturi dentare. E mult, e puțin? Cert este că, la nivel mondial există aprox 190 de tipuri de implanturi din care se vând cam 25 de milioane de bucăți. Investiția unui medic care vrea să fie un bun implantolog se ridică la cel puțin 15.000 de euro ( aparatură și cursuri).
La Clinica de Implantologie Lorelei Nassar, pacienții pot opta pentru minim 3 tipuri de implanturi, din care cele mai mare succes îl au implanturile cu încarcare imediată sau implanturile revoluționare, expandabile, PYRAMIDION.
În România, implanturile reprezintă cam jumătatea din valoarea cifrei de afaceri pe care o generează o clinică stomatologică și reprezintă o investiție ridicată pentru un pacienți, de aceea aceștia apelează de foarte multe ori la sisteme de creditare bancară care să le susțină investiția în sănătatea lor orală. ”Noi, la clinica Dr Nassar, avem un acord cu Garanti Bank prin care banca virează plata tratamentelor către noi, in timp ce pacienții aleg să achite ratele către banca, pe durata unui anumit număr de luni. De asemenea, avem și soluții financiare personalizate, create pentru pacienții noștri, prin care le eșalonăm plățile de-a lungul unei perioade, fixate de comun acord.”, adaugă medicul implantolog.
În 2018, piața globală de implanturi era evaluată la 4,38 miliarde de dolari, pentru ca în anul 2026 să atingă suma de 8,08 miliarde de dolari.