Pe 21 iunie, se deschid ștrandurile de la Sovata!

Pe 21 iunie, se deschid ștrandurile de la Sovata!

Pe 21 iunie, se deschid ștrandurile de la Sovata! Pe 21 iunie, se deschid ștrandurile la Sovata și vara își intră oficial în drepturi. E deja bine cunoscut că, la Sovata, vara începe odată deschiderea ștrandului Lacul Ursu. Așadar, hai și tu la Sovata, în inima Transilvaniei, și bucură-te de soare și de vacanță, direct pe malul Lacului Ursu.

Din 21 iunie, Lacul Ursu te așteaptă la scăldat! Vino și tu să plutești pe lac chiar în ziua deschiderii!

Fie că alegi să faci o baie în lac pentru relaxare, fie pentru sănătate, trebuie să știi că te poți bucura de soare și de vacanță, direct pe malul Lacului Ursu, în siguranță.

Lacul Ursu este într-o stare excelentă, analizele de apă au ieşit foarte bine, astfel că, pe 21 iunie dăm startul unui nou sezon de scăldat în cel mai mare lac helioterm din lume.”, ne informează Andrei Rusu, Directorul General Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Lacul Ursu din staţiunea balneoclimaterică Sovata este cel mai mare lac helioterm din lume. Acesta are cea mai mare concentraţie salină de pe planetă și a împlinit 149 de ani de la formarea sa, fiind singurul căruia i se cunoaşte cu exactitate anul, ziua, ora şi minutul formării. Astfel, pe baza unor cercetări efectuate de istoricul Jozsa Andras, s-a stabilit că Lacul Ursu s-a format în anul 1875, pe data de 27 mai, la ora 11,00, pe locul unei păşuni pe care curgeau două pârâiaşe, care dispăreau într-o gaură săpată în muntele de sare. Potrivit istoricului, în urma unei ploi torenţiale, apele au antrenat fânul şi resturile vegetale de pe păşune şi au obturat gaura din muntele de sare.

Cu o suprafață de 40.000 de metri pătrați, adâncimea de 18 metri și o salinitate medie de 300 de grame/litru, Lacul Ursu este o adevărată sursă de sănătate. Fenomenul de heliotermie caracteristic Lacului Usu a apărut grație scurgerii continue în lac a unui pârâu și a precipitațiilor, care au format peste apa sărată un strat protector de apă dulce, creând efect de seră, și astfel, asigurând încălzirea straturilor de apă sărată din adâncime. Efectele terapeutice ale apei și nămolului din lac sunt binecunoscute, acestea stand la baza tratamentelor în cazul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii.

 

Ia aminte!

Apa are o temperatură perfectă: 28˚C la suprafață și 39˚C la o adâncime de 1,5 metri. Între orele 13.00 – 15.00 este pauză, timp în care lacul se odihnește. Astfel, în acest interval orar este obligatorie ieşirea din lac, însă vizitatorii pot rămâne pe teritoriul ştrandului.

Prețuri bilete ștrand

Prețul biletelor de intare la ștrandul Lacul Ursu, administrat de către hotelurile Ensana din Sovata, este de 50 lei pentru adulți și de 40 lei pentru copii si pensionari. Clienții pot achiziționa bilete cu intrări multiple, valabile pentru mai multe zile. Între orele 13 și 15, lacul este pus la ”odihnit”. Mai exact, îi permitem apei dulci să își formeze stratul protector peste apa sărată și, astfel să o încălzească din nou. În acest răstimp, vizitatorii pot rămâne în incinta ștrandului, dar intarea în apă nu este permisă. În funcție de condițiile meteorologice, Lacul Ursu îsi așteaptă vizitatorii până la mijlocul lunii septembrie.

Alege Sovata ca destinație de vacanță și bucură-te de puterea binefăcătoare a naturii! Vă așteptăm cu mic cu mare la o baie de sănătate în cel mare mare lac helioterm din Europa. Experimentează o vară marca Ensana Hotels! Află mai multe detalii pe ensanahotels.com/ro

 

 

My title page contents