Pedale Salvatoare pentru persoanele cu dizabilități locomotorii – Cu sprijinul Carrefour România, în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului „Pedale Salvatoare”, Asociația pastel achiziționează și donează scaune rulante electrice pentru persoane cu dizabilități locomotorii, pentru a facilita accesul lor la un mijloc de deplasare mai eficient și a creşte semnificativ gradul de autonomie și independență a acestora.
„În #LumeaCarrefour, punem mare preț pe conștientizarea valorilor noastre de diversitate și incluziune, pe egalitatea de șanse, dar și pe normalizarea diferențelor care ne fac unici individual, dar mai buni împreună. Așadar, ne dorim ca prin inițiative precum proiectul <Pedale Salvatoare>, atât de necesare în societatea noastră și în mod deosebit în comunitățile vulnerabile, să construim, alături de partenerii noștri, o societate mai echitabilă și incluzivă și să contribuim la reducerea discriminării persoanelor cu dizabilități.”, a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.
„Proiectul „Pedale Salvatoare” este la a doua ediție, iar Carrefour România este partenerul nostru și în acest an. În cadrul primei ediții, am achiziționat împreună biciclete pentru cadrele medicale secundare din Fălticeni, iar anul acesta atenția noastră a fost direcționată către persoane cu dizabilități locomotorii. Lipsa unui scaun rulant sau folosirea unuia nepotrivit, afectează semnificativ calitatea vieții unei persoane cu dizabilități. Costul de achiziție al unui scaun rulant electric ajunge până la 1500 euro, un preț greu de susținut pentru multe familii vulnerabile din România. Mulțumim companiei Carrefour România pentru că ne ajută să ne îndeplinim misiunea #NicioLunăFărăoFaptăBună.” – punctează Andreea Oprea, Director Executiv Asociația pastel.
Numărul persoanelor cu dizabilități locomotorii este copleșitor. La finalul anului 2022, Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii și Adopții din cadrul Ministerului Muncii şi Protecției Sociale a comunicat un număr de 207.506 persoane cu dizabilități motorii.
Beneficiarii scaunelor rulante vor fi persoane cu dizabilități locomotorii din cadrul Asociației Conil, Asociației de Sprijin a Copiilor Handicapați Fizic România (ASCHF-R), membri ai familiilor angajațiilor Carrefour, dar şi alte persoane vulnerabile, care nu au posibilitatea materială să îşi achizitioneze un astfel de echipament şi care se pot înscrie în proiect prin completarea formularului de înscriere, până la data de 19.03.2023, ora 18:00. Selecția beneficiarilor finali va fi realizată pe baza unor criterii bine definite precum certificatul de dizabilitate locomotorie, venitul lunar, să nu dețină un alt scaun cu rotile electric și să aibă capacitatea de a folosi acest tip de scaun. Regulamentul complet al campaniei poate fi consultat pe pagina web a organizatorului, accesând acest link.
Scaunele electrice sporesc calitatea vieții comparativ cu scaunele cu rotile clasice prin durabilitatea lor și avantajul controlului electronic. Echipamentele care vor fi donate au o garanție de utilizare de minimum 10 ani, iar furnizorul asigură servicii de service, în cazul în care acestea se defectează.
***
Despre Asociația pastel
Asociația pastel este răspunsul unei nevoi actuale: crearea unui obicei din a face bine. A pornit de la un program intern al agenției de comunicare pastel, început în 2018, prin care întreaga echipa și-a asumat că nu va trece o lună fără să facă o faptă bună. De ce lunar? Fiindcă suntem picături de ajutor într-un ocean de lipsuri. Tot timpul va fi cineva care are nevoie de ajutor și altcineva care poate și vrea să ofere acel ajutor. Asociația pastel își propune să identifice cele două părți și să le aducă împreună.
Misiunea noastră este să educăm, să inspirăm și să ajutăm oamenii și companiile să facă fapte bune cu recurență. Vrem să fim locul unde fiecare persoană dornică să se implice găsește cauza potrivită.
Ne dorim să creăm puntea dintre neajunsuri și dorința de a fi mai buni.
Activ. În fiecare lună.
Vrem să construim un prezent în care toți oamenii și toate companiile fac un obicei din a realiza fapte bune. O rutină constructivă prin care ajutorul ajunge periodic la cei care au nevoie de el. Vedem binele ca pe un obicei de care avem nevoie cu toții pentru a obține societatea în care ne dorim să trăim.
***
Despre Carrefour România
Carrefour România oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături în siguranță: direct în cele peste 400 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platformele BRINGO și Glovo, disponibile gratuit în Google Play și App Store.
Carrefour susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Cooperativa Agricolă Vărăști, prima de acest gen fondată de retailer în România, Deschidem Vinul Românesc și Creștem România BIO, în cadrul căreia a introdus în premieră în România, eticheta “în conversie la bio”. Totodată, a lansat programul Act For Good, care transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social: prin fiecare sesiune de shopping și nu numai, utilizatorii primesc puncte Act For Good, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate.
Carrefour România operează în România prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operational SRL și Supeco Investment SRL.