3 măști de față pentru pielea matură – preparate chiar de tine. De-a lungul anilor, pielea feței își pierde elasticitatea și tonusul. Vorbim astfel despre pielea matură. Pentru a contracara îmbătrânirea pielii, este mai întâi necesar să urmezi o dietă adecvată, să bei zilnic cel puțin un litru și jumătate de apă bogată în minerale, să mănânci alimente foarte bogate în vitamine și fibre și, bineînțeles, să desfășori activități fizice regulate care ajută la oxigenarea țesuturilor.
Ce alte lucruri poți face pentru pielea ta? Nu doar în cazul pielii mature, ci în general, este foarte important să faci o curățare facială pentru a menține pielea curată și hidratată. De asemenea, să răsfeți pielea cu un scrub, o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a elimina celulele moarte și, cel puțin o dată pe săptămână, să aplici o mască pentru a reda tonusul și culoarea pielii. Atenție la aplicarea în jurul ochilor și gurii! În aceste zone, de fapt, pielea este foarte delicată și ar putea suferi iritații, dacă nu se folosesc măști specifice.
Și atunci când timpul nu-ți permite sau nu te simți în largul tău să mergi la un salon de înfrumusețare, poți să-ți pregătești chiar tu masca preferată. De altfel, există multe măști de față pentru pielea matură pe care le putem pregăti acasă cu ingrediente pe care le avem în cămară sau frigider.
Iată cum să prepari 3 măști de față pentru pielea matură:
Mască hidratantă de smochine
Este o rețetă foarte simplă și rapid de făcut. O mască recomandată pentru pielea deshidratată (poate) din cauza climatului rece, pentru curățarea feței și o exfoliere ușoară. Ingredientul principal? Smochinele bogate în vitamine și proprietăți hidratante. Enzimele active conținute de smochine ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii.
Procedezi așa: Iei 3 smochine, le faci piure și adaugi 1 lingură de ulei de măsline. Aplici pe față puțin din amestecul obținut cu o frecare ușoară, pentru o acțiune exfoliantă, apoi întinzi restul de mască pe față și lași să acționeze 10 minute. Îndepărtezi reziduurile cu un burete și clătești bine fața.
Mască de anghinare și iaurt revigorant
Pentru a prepara această mască, ai nevoie de o anghinare, o lămâie și un iaurt simplu făcut din lapte integral.
Procedezi așa: Cureți anghinarea îndepărtând tulpina și toate foile exterioare și mai dure. Amesteci foarte bine partea cea mai fragedă, torni totul într-un castron de sticlă sau ceramică și adaugi câteva picături de suc de lămâie și o lingură de iaurt simplu. Formezi un amestec omogen și destul de gros. Apoi îl întinzi perfect pe față, gât și decolteu și lași să acționeze 15-20 de minute.
Cum acționează ingredientele folosite în această mască? Lămâia dezinfectează și luminează fața, iaurtul ajută la tonifierea țesuturilor, în timp ce anghinarea stimulează circulația sângelui și redă energia țesuturilor care și-au pierdut tonusul. După timpul de acționare, clătești fața mai întâi cu apă caldă și apoi cu apă foarte rece. Pulverizezi un toner și apoi aplici o cremă foarte hrănitoare, cu mișcări circulare.
Mască cu iaurt și miere
Ingrediente naturale și pentru această mască care dă o senzație plăcută. Pentru a o prepara vei avea nevoie de uleiuri esențiale.
Procedezi așa: Ai nevoie de două linguri de iaurt, o linguriță de miere și o linguriță de migdale măcinate, la care vei adăuga o jumătate de linguriță de argilă cosmetică, două picături de ulei esențial de tămâie și o picătură de ulei esențial de neroli. Amesteci totul și aplici masca pe față, lăsând-o să acționeze cel puțin 15 minute. După acest timp, clătești fața prin frecare ușoară. Astfel încât migdalele măcinate să acționeze ca un peeling prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii.