80 de expozanți și numeroase ateliere educative la Zilele Horticulturii Bucureștene, într-o locație inedită: Grădinile Senatului – Palatul Parlamentului, intrarea A1, în perioada 9-12 mai 2024

80 de expozanți și numeroase ateliere educative la Zilele Horticulturii Bucureștene, într-o locație inedită: Grădinile Senatului - Palatul Parlamentului, intrarea A1, în perioada 9-12 mai 2024

80 de expozanți și numeroase ateliere educative la Zilele Horticulturii Bucureștene, într-o locație inedită: Grădinile Senatului – Palatul Parlamentului, intrarea A1, în perioada 9-12 mai 2024 – Vă invităm la Zilele Horticulturii Bucureștene, în perioada 9-12 mai, într-o locație inedită: Grădinile Senatului, la Palatul Parlamentului, cu peste 80 de expozanți, un program plin de evenimente captivante și experiențe horticole unice pentru toată familia!

Grădinile, proiectate și realizate pe spațiul fostului Cartier istoric Uranus, își vor deschide porțile pentru vizitatori și cu ocazia aniversării a 160 de ani de la crearea Senatului României.

La cea de-a 20-a ediție a acestui eveniment horticol plin de culoare și inspirație, publicul larg va avea acces gratuit și va putea să descopere și să achiziționeze flori, plante ornamentale, material săditor, fructe, legume, echipamente și alte produse horticole de la cei peste 80 de producători prezenți.

Programul va include expoziții tematice, demonstrații practice, precum și ateliere și activități educative și distractive pentru întreaga familie.

Enumerăm câteva din atracțiile programului:

  • „Grădinile Senatului un Memorial Uranus” – Prezentare proiect și tur ghidat.
  • „Compostul – ce este, cum se face și ce beneficii aduce”
  • „Vecini cu aripi” – atelier pentru copii despre ornitologie
  • „Plantăm fapte bune în România” ateliere de plantare și identificare a arborilor
  • „Herbarium – Cum ne orientăm în lumea plantelor?” – Un atelier fascinant care vă va ghida prin diversitatea plantelor.
  • Soluții practice pentru culturi ecologice de căpșun și zmeur
  • „Poveștile florilor. Flori în timbre” – Descoperiți istoria florală surprinzătoare prin timbre florale artistice.
  • Digitalizarea în pomicultură
  • „Flori de Ziua tatălui” – atelier pentru copii
  • Soluții inteligente pentru culturi aeroponice
  • Transformă orașul în grădină, la atelierul „Fereastra verde”! 🏙️
  • Descoperă magia grădinăritului urban în inima orașului la atelierul nostru dedicat tuturor pasionaților de spații verzi, indiferent de mărimea locuinței lor.

Odată cu acest eveniment propunem publicului larg o campanie – concurs

”Bucureștiul HORTIcultural”

În mijlocul agitației cotidiene, o oază de natură te așteaptă să descoperi legătura dintre oraș și elementele sale horticole în cadrul campaniei ”București, oraș HORTIcultural”!

Explorează natura!

Bucureștiul se transformă într-un oraș al naturii, în care 11 insulele verzi tematice te invită să explorezi diversitatea plantelor și frumusețea horticulturii. Fiecare insulă verde reprezintă un element al horticulturii, precum mărul, floarea de iris, tomata sau albina, oferind vizitatorilor o experiență captivantă și educativă.

  • Vizitează minim 9 din cele 11 insule verzi
  • Scanează codul QR al locației
  • Confirmă traseul parcurs pe horticultural.usamv.ro
  • Câștigă un premiu instant!

 

www.horticultural.usamv.ro

 

Zilele Horticulturii Bucureștene se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și sub simbolul Bujorului, declarat oficial Floare Națională a României prin Legea 285/22.10.2022, la inițiativa Facultății de Horticultură din București.

 

Evenimentul este organizat de Facultatea de Horticultură, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, alături de Ministerul Educației și Primăria Municipiului București.

 

Vă așteptăm cu drag între 9-12 mai, în Grădinile Senatului la Palatul Parlamentului – intrarea A1, în intervalul orar 10:00-18:00. Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici https://horticultura-bucuresti.ro/zilele-horticulturii-bucurestene/

 

Despre Universitatea de Stiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din București (USAMV) este un pol de excelență al învățământului universitar de specialitate, transformată constant şi consistent pe parcursul celor peste 170 de ani de existență. USAMV are peste 11.000 de studenți, fiind definită ca „o universitate pentru viaţa şi agricultura, prin educaţie şi cercetare de înalta calitate”.

Din data de 8 iulie 2024, cele 7 facultăți USAMV București dau startul admiterii: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală.

2.300 de locuri la buget pentru licență și master, precum și peste 3300 de locuri la taxă, 31 de programe de studii de licență și 35 de programe de master

Vino alături de cei peste 11.000 de studenți ai comunității #extraordinare USAMV București, în cele două Campusuri Verzi: Agronomie-Herăstrău și Veterinară-Cotroceni. Află toate detaliile pe www.usamv.ro/admitere .

My title page contents