7 jocuri pentru familia ta

Uite 7 jocuri pentru familia ta. De ce? Pentru ca, pur si simplu e nevoie. Unii copiii vor avea nevoie de o perioadă de acomodare dacă nu sunt obișnuiți cu astfel de giumbușlucuri, iar alții vor intra imediat în joacă. Important este să vezi ce le place și să nu uiți să te joci. Noi suntem aici pregătiți pentru tine cu 7 idei numai bune pentru momente minunate petrecute alături de cei dragi.

 

  1. Nu ma speria!

Dacă celui mic îi plac dinozaurii, puteți juca împreună o scenetă în care puteți fi pe rând dinozauri și vă puteți “speria” de urletele și mișcările acestui groaznic animal. Trebuie doar să fii atentă să vezi cât de mult poți dramatriza, fără a-l speria, însă, pe cel mic.

  1. Nu mânca asta!

Dacă celui mic nu prea îi arde de mâncat, cu siguranță va mânca mai mult dacă s-ar și distra în același timp. Eu una, țin minte, că atunci când eram mică, eram tare sclifosită în ceea ce privește mâncarea. Aveam, însă, o vecină care mereu mă facea să mănânc toată mâncarea din farfurie. De ce? Pentru că-mi spunea povești cu trenuri care vin în gară. Astfel, fecare bucățică de mâncare era câte un vagon și eu trebuia să mănânc toate vagoanele căci aglomeram gara. O altă poveste era aceea a albinuței care venea zumzăind și eu trebuia să o ronțăi. Poți încerca și o altă variantă. Îi poți spune că nu are voie să mănânce bucățica de mâncare pe care i-o poți flutura pe lângă guriță și apoi când o “fură” să reacționezi amuzant și teatral.

  1. Nu merge acolo!

Dacă cel mic nu te lasă să-l îmbraci, prefă-te că încerci să probezi tu obiectul respectiv de îmbrăcăminte. Prefă-te că tot încerci să-l probezi și că ești supărată că nu merge. Poți într-un final să îl întrebi pe cel mic unde crede el că merge pantalonul sau bluzița aceea.

  1. Nu te mai legăna!

Poziționează-te în fața copilului când îl împingi în leagăn și spune hotărât “Acum stai acolo!”. Apoi împinge leagănul și exclamă teatral când leagănul revine “Heei, ți-am spus să stai acolo!”. Apoi împinge iar leagănul spunând “Acum, rămâi acolo!” și poți continua așa până când vă plictisiți.

  1. Pisicuță pis pis pis

Pune-l pe cel mic să interpreteze un animăluț și tu poartă-te ca și cum ar fi într-adevăr acel animăluț. Îi poți da tu un exemplu făcând pe pisica, de exemplu, miaunând, mergând de-a bușilea pe lângă copil și unduindu-te pe lângă el. Puteți să vă jucați de-a broasca, de-a cățelul sau orice alt animal preferați.

  1. Ssst!

Această idee este amuzantă atunci când cel mic se așteaptă cel mai puțin. Când este tăcut spune-i dintr-o dată “Nu mai fii așa gălăgios! Nici măcar nu pot să mă aud!”. Când încearcă să protesteze că el nu vorbește, taie-i-o prompt “Ssst”, ori de câte ori și cât de gălăgios e nevoie. O să vezi cât sunt de amuzat este cel mic.

  1. Unde te-ai ascuns?

Când copilul se ascunde, prefă-te că nu vezi unde e. Vorbește de una singură, vorbește cu cei aflați în casă și întreabă unde ar putea fi copilul. Ai răbdare și lasă-l pe cel mic să continue jocul până când dorește. Prefă-te surprinsă atunci când apare de “nicăieri”!

 

My title page contents