Certurile între frați: Cum reacționezi când fratele mai mare își lovește sora?

certurile între frați

Cum reacționezi când fratele mai mare își lovește sora? Cum? Ca eu, uneori, nu mai stiu cum sa fac. Certurile între frați sunt un lucru comun în orice familie!

Indiferent că încep timpuriu, că motivul sunt jucăriile, certurile între cei doi copii ai tăi vor exista întotdeauna. Ceea ce trebuie să știm în aceste situații nu se rezumă doar la cum să acționăm, ci și la cum să prevenim diferitele conflicte și cum să îi învățăm să formeze o echipă!

Certurile între frați sunt o problemă veche în familiile cu câte doi sau mai mulți copii. Părinții trebuie să fie atenți mai ales ce gesturile pe care cei mici încep să le facă, căci joacă se poate transforma oricând într-o ceartă. Cum poți să previi și să împiedici certurile între frați?

Potrivit Ahaparenting.com, atunci când apare un nou membru în familie, cei mici încearcă o mulțime de sentimente contradictorii, de teama, fericire și chiar frustrare, iar acesta este motivul pentru care pedepsele nu sunt o soluție dacă apar certurile între frați.

Ahaparenting.com a întocmit o listă cu câteva lucruri pe care le poți face ca să eviți certurile între frați:

  1. Transmite-i copilului faptul că acțiunile lui vor fi limitate și că violența doare!
  2. Nu uita însă să îl faci să realizeze că toate sentimentele sunt admise, dar este esențial ca ei să învețe cum să își controleze emoțiile și furia.
  3. Ajută-l să-și exprime emoțiile care „i-au mâncat sufletul” și au condus la comportamentul agresiv, astfel în cât acestea să se evapore.
  4. Reconectează-te cu el, astfel încât să știe cât de important este el pentru familie.
  5. Încurajează-l să vorbească cu părinții, indiferent de situație. Să-și exprime sentimentele și astfel va fi ajutat și prețuit de către aceștia.
  6. Ajută-l pe copil să își imagineze un alt mod de a-și controla sentimentele în viitor. El este deschis acum la astfel de lucruri, mai ales datorita sentimentului de vină pe care îl poartă.
  7. Ajută-l să-și construiască capacitatea de refelecție, lucru care îl va ajuta foarte mult în viitor.
  8. Consolidează-i sentimentele de empatie față de sora lui, prin conștientizarea faptului că loviturile dor și acesta nu este un mod plăcut de a interacționa cu ceilalți.
  9. Încurajează-l pe cel mic să-și refacă și să-și întărească relația cu sora sau cu fratele lui.
  10. Ajută-l să râdă de situatie.
  11. Fă-l pe cel mic să își depășească mânia și furia și ajută-l să recunoască că are sentimente de afecțiune pentrul noul membru al familei.

 

 

 

 

 

 

Adaptare Aha Parenting
My title page contents