Tratamentul răcelii în sarcină îți poate pune câteva probleme. Ce medicamente folosești, la ce remedii naturale apelezi și ce începi să eviți? – sunt numai câteva dintre întrebările pe care ți le pui atunci când se instalează răceala, iar tu ești însărcinată!
Atunci când rămâi însărcinată, tot ceea ce se întâmplă în jurul tău nu mai afectează doar organismul tău, ci și viața și dezvoltarea fătului. Din acest motiv, tratamentul răcelii în sarcină îți poate pune câteva probleme.
Înainte, dacă erai răcită sau aveai chiar gripă, luai antibiotic sau alte medicamente care îți scădeau febra și te vindecai repede. Însă, dacă ești însărcinată, cel mai bine este să îți pui o întrebare, înainte să decizi ce medicamente vei lua: „Sunt sănătoase pentru cel mic?!”
Totuși, în prezent, există medicamente pe care le poți lua, fără probleme. în timpul sarcinii, mai ales dacă discuți înainte de toate cu mediul tău.
În continuare, descperă ce recomandă specialiștii de la Healthline.com, când vine vorba despre răceala în sarcină:
Remedii de acasă pentru tratamentul răcelii în sarcină
Potrivit Healthline.com, primele lucruri pe care ar trebui să le faci, încă de la primele simptome ale răcelii în timpul sarcinii sunt:
- Odihnește-te cât poți de mult și de bine!
- Consumă multe lichide!
- Băile la picioare cu apă fierbinte și sare!
- Bea ceaiuri cu miere și lămâie, care să îi aducă un plus de vitamine organismului!
- Mănâncă o supă fierbinte de pui, care să îți revitalizeze organismul!
Cum faci diferența între gripă și răceală?
Conform Healthline.com, răceala și gripa împărtășesc aceleași simptome, în mare parte. Spre exemplu, tusea și secrețiile nazale sunt cele mai comune simptome, atât în cazul gripei cât și al răcelii.
Totuși, există câteva aspecte care le vor diferenția: dacă simptomele sunt ușoare, cel mai probabil te confrunți doar cu o răceală. Însă, dacă apar simptome severe precum febră, frisoane și oboseala, atunci este posibil să ai gripă.
În oricare dintre cazuri, cel mai bine ar fi să discuți cu medicul, pentru a stabili care sunt tratamentele pe care le poți urma.
Tratamentul răcelii în sarcină: preveția este cea mai eficientă metodă!
Organismul se schimbă atunci când ai un copil, iar acest este un fapt bine cunoscut. Una dintre aceste schimbări este că te confrunti cu un sistem imunitar mai slab. Sistemul imunitar mai slab ajută corpul femeii să nu respingă copilul. Astfel, organismul tau devine totuși mai vulnerabil în fața infecțiilor.
Mai mult decât atât, femeile gravide sunt mult mai predispuse la complicații atunci când vine vorba de gripă și răceală. Aceste complicații pot fi reprezentate de: penumonie, bronsită și infecții sinusale.
O variantă prin care poți preveni instalarea gripei și a răcelii este vaccinarea. Consultă-te cu medicul tău și vezi dacă este bine sa te vaccinezi împotriva gripei atunci când ești însrăcinată.
Alte modalități prin care poți preveni răceala:
- Spală-te cât mai des pe mâini!
- Odihnește-te suficient!
- Mănâncă sănătos!
- Evită să intri în contact cu alte persoane răcite sau bolnave de gripă!
- Evită și redu pe cât posibil stresul!
- Vitaminele în sarcină te pot ajuta să îți îmbunătățești imunitatea!
Tratamentul răcelii în sarcină: când trebuie să mergi la doctor?
Complicațiile gripei cresc riscul de apariție prematură și defecte congenitale, iar în cazul în care apar simtome precum cele de mai jos, ei recomandă să mergi la doctor:
- Amețeală
- Respirație dificilă
- Durere toracică sau presiune
- Scurgeri vaginale dubioase
- Confuzie
- Vărsături severe
- Febră mare, care nu este redusă de anumite medicamente
Daca treci prin asa ceva, este indicat să mergi urgent la medic. Gripa poate avea efecte neplăcute asupra copilului și mamei, însă dacă este tratată adecvat și la timp, nu ar trebui să existe motive de îngrijorare!