Cum funcționează relația de cuplu în timpul sarcinii, iată subiectul articolului de față.

Un copil aduce schimbări în viața părinților săi chiar înainte de a se naște. Cum funcționează relația de cuplu în timpul sarcinii, iată subiectul articolului de față.

 

Pentru unele cupluri s-ar putea ca schimbările să fie foarte mici și ușoare. Altele însă ar putea avea nevoie de mai mult pentru a se adapta conștient noii condiții. Relația de cuplu în timpul sarcinii poate suferi modificări, dar nu neapărat în sens negativ. Sau cel puțin nu exclusiv.

Relația de cuplu în timpul sarcinii

Sâni mai mari, o burtă mai mare, glezne umflate. Corpul tău suferă modificări incredibile pentru a adăposti cea mai mare minune din viața ta. În timpul acestei transformări și relația cu partenerul se va schimba. Pur și simplu, dragostea și sarcina pot fi o combinație dificilă în această perioadă. Fiind însă amândoi conștienți de ceea ce se întâmplă și învățând cum să vă gestionați și să vă înțelegeți emoțiile, veți reuși să vă consolidați relația.

Ciudățenii de gravidă

Hormonii de sarcină care trec prin corpul tău pot avea un impact profund asupra emoțiilor tale, declanșând sentimente de panică. Multe femei experimentează o teamă covârșitoare de abandon în timpul sarcinii. Chiar și cea mai independentă și rațională femeie își va face griji că soțul ei o va părăsi ori i s-ar putea întâmpla ceva rău și va rămâne singură cu copilul. Această teamă duce adesea la cereri ciudate și nerezonabile adresate partenerului. De exemplu îl verifică telefonic din jumătate în jumătate de oră sau îi cere să circule cu viteză redusă ori chiar să nu mai folosească mașina, de teama unui accident. Este de preferat să îl avertizezi că… o vei lua nițel razna și că îți vor fi de ajutor îmbrățișările lui și o atenție sporită.

Comportamente diferite

Femeia se simte mamă imediat după ce vede două liniuțe roz pe testul de sarcină. Tatăl, în schimb, nu are același sentiment până nu-și ține bebelușul în brațe pentru prima dată. Știind de la început acest lucru, te va ajuta să nu te mai înfurii dacă nu-l simți foarte preocupat de alegerea mobilierului pentru camera micuțului sau de cumpărarea hăinuțelor.

Scade romantismul

La început vei fi atât de preocupată de sarcină încât îți va capta toată atenția și toate sentimentele. Partenerul va rămâne undeva pe locul al doilea. Mai cu seamă că în primul trimestru nu te vei simți chiar foarte bine. Din trimestrul al doilea, când modificările corpului sunt tot mai vizibile, îngrijorările cu privire la sarcină tot mai mari și frica de momentul nașterii copleșitoare, sexul devine un amănunt lipsit de importanță. Comunicați pe tema aceasta și străduiți-vă să vă mențineți legătura fizică. Veți vedea că acest lucru consolidează relația de cuplu.

My title page contents