Știi deja că alimentele organice sunt mai bune pentru sănătatea familiei tale. Un alt pas important dacă vrei să eviți contactul cu diferite substanțe chimice? Fă curățenie cu produse naturale pentru a limita riscurile asociate cu ingredientele din produsele clasice de curățare.
Pentru curățenia din întreaga casă este recomandat să folosești detergenți și dezinfenctați fără chimicale sau parfumuri artificiale pentru a nu te expune la substanțe carcinogene, asociate cu tulburări hormonale și alte afecțiuni.
De la detergentul de vase până la dezinfectantul pentru toaletă sau spray-ul pentru mobilă, aceste produse curăţat conţin substanţe, cum ar fi clorul, amonianc, phtalați și formaldehide, asupra cărora specialiştii atrag atenţia că pot provoca afecţiuni dermatologice, oculare, respiratorii şi/sau alergice.
Curățenie cu produse naturale. Alternative eficiente pentru casa ta
Pe lângă produsele ecologice de curățat poți folosi cu ingredere și alternative naturale! Există o serie de ingrediente ieftine cu ajutorul cărora poți curăța mobila, gresia, podelele, aragazul sau cuptorul.
Iată care sunt produsele naturale cu ajutorul cărora poți face curățenie în întreaga casă, fără a pune sănătatea ta sau a familiei tale în pericol.
Curățenie cu produse naturale. Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient magic! Poate curăța aproape orice, la un preț de numai 2-3 lei.
Poți folosi o bicarbonatul pentru albire și eliminarea mirosurilor neplăcute din baie și din bucătărie. Îți lasă chiuveta strălucitoare, curăță petele de ceai și de cafea din căni.
De asemenea, îți poți curăța oalele și tigăile cu o această substanță bună la toate. Adaugă puțin bicarbonat de sodium in chiuvetă și vei reuși să elimini mirosurile neplăcute de la canalizare.
Curățenie cu produse naturale. Apă oxigenată
Apa oxigenată poate fi folosită alături de bicarbonatul de sodiu pentru înlăturarea petelor puternice și dezinfectarea suprafețelor. Poți scăpa cu ușurință de depunerile de calcar de pe fundul ibricului cu ajutorul unui mix între cele două substanțe.
Mixul respectiv poate fi folosit pentru a curăța petele de grăsime din cuptorul cu microunde sau frigider. Acest amestec poate fi folosit și pentru curățarea podelelor, dar și a toaletei, alături de apă caldă.
Curățenie cu produse naturale. Oțet
Un ingrediente natural cu puternice propietăți de dezinfectare, oțetul este un ingredient natural care nu trebuie să-ți lipsească din casă. Un antibacterian natural, oțetul este eficient împotriva mucegaiului, dar și a prafuluu. Pentru a elimina mirosuri neplăcute din frigider sau dintr-o anumită încăpere lasă peste noapte un bol de oțet.
Folosește o sticlă de plastic în care să amesteci oțet cu apă pentru a curăța petele de pe covoare sau haine. Poți folosi acest amestec și pentru a curăța ferestrele și suprafețe netede din bucătărie și baie.
Pentru a curăța suprafețele din lemn (podele, mobilă) amestecă o ½ măsură de ulei de măsline, ½ măsură de oțet și 2 măsuri de apă caldă. Cu amestecul obținut poți curăța cu success suprafețe de lemn!
Curățenie cu produse naturale. Ulei de măsline
Înlocuiește detergenții duri pentru curățarea podelelor și a mobilei cu uleiul de măsline. Un ingredient magic care poate recondiționa în mod natural lemnul și îi oferă strălucire, fără toxine!
Uleiul de măsline poate ameliora aspectul mobilei de piele și oferă strălucire electrocasnicelor din inox.
Curățenie cu produse naturale. Lămâia
Acest fruct bogat în vitamina C este o soluție excelentă pentru înlăturarea petelor și a mirosurilor din bucătărie. Poți freca chiuveta cu o lamâie după ce ai curățat-o cu bicarbonat de sodiu pentru a dezinfecta și oferi strălucire. Lămâia curăță electrocasnicele din inox și oțel.
Fă o soluție dintr-o măsură de suc de lamaie si de cinci ori mai multă apă.
Cufundă obiectele pe care vrei să le curăți în această soluție și lasă-le câteva minute. Frigiderul va rămâne proaspăt daca vei pune jumătate de lămâie pe ușă..