alergia copiilor la detergent

Alergia copiilor la detergent poate fi o mare probleme în orice familie. Ce faci dacă cei mici nu suportă produsele de curățare, cum procedezi când se irită și ce alegi pentru a evita orice problemă? – sunt întrebări pe care orice mamă și le pune înainte să cumpere un detergent!

 

Dacă crezi că cel mic a suferit o alergie la detergent, fie pentru rufe, parche sau covoare, este indicat să îi acorzi mai multă atenție, data următoare când faci cumpărături.

Detergentul este necesar, mai ales atunci când ai copii pentru îndepărtarea bacteriilor. Indiferent dacă este vorba despre detergentul pentru haine sau covoare, soluțiile pentru gresie și parchet sau loțiunea cu ajutorul căreia îți cureți baia, ele trebuie să îndepărteze foarte bine microbii.

Totuși, din nefericire, produsele de curățat pot fi cauza numeroaselor alergii ale celor mici. În cazul în care alergia copiilor la detergent îți pune probleme, ar fi bine să știi ce ingrediente trebuie să eviți, care sunt principalele simptome și mai ales, cum tratezi aceste reacții adverse!

Alergia copiilor la detergent se recunoaște prin următoarele simptome:

Primul semn este mâncărimea. Apoi, apar erupțiile cutanate, asemănătoare unor bubițe mici, de culoare roșie. Pe lângă acestea, pot apărea și strănutul și lăcrimatul, mai ales dacă cei mici sunt alergici la mirosul detergentului.

Cum îți dai seama de gravitatea situației? În general, potrivit Stainremoval, alergiile ușoare la detergent se calmează odată ce factorul declanșator a fost îndepărtat. Astfel, îți poți da seama că alergiile copiilor la detergent sunt mai grave, dacă ceștia însă manifestă simptome chiar și după ce pielea le-a fost curățată cu apă caldă și săpun.

În aceste cazuri, cel mai bine este să consuți părerea medicului de familie sau a specialistului, pentru a evita orice fel de complicații!

Cum poate fi evitată alergia copiilor la detergent?

Alergia copiilor la detergent poate fi evitată cu ușurință, mai ales dacă alegeți produse hipoalergenice. Pe lângă aceste produse, există câteva ingrediente, pe care ar fi bine să le eviți: coloranții și parfumurile.

Pe lângă ingredientele pe care le poți evita, ar fi bine să știi și ce produse poți folosi dacă vrei să îți menții copilul sănătos. Spre exemplu, sunt indicați detergenții hipoalergenici, ce nu conțin coloranți și parfum. Mai mult decât atât, poți opta și pentru vriantele bio ale produselor de curățenie, bazate pe ingrediente naturale și fără conservanți și coloranți.

!Totuși, fii foarte atentă la concentrația de parfum pe care acestea o au. Chiar dacă ai scăpat de ingredientele chimice, uleiurile esențiale sau aromele naturale de vanilie, lavandă, etc. îi cauza celui mic reacții adverse.

Ce mai poți face? Consultă părerea unui pediatru! Medicii știu în general ce este bine și ce nu pentru pielea copiilor, așa că, dacă v-ați confruntat cu o alergie, este bine să cereți și sfatul pediatrului, al medicului de familie sau al unui dermatolog pentru copii. Ei îți pot recomanda produse pe care să le alegi, create special pentru cei mici, produse pe care să le eviși, și chiar și un tratament urgent în cazul reacțiilor adverse.

 

My title page contents