Exerciții fizice permise în timpul sarcinii. Activitatea fizică și sarcina

Exerciții fizice permise în timpul sarcinii

Există exerciții fizice permise în timpul sarcinii? Nu este adevărat că în cele nouă luni nu se poate face activitate fizică: anumite mișcări și activități, dimpotrivă, favorizează bunăstarea mamei. Cu condiția, bineînțeles, să fie adaptate posibilităților acesteia. 

 

Exerciții fizice permise în timpul sarcinii. În sarcină se poate face sport dacă…

Sarcina merge bine și nu prezintă probleme deosebite – Hipertensiunea arterială este printre ele, precum și avertismentele legate de o posibilă naștere prematură. Practicarea unei activități fizice moderate în timpul sarcinii este cu siguranță un obicei bun. De fapt, exercițiile fizice stimulează circulația sângelui, ajută la o bună oxigenare a mamei și a copilului și stimulează somnul.

Practicarea unor exerciții fizice constante este, de asemenea, bună pentru spirit – Mișcarea provoacă în organism o producție mai mare de endorfine, hormoni care dau un sentiment de bunăstare viitoarei mame și copilului ei. O plimbare simplă este suficientă. Sau o repriză de înot în piscină.

Reguli de aur de respectat

  • Indiferent de activitatea pe care dorești să o faci, este important, înainte de a începe, să-ți consulți ginecologul și să vă asigurați împreună că nu există contraindicații;
  • Este important ca mișcările să fie lente: aceasta este singura regulă care trebuie urmată în timpul exercițiilor de relaxare;
  • Activitatea fizică nu trebuie să fie obositoare sau dureroasă, ci să dea mai degrabă un sentiment plăcut de bunăstare;
  • Inspirarea aerului pe nas și expirarea lentă pe gură, cu un ritm regulat, îți va permite să efectuezi ușor mișcările sau să menții mai ușor pozițiile.

Exerciții fizice permise în timpul sarcinii. Activități recomandate

În sarcină sunt recomandate exerciții fizice ușoare: stretching, yoga și sporturi de apă. Sporturile în apă ajută coloana, o eliberează de greutate. De asemenea, activitatea în sala de gimnastică este permisă întotdeauna, în funcție de condițiile fizice ale femeii. Nu sunt recomandate sporturile care pot provoca căderi – cum ar fi călăritul – sau lovituri și traume, cum ar fi artele marțiale, baschet, volei, tenis.

Yoga

Această disciplină, care are importante rădăcini filozofice, este deosebit de potrivită pentru a însoți femeile pe parcursul sarcinii. Și în special în trimestrele al doilea și al treilea. Primul trimestru, de fapt, este acela al adaptării. O perioadă în care femeile se familiarizează cu conceptul de maternitate în sine. Din acest motiv, yoga, în această fază, se concentrează mai presus de toate asupra meditației. Înțeleasă ca o reflecție profundă asupra propriilor stări mentale, asupra emoțiilor noastre și asupra modului în care ne influențează. Cea mai mare parte a ședinței de yoga se concentrează asupra respirației, evitând în același timp mișcări și poziții fixe.

Înotul

Activitățile acvatice sunt foarte bune în timpul sarcinii. În cadă, de exemplu, nu există niciun pericol de cădere și rănire. Pântecele cântărește mai puțin în apă și nu pune presiune pe coloana vertebrală. Să nu mai vorbim că temperatura, care este mai rece decât temperatura corpului, are un efect restabilitor asupra corpului și stimulează circulația venoasă și limfatică. Mișcările însă trebuie să fie normale, nu bruște sau complicate.

My title page contents