7 plante - aliați naturali care alungă gripa și răcelile

7 plante – aliați naturali care alungă gripa și răcelile. Din fericire, natura ne oferă instrumente prețioase pentru a ne îmbunătăți apărarea imunitară și pentru a ne face mai rezistenți la atacul frigului și agenților patogeni. Să descoperim împreună plantele care ne ajută să ne întărim sistemul imunitar și să atenuăm micile neplăceri ale gripei.

Plantele aromatice se pot dovedi a fi aliați valoroși în prevenirea afecțiunilor sezoniere.

Iată 7 plante – aliați naturali care alungă răcelile și gripa și cum să le folosim:

Astragalus

Astragalus este o plantă de origine chineză folosită în mod tradițional ca stimulent al sistemului imunitar și tonic al organismului. După cum confirmă și studiile științifice, extractele din rădăcina acestei plante îmbunătățesc funcția celulelor albe din sânge, crescând nivelul de anticorpi din sânge.

În plus, astragalusul poate crește și nivelul de interferoni, proteine care activează imunitatea care luptă împotriva infecțiilor virale și a tumorilor. Toate aceste beneficii ajută la prevenirea infecțiilor căilor respiratorii superioare. În special la persoanele cu răceală și gripă.

Găsești în comerț extract de rădăcină de astragalus în medicina pe bază de plante sub formă lichidă (adică tinctură mamă) sau uscată (tablete sau tablete). Poți folosi această plantă folosi ca supliment pentru a preveni și contracara gripa și afecțiunile sezoniere.

Soc

Poate că ai aflat deja: boabele de soc sunt foarte bogate în vitamina C. Aceasta, la rândul ei este foarte utilă pentru întărirea sistemului nostru imunitar.

În plus, preparatele pe bază de soc pot reduce, de asemenea, umflarea membranelor mucoase. Astfel ameliorează congestia nazală și sinusală. În plus, pot reduce strănutul, mâncărimea și alte simptome ale alergiilor.

Echinacea

Echinacea este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae care acționează foarte bine asupra sistemului imunitar, ajutând organismul nostru să se apere de afecțiunile sezoniere. Atât în faza de prevenție, cât și în contracararea primelor simptome.

Planta conține polizaharide, glicoproteine și alchilamide, care stimulează sistemul imunitar și inhibă efectul virușilor și bacteriilor. Putem folosi extract de echinacea pentru a prepara ceaiuri și infuzii sau o putem lua ca supliment sub formă de capsule.

Altea

Planta Marshmallow ( Althaea Officinalis ) este cunoscută și sub numele de altea, bismalva sau iarbă de trestie. O plantă foarte faimoasă în patiserie, deoarece faimoasele bezele sunt derivate din extractele sale. Marshmallow conține un mucilagiu natural care calmează membranele mucoase iritate de dureri în gât, tuse și indigestie.

Poți pregăti o infuzie pe bază de rădăcini de marshmallow, în caz de răceală sau congestie sau pentru a preveni efectele schimbării anotimpului.

Lumânărică

Planta lumânărică (Verbascum thapsus) este adesea considerată o buruiană comună, dar proprietățile sale benefice pentru sănătatea noastră sunt numeroase și nu trebuie subestimate.

Redenumită „planta prietenoasă cu plămânii”, lumânărica are de fapt efecte vindecătoare asupra multor boli respiratorii, cum ar fi astmul, alergiile, bronșita, pleurezia și alte tulburări pulmonare. Totodată și în caz de dureri în gât, sinuzită și amigdalită. Pentru a te bucura de beneficiile acestei plante, poți bea ceai de frunze sau flori de mullein.

Geraniu

Geraniul este o mușcată parfumată, foarte utilă din punct de vedere medicinal. Pe lângă faptul că este o plantă ornamentală cu flori frumoase roșii sau roz, planta de mușcată este foarte utilă pentru reducerea simptomelor infecțiilor respiratorii – cum ar fi tusea, răcelile, durerile în gât și sinuzita. De asemenea, și pentru prevenirea infecțiilor secundare, cum ar fi bronșita cronică.

Găsești geraniu sub formă de extract obținut din rădăcina plantei, ce poate fi utilizat pentru prepararea decocturilor și infuziilor. Atenție însă: utilizarea excesivă poate duce la tulburări ușoare de stomac sau erupții cutanate.

Cimbru

Cimbrul a fost întotdeauna folosit și în medicina tradițională pentru beneficiile sale incontestabile. Antispastic și expectorant, cimbrul calmează tusea, dar ajută și la eliminarea mucusului bronșic. În plus, are proprietăți antibacteriene și antivirale.

Poți pregăti un ceai din plante pe bază de frunze de cimbru pentru a contracara tusea, răceala și alte simptome ale gripei. În plus, decoctul de cimbru are și un efect relaxant asupra mușchilor netezi ai stomacului și intestinelor.

My title page contents