Asociația SAMAS te invită la conferința Sănătos și în pandemie

Asociația SAMAS te invită la conferința Sănătos și în pandemie

Peste 200 de virusuri sunt responsabile de episoadele de răceală și gripă la copii, mai dese la început de sezon rece. Asociația SAMAS te invită la conferința Sănătos și în pandemie, să afli de la specialiști cum să susții imunitatea copilului la intrarea în colectivitate.

Toamna se numără…episoadele de strănut, tuse și febră. Când intră în colectivitate, copiii sunt mai expuși la bacterii și virusuri care se răspândesc cu repeziciune. Pe un teren vulnerabil, acestea pot provoca infecții bacteriene sau virale serioase: bronșite, bronșiolite sau pneumonii.

Asociația SAMAS te invită pe 9 septembrie, la ora 11, la conferința Sănătos și în pandemie, să afli cum poți să susții imunitatea copilului tău și cum îl poți proteja împotriva virusurilor respiratorii, astfel încât el să se bucure de revederea cu colegii de grădiniță și școală.

Evenimentul este organizat în cadrul programului Sănătos de mic, dezvoltat de Asociația SAMAS și este susținut de compania STADA România, prin brandurile ViruProtect STADA și Minimarțieni.

Răceala și gripa sunt afecțiuni respiratorii, dar sunt cauzate de virusuri diferite, chiar dacă au simptome asemănătoare. În timp ce răcelile pot avea simptome ușoare, gripele netratate corespunzător pot provoca probleme serioase de sănătate.

Riscul de răceală sau gripă este mai mare atunci când copiii intră în colectivitate și „fac schimb” de bacterii și virusuri. În plus, unele virusuri, precum cele din familia Rhinovirusurilor, care sunt vinovate pentru răceli, se reproduc mai bine la temperaturi mai scăzute.

Copiii preșcolari pot avea până la 8-10 episoade de răceală pe an, fapt considerat normal de către specialiști și care ajută la antrenarea sistemului imunitar. Pe măsură ce ei cresc, iar organismul este mai bine pregătit să facă față virusurilor și bacteriilor, numărul episoadelor de răceală și gripă scade.

Deși nu putem preveni complet toate aceste episoade de răceală și gripă, putem susține imunitatea copilului, astfel încât organismul să fie pregătit să răspundă mai bine la îmbolnăviri, simptomele să fie mai blânde și recuperarea să fie mai ușoară.

O alimentație echilibrată, administrarea de suplimente, vitamine și multiminerale, în funcție de istoricul medical al copilului, utilizarea produselor indicate în protecția împotriva virusurilor, asigurarea unui somn odihnitor și activitatea fizică sunt câțiva dintre factorii care contribuie la funcționarea optimă a sistemului imunitar, mai ales acum, în vremuri pandemice.

Sănătos de mic duce mai departe misiunea pe care ne-am propus-o încă de la începuturile Asociației SAMAS, de a îmbunătăți starea de sănătate a copiilor și a mamelor din România, prin specializarea continuă a cadrelor medicale din comunitatea de educatori perinatali SAMAS, dar și printr-o corectă informare a părinților cu privire la bune obiceiuri de viață, într-o perioadă esențială pentru sănătate: copilăria. La conferința Sănătos și în pandemie, aflăm direct de la specialiști cum putem să susținem imunitatea copiilor și cum îi putem proteja împotriva virusurilor respiratorii la început de sezon rece” ꟷ declară Sînziana Ioniță-Ciurez, Director Executiv al Asociației SAMAS.

„Promisiunea STADA este să avem grijă de sănătatea oamenilor, atât acum, cât și în viitor. Și cum copiii reprezintă viitorul nostru, sănătatea lor este pe primul plan. Acum, odată cu reintrarea în colectivitate, ne bucurăm să le punem la dispoziție produse din îndrăgita și binecunoscuta gamă Minimarțieni, pentru susținerea imunității. Pentru protecția împotriva virusurilor de răceală și gripă, propunerea noastră este ViruProtect STADA, inovația absolută lansată la începutul acestui an, cu studii care confirmă dezactivarea cu peste 99% a principalelor virusuri de răceală și gripă*”ꟷ spune Camelia Cristolovean, Group Brand Manager STADA.

 

DESPRE SĂNĂTOS DE MIC

Sănătos de mic a fost dezvoltat de Asociația SAMAS și Danone România în 2017, cu scopul de a preveni obezitatea în rândul copiilor și de a pune bazele unei alimentații sănătoase. Programul se desfășoară gratuit în grădinițele de stat cu program prelungit și este susținut de mai multe societăți și institute de sănătate, precum și de către Inspectoratele școlare și Casa Corpului Didactic din localitățile partenere.

Sănătos de mic specializează cadre medicale și didactice în alimentația sănătoasă a copiilor, organizează ateliere de gătit sănătos pentru părinți și copii și conferințe pentru părinți. În cadrul programului a fost elaborat primul pachet educațional complet pentru o alimentație sănătoasă în familie: un Ghid pentru părinți, realizat sub coordonarea unui comitet științific alcătuit din specialiști în medicină, educație și psihologie și jocul Căpitanul Farfurie, cu 2 variante de joc, potrivite pentru copii mici și mari deopotrivă. În plus, 10 lecții despre nutriția sănătoasă au fost introduse în curriculum-ul grădinițelor. Până acum, 184 de grădinițe din București și din județul Cluj sunt înscrise în programul Sănătos de mic.

 

DESPRE STADA ROMÂNIA

STADA Romania este parte integrantă a grupului STADA  Arzneimittel AG și este prezentă pe piața din România din anul 1997 prin Stada M&D SRL și Stada Hemofarm SRL (laborator specializat în testarea produselor pentru companiile grupului Stada, la nivel global).

Stada are un portofoliu variat de produse, oferind pacienților atât medicamente inovative și generice, medicamente fără prescripție medicală, produse farmaceutice specializate (biosimilare), cât și produse CHC (Customer Health Care).

Anul 2020 a reprezentat un an al transformărilor pentru STADA România, focusul principal fiind  integrarea operațiunilor locale ale Walmark Romania, tranzacție ce a avut loc la nivel global la finele lui 2019 și a fost aprobată local de Consiliul Concurenței pe data de 19.02.2020.

*Stefansson et al (2017) Virol Res Rev, Volume 1(5): 1-3

 

 

 

 

My title page contents