Iată 7 obiceiuri despre cum să trăiești mai sănătos, mai frumos și mai fericit!

Iată 7 obiceiuri despre cum să trăiești mai sănătos, mai frumos și mai fericit

Iată 7 obiceiuri despre cum să trăiești mai sănătos, mai frumos și mai fericit! Pentru a te bucura de sănătate și pentru a fi fericit, trebuie să începi cu lucrurile mici, gesturi de zi cu zi, răsfăț, grija pentru tine. Trebuie să înveți cum să te bucuri la maximum de fiecare zi și să incluzi cele mai sănătoase comportamente zilnice în obiceiurile tale. Pentru că meriți tot ce e mai bun! Meriți să trăiești frumos!

Iată 7 obiceiuri despre cum să trăiești mai sănătos, mai frumos și mai fericit:

1. Exercițiu fizic zilnic

Fie că urci treptele de la bloc sau de la metrou, fie că participi la un curs de fitness, sau ai propria rutină de alergare, important e să faci mișcare zilnic. Este important să-ți menții abilitatea de a te întinde, de a te apleca, de a putea să te răsucești, de a sta în vârful picioarelor și de a merge sau a alerga. toate aceste mișcări sunt bune pentru sănătatea de zi cu zi. Trebuie să înveți să „te bucuri” de corpul tău. Activitatea fizică îți va menține corpul într-o formă bună și te vei bucura de cel mai bun aspect. Astfel, vei avea parte de cea mai bună stare de spirit, de o doză mare de încredere.

2. Importanța de a te hrăni corect și bine

Așa cum probabil știi deja, ceea ce mâncăm ne poate afecta în mod activ ziua. Sfatul este să eviți alimentele procesate sau prea bogate, încercând să păstrezi cât mai mult un meniu variat. Să mănânci urmând adevăratul nostru sentiment de sațietate. De fapt, secretul este să ne concentrăm pe varietate și nu pe cantitate. Fructele și legumele colorate, pe lângă buna dispoziție, ajută la obținerea mai multor vitamine și fibre.

3. Ascultă muzică și exprimă-te în muzică

Muzica, în general, are un impact pozitiv asupra sănătății. Ascultarea muzicii și cântarea unui cântec ajută la eliberarea endorfinelor din creier, ceea ce ne poate face să ne simțim mai bine pe tot parcursul zilei.

4. Un somn de calitate

Pentru a profita la maximum de ziua ce urmează, trebuie să dormi suficient noaptea. Și nu doar suficient, ci să ai și un somn de calitate. Lipsa somnului contribuie la distragerea atenției în timpul zilei, starea de spirit deprimată, luarea de decizii precare, funcția imună scăzută și chiar imposibilitatea de a pierde în greutate. Altfel spus, calitatea zilei și sănătatea fiecăruia dintre noi depind în primul rând de somnul obișnuit de noapte. Dormim bine noaptea, ne trezim calmi, fericiți, avem spor în toate activitățile și, mai ales, nu uităm să zâmbim!

5. Petrece mai mult timp în aer liber!

Aerul proaspăt și diferite peisaje stimulează corpul și curiozitatea. Avem nevoie să vedem ceva frumos! Hrănirea cu diferite scene și sunete pentru a-ți menține imaginația deschisă, întâlnirea cu oameni noi sau reînnoirea vechilor prietenii, este o modalitate de a rămâne echilibrat. O altă variantă la fel de bună este să aloci timp lecturii. Să citești o carte care îți place sau să schimbi drumul spre casă. Să ieși puțin din rutină, din zona de confort.

6. Fii prietenos, empatic, amabil

Fiind amabil, manifestând empatie, sunt gesturi/acțiuni care eliberează substanțe chimice benefice în creier. Acțiunile pozitive (chiar dacă poate sunt mici) au un efect deosebit asupra celorlalți și a celor care le efectuează.

7. Încarcă-ți privirea cu frumos

Orice bucură ochiul, orice aduce bucurie, satisfacție. Vizite la muzee, concerte, plimbări în parcuri, totul este în regulă atâta timp cât suntem în contact cu frumusețea. A fi expus frumuseții ajută spiritul.

My title page contents