Beneficiile mișcării în apă și aer curat – Iubești vara? Atunci cu siguranță te bucuri de zilele calde, de natură, de tot ce-ți poate aduce bucurie și sănătate! Vara este într-adevăr un moment minunat pentru a ne bucura de soare, apă, aer curat și mișcare în aer liber!
Și avem toate motivele: Activitatea fizică în apă amplifică relaxarea, tonifică mușchii și starea de spirit. După cum arată cercetările, gimnastica funcționează cel mai bine atunci când este însoțită de apă, aer curat și strălucirea soarelui. Întreg corpul este antrenat, toate simțurile sunt activate, iar starea de spirit capătă cote înalte. Și dacă nu ajungi la mare, trebuie să știi că înotul în piscină și întreaga activitate fizică în apă îți aduc atât de multe beneficii, încât vei dori să o incluzi în rutina zilnică. Și îți spunem și de ce!
Înotul în piscină: iată de ce este bun pentru corpul și mintea ta!
De fapt, zeci de studii științifice recomandă exercițiile fizice într-un mediu acvatic pentru sănătate. Motivele? Nenumărate! Iată câteva dintre acestea:
Mai puțin stres
Așa cum poate știi deja, activitatea fizică, în sine, stimulează eliberarea endorfinelor, care îmbunătățesc sentimentul de bunăstare. Studiile arată o reducere a oboselii și anxietății, cu o scădere relativă a tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.
Fără suprasarcină
Apa reduce impactul mișcării asupra articulațiilor și coloanei vertebrale. Acest lucru face ca înotul, mersul pe jos cu picioarele scufundate sau aerobicul în apă să fie ideal pentru cei care doresc să se antreneze fără a-și supraîncărca genunchii și spatele. De asemenea, există beneficii pentru și pentru flexibilitate: apa permite o gamă mai largă de mișcări decât uscatul.
Tonifiere îmbunătățită
Apa oferă rezistență naturală care ajută la întărirea mușchilor. Chiar si mișcările simple, cum ar fi mersul pe jos cu picioarele scufundate sau menținerea pe linia de plutire devin exerciții care ajuta la tonifierea masei musculare.
Beneficii pentru inimă și oase
Înotul și alte exerciții în apă antrenează capacitatea cardiovasculară. Pe de altă parte, inima este un mușchi: înotul o învață să pompeze sângele viguros, reglând presiunea și frecvența. Un alt beneficiu este asupra sistemului osos: mișcarea previne durerile cronice de spate și acționează ca un scut împotriva osteoartritei, dar și împotriva osteoporozei, fragilitatea oaselor care, în timpul vieții afectează una din trei femei din Europa și unul din cinci bărbați. Mușchii, atunci când se contractă, exercită un stimul mecanic asupra oaselor pentru a se reînnoi, promovând munca neîncetată de înlocuire a materialului și a celulelor din interiorul lor. Masarea apei crește presiunea.
Dar asta nu e totul! Pentru beneficii complete pe care le putem obține în sezonul cald, adăugarea mișcării fizice în aer liber, și mai ales curat, vine să întregească pachetul de sănătate și bunăstare. Uite de ce:
Mai multă vitamina D
Aproximativ 90% din vitamina D a corpului nostru provine din expunerea la soare, în timp ce doar 10-20% din ceea ce are nevoie acesta provine din alimente: corpul nostru o sintetizează atâta timp cât pielea este expusă sub razele ultraviolete de tip B.
Până acum câteva decenii, se credea că vitamina D era folosită doar pentru a ne garanta oase puternice, dar acum se înțelege că are legătură cu sistemul imunitar și că o deficiență a acesteia face sănătatea fragilă, nu doar scheletul.
Mersul pe jos în aer curat oferă numeroase beneficii pentru sănătate, atât pentru corp, cât și pentru minte.
Iată câteva motive pentru a prefera o plimbare plăcută în aer curat:
Circulația sângelui și oxigenarea țesuturilor: Respirarea aerului proaspăt promovează oxigenarea țesuturilor, ajutând la reducerea celulitei și a retenției de apă.
Beneficii cardiovasculare: Mersul pe jos în aer liber poate reduce ritmul cardiac și riscul de hipertensiune arterială și boli cardiovasculare.
Reducerea stresului și îmbunătățirea dispoziției: În timpul activității, endorfinele, „hormonii fericirii”, sunt eliberate, ajutând astfel la reducerea anxietății și stresului.
Eficiența pulmonară: Mersul rapid îmbunătățește respirația și eficiența pulmonară.
Tonifiere musculară: Picioarele, fesele și abdomenul sunt tonifiate prin mersul în aer liber.
Producția de vitamina D: Lumina naturală stimulează producerea de vitamina D, care este importantă pentru oase și sistemul imunitar. În plus, 30 de minute pe zi de mers pe jos, combinate cu un stil de viață sănătos, ajută la menținerea unei sănătăți optime. Concluzia? Să nu subestimăm puterea unei simple plimbări în aer curat!
Bine, bine, dar poate că te întrebi cum ai putea să îmbini ambele activități și să poți beneficia atât de mișcare în apă, cât și de plimbări în aer curat, în natură?
Îți spunem noi: Băile Herculane este cu adevărat o destinație minunată! Este locul care îți va oferi cele mai bune opțiuni pentru un sejur de sănătate, relaxare, stare de bine și un tonus de invidiat.
Băile Herculane sunt cunoscute încă din vremuri străvechi pentru apele lor termale benefice pentru sănătate. „Folosite din cele mai vechi timpuri, aceste băi termale sunt bogate în minerale precum sulf, calciu, magneziu și fier, și sunt recunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii, analgezice și de detoxifiere. Acestea pot ajuta la ameliorarea durerilor musculare și articulare, la reducerea stresului și anxietății, la îmbunătățirea circulației și la revitalizarea pielii, la ameliorarea afecțiunilor reumatologice, ale sistemului respirator, ale sistemului nervos. Totodată, apele termale Herculane pot fi o modalitate excelentă pentru a te elibera de stres, de a-ți îmbunătăți somnul și de a-ți crește nivelul de energie.”, explică dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.
Herculum Spa de la Bacolux Afrodita Resort & Spa este un spațiu inovativ de wellness și terapie. Cu propriul său izvor de apă termală, aici vei descoperi locul unde poți încerca terapii moderne și tradiționale de relaxare.
„Factorii naturali terapeutici din Băile Herculane, precum apele termale și cele sulfuroase, pot fi folosiți atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic. Acestea contribuie la starea de bine, reducând depresia și oferind o senzație de liniște și confort. Odată ajuns la Băile Herculane vei descoperi, totodată, o stațiune care oferă oportunități excelente pentru drumeții în natură.”, adaugă medicul balneolog.
Ce zici, vara asta vii la Băile Herculane? Noi te așteptăm cu drag și multe oferte atractive!
https://www.afroditaresort.ro/