Copilul nu vrea în scaunul auto. Ce e de făcut? Cum să-ți obișnuiești copilul cu scaunul auto? Află ce trebuie să faci dacă bebelușul plânge în mașină!
Atunci când ai copii, siguranța acestora ar trebui să fie pusă în fruntea listei de priorități. Cu toții știm că, pentru a transporta copilul în mașină, este obligatoriu ca acesta să fie așezat pe un scaun auto omologat. Copilul trebuie să fie bine fixat pe scaun cu sistemele de prindere furnizate. Și, de asemenea, copilul trebuie să fie așezat în scaunul special, indiferent dacă se parcurge o distanță mică cu mașina. Siguranța lui depinde de modul în care călătorește.
Cu toate acestea, nu toți părinții au parte de o călătorie liniștită cu cei mici. Pentru că nu toți copiii mici adorm în scaun la două minute după pornirea motorului. Mulți copii plâng, fac crize de furie și urăsc să stea în scaunul auto. Deci, ce să faci dacă micuțul tău nu vrea să rămână în scaunul auto sau în scoică?
Cum să obișnuiești copilul cu scaunul auto?
Ce trebuie să faci dacă nou-născutul urăște scaunul auto pentru sugari și nu vrea să stea în el? Mai întâi de toate, nu uita că poziția ideală pentru un nou-născut este cea care este complet culcată. Până la 3 luni, copiii pot călători cu căruciorul, fixat corespunzător pe scaun și, la rândul său, fixat pe centura de siguranță aprobată. Acest lucru va permite nou-născuților să se simtă confortabil și probabil să doarmă tot timpul.
Dar dacă a venit timpul ca cel mic să stea în scaunul special, cum să-l obișnuiești cu el?
În primul rând, fixează corect scaunul pe scaun cu sistemele de fixare corespunzătoare. Scaunul nu trebuie să se miște! Dacă nu este instalat corect, nu numai că cel mic ar putea suferi de mișcarea excesivă a scaunului, dar propria sa siguranță ar putea fi pusă în pericol.
Mai întâi, pentru acomodare, adu scaunul în interiorul casei și lasă copilul să stea în el și să se joace. Astfel se va obișnui cu acesta și, ulterior, acesta va sta confortabil chiar și în mașină.
Apoi, începe să duci copilul în călătorii scurte: de acasă la supermarket sau până la casa bunicilor, dacă locuiesc în apropiere.
Asigură-te, de asemenea, că bebelușul se simte confortabil din toate punctele de vedere, înainte de a călători: are scutec curat, este hrănit, hainele sunt confortabile.
Pot schimba poziția scaunului?
Legea este clară:
- Scaunul poate fi montat în față numai dacă airbagul pasagerului este dezactivat;
- Scaunul auto de grup 0, adică scoicile pentru sugari, pot fi așezate pe scaunul din față, dar în sens opus sensului de mers și cu airbagul dezactivat;
- Plasarea scaunelor auto cu spatele la sensul de mers este mai sigură. Este, de asemenea, indicat să alegi această poziție nu mai mult de 13 kg în greutate sau în cazul în care capul iese dincolo de marginea scaunului.
Și dacă nou-născutul plânge în mașină? Ce să faci?
Este important ca, atunci când călătoriți cu mașina, să existe o atmosferă senină și plăcută. Dacă cel mic călătorește doar cu mama sau doar cu tatăl, poate fi foarte stresant și, de asemenea, riscant dacă există condiții stresante. Părintele, fiind singur, trebuie să fie atent și la condus și, în același timp, să îndure și să gestioneze un copil care plânge și țipă.
Copilul nu vrea în scaunul auto. Ia câteva măsuri de precauție pentru a te asigura că totul se desfășoară într-un mod relaxat:
Ține în mașină o cutie specială de jucării auto moi și sigure
Animale de pluș, cuburi moi și colorate, animale și alte jucării pe care copilul le va putea găsi doar în mașină. Cel mai bun mod de a-l face autonom chiar și în timpul călătoriei este să fixezi jucăriile pe o panglică și să le atârni la fereastră, de exemplu. Astfel încât acestea să nu cadă continuu, declanșând alte tantrumuri.
Atârnă un poster pe scaunul din față
Poți atârna un poster pe spătarul scaunului din fața copilului, cu fața la el. Trebuie să fie ceva care are culori vii sau modele captivante, chiar mai bine dacă este irizat în lumini și forme.
Pune muzică în mașină
…și experimentează diferite genuri de muzică pentru a găsi cea care îi place micuțului tău. Există liste de redare cu cântece de leagăn și muzică relaxantă doar pentru copiii mici. Alternativ, s-ar putea să fiți surprinși să-l vedeți calm și vesel în timp ce ascultați muzică de dans.
„Zgomotul alb” are puterea de a face mulți copii să se relaxeze și să adoarmă
Zgomotul alb reprezintă sunetul ce include toate frecvențele care pot fi percepute de urechea umană – între 20 Hz și 20 kHz– și care sunt redate la intensitate sau la amplitudine egală. Acest tip de zgomot sună ca un șuierat.
Poți cumpăra CD-uri cu sunetul naturii sau cu zgomotele albe clasice, cum ar fi cel al uscătorului de păr.
Nu uita de suzetă sau de jucăriile pentru dentiție
Dacă bebelușul tău se confruntă cu un mic rău de călătorie sau cu oboseală, suptul îl poate ajuta.
Fii atentă la mediul înconjurător
Creează o situație confortabilă, reglează elementele din habitaclu. Pune un parasolar pe geam, astfel încât copilul să poată călători fără a fi deranjat. Folosește accesorii pentru scaune auto – cum ar fi plăcuțe sau huse moi pentru centurile de siguranță.