Cum poti combate enurezisul?

Pentru inceput, e bine sa clarificam ce inseamna enurezisul nocturn. Enurezisul este denumirea medicala a emisiei involuntare de urina pe timpul noptii. In termini mai simpli: „facutul in pat”. Copiii nu se nasc invatati, iar una dintre cele mai provocatoare si dificile probleme pe care le intampina parintii este udatul patului. Asadr, cum poti combate enurezisul?

 

Potrivit Handinhandparenting.org, oprirea urinarii nocturne necesita timp si rabdare, iar pe langa aceasta, te mai alegi si cu o multime de rufe de spalat. Mai mult decat atat, odata ce un model a fost deja stabilit, va dura pana cand veti gasi o alta solutie pentru a-l schimba. Exista totusi o abordare, diferite de sistemele de recompense, trezirea copilului in noapte. Si se adauga si alte metode cu care s-au familiarizat parintii care se confrunta cu enurezisul.

Cum poti combate enurezisul?

Primul si primul lucru de care trebuie sa tii cont este faptul ca fiul/ fiica ta nu uda patul in mod intentionat. Mai mult decat atat, pana la varsta de 3 ani, 75% dintre copii nu pot sta uscati intreaga noapte si aproximativ 10% dintre copiii cu varste pana la 5 ani nu-si pot stapani nevoile din timpul noptii, conform Handinhandparenting.org.

Ce ar trebui sa faci mai intai?

Conform Handinhandparenting.org, exista cateva lucruri pe care le poti face cand vine vorba de urinarile nocturne:

Asigura-te ca nu te confrunti cu probleme ale tractului urinar!

In cazul in care vezi ca cel mic uda patul in fiecare noapte, cel mai bine ar fi sa consulti un medic. Este important sa verifici daca nu cumva este vorba despre o problema a tractului urinar, inainte de a incepe sa discuti cu cel mic depsre masurile pe care le veti lua.

Limiteaza consumul de lichide inainte de culcare!

Astfel, cel mic nu va mai simti nevoia sa mearga la toaleta in timpul somnului, iar urinarile nocturne in pat pot fi evitate!

Ritualul inainte de culcare!

Daca vrei sa combati enurezisul intr-un mod eficient, invata-l pe cel mic sa mearga la toaleta inainte de culcare. Formatti-va un ritual si respectati-l cu strictete in fiecare seara!

Stresul poate fi cauza asternuturilor umede pe care le gasesti dimineata!

Potrivit handinhandparenting.org, copiii au fost construiti sa petreaca majoritatea timpului cu adulti iubitori, sa primeasca atentia de care au nevoie si sa descopere mediul inconjurator fara teama de respingere. Cei care nu au un inceput usor in viata si se izbesc de diferite respingeri sunt diferiti.

Frica si lipsa de atentie pot fi o cauza!

Frica si lipsa de atentie pot fi unul dintre motivele pentru care copilul tau inca mai face in pat. Cel mai bine este sa discutati si sa vedeti cum puteti alunga cauzele fricii! Mai mult decat atat, daca cel mic simte lipsa atentiei tale, incearca sa il ajuti si sa va reconectati.

 

 

Articol adaptat din: handinhandparenting.org

 

 

My title page contents