Cum alegi mărimea potrivită pentru încălțămintea bebelușului?

Cum alegi mărimea potrivită pentru încălțămintea bebelușului? Cu ce îl încalți pe bebeluș, cum alegi ce i se potrivește? Moale, ușoară, confortabilă, dar ce dimensiune să aibă încălțămintea? 

Chiar și un nou-născut are nevoie de o pereche de încălțăminte. Aceasta nu trebuie să aibă neapărat o talpă rigidă, ci să îi protejeze piciorușele de frig și să continue linia estetică a ținutei!

Piciorul unui nou-născut trebuie ținut cald în lunile mai reci și lăsat să respire în lunile calde. Întrucât nu trebuie să intre în contact cu solul și nu trebuie sprijinite în mers, pentru început, picioarele lui nu trebuie să fie închise într-o pereche de pantofi rigidă. Pe de altă parte, pantofii pentru bebeluși sunt cu adevărat drăguți! Încearcă să-ți imaginezi băiețelul tău îmbrăcat cu o salopetă de blugi și o pereche drăguță de pantofi, sau prințesa ta îmbrăcată într-o rochiță drăguță, poate pentru botez, asortată cu o pereche de balerini de aceeași culoare ca pantofii mamei. Da, pantofii pentru bebeluși pot fi cu adevărat irezistibili!

Ce caracteristici trebuie să îndeplinească încălțămintea pentru bebeluși?

Principala caracteristică pe care trebuie să o aibă o pereche de pantofi pentru un bebeluș de câteva luni este fără îndoială moliciunea. De aceea, vei observa că majoritatea pantofilor de acest tip sunt din pânză sau din lână. Da, în genul botoșeilor tricotați de bunicile noastre. Talpa nu trebuie să fie prea rigidă și trebuie să permită piciorului să se miște în interiorul acestora. Copilul nu trebuie să se simtă constrâns și nici să observe că poartă încălțări, pentru că altfel apare principala problemă a acestui tip de încălțăminte: se pierd cu viteza luminii.

Cum alegi mărimea potrivită? Cum să știi care este dimensiunea corectă a pantofilor pentru bebeluși?

Mărimile încălțămintei pentru bebeluși sunt indicate în două moduri:

  • fie sunt raportate la lungimea și vârsta copilului;
  • fie sunt marcate cu numere ca în cazul adulților, în raport cu lungimea piciorului.

Prin urmare, ai nevoie de un centimetru. Măsoară piciorul micuțului tău, de la degetul mare până la călcâi, apoi consultă tabelul de referință cu mărimi în funcție de dimensiunea piciorului.

Iată tabelul cu mărimi de pantofi pentru sugari:

Cm         Număr

9.7         16

10.4       17

11           18

11.5       19

12.3       20

13           21

13.7       22

14.3       23

Cum stau lucrurile când copilul crește?

Ei bine, odată ce crește, copilul începe să facă primii pași, astfel că are nevoie de încălțăminte cu talpă tare. Tendința copilului atunci când face primii pași este de a merge pe vârfuri, În acest caz trebuie aleși pantofi cu întăritură la vârf.

Apoi, în următoarea etapă, când copilul se ridică bine în picioare și se sprijină pe toată talpa, este bine să optezi pentru pantofi mai stabili și bine susținuți la călcâi. Astfel încât piciorul să își asume o postură corectă. Însă, din acest moment nu îi vei mai putea cumpara copilului tău încălțăminte „după ochi”. Va trebui să probezi, deoarece dimensiunea nu mai este singurul parametru de care să ții cont. Picioarele, de fapt, au forme diferite, iar o pereche de pantofi confortabili pentru un copil poate fi incomodă pentru altul. Așa cum ni se întâmplă, de fapt, și nouă, adulților.

My title page contents