Ce mănâncă copilul bolnav? 12 alimente recomandate în caz de gripă

Ce mănâncă copilul bolnav? 12 alimente recomandate în caz de gripă

Ce mănâncă copilul bolnav? Fructe și legume, citrice și condimente: descoperă cele 12 ingrediente de consumat în sezonul gripei și al răcelilor.

Obiceiurile sănătoase care includ un program corect de somn și o dietă adecvată sunt două pietre de temelie ale unui sistem imunitar care să se poată apăra împotriva bolilor. Dar, pe lângă acestea, există și anumite alimente și băuturi care par să țină la distanță virușii. Sau care să permită o însănătoșire mai rapidă și o stare de bine.

Unele alimente aduc o contribuție foarte importantă la apărarea imunitară a organismului, ajutându-l să rămână puternic, mai ales iarna. Apărarea imunitară a copiilor și a întregii familii poate fi întărită cu ajutorul unei alimentații sănătoase, bogate în vitamine și minerale.

Ajută-ți copilul să lupte cu cele mai dure viroze ale iernii sau primăverii oferindu-i alimente și băuturi care întăresc imunitatea. Descoperă principalele ingrediente pe care să le incluzi în dietă pentru întreaga familie, combinându-le în preparatele și rețetele preferate.

Ce mănâncă copilul bolnav? Iată 12 ingrediente care nu trebuie să lipsească din dieta corectă a sezonului cu viroze:

1. Fructe

Știi deja: vitamina C este esențială pentru prevenirea răcelilor și gripei. Așadar, undă verde pentru portocale! Dacă cel mic nu are răbdare să le mănânce fructul sub formă de felii, soluția ar fi să-l transformi în suc. Întotdeauna fără zahăr: fructoza naturală conținută în fructe este mai mult decât suficientă. Și pentru a da un plus de culoare, poți stoarce și lămâi, kiwi, pere și rodii, toate surse excelente de vitamina C.

2. Legume

Conopida, varza, broccoli, toate sunt bogate în vitamina C și ingrediente active cu acțiune antiinflamatoare și antioxidantă. Ardeii conțin vitamina C, dar și vitamina A, care este utilă pentru întărirea celulelor mucoaselor, adevărate bariere împotriva bacteriilor. Dovleacul, morcovul, spanacul și sfecla roșie furnizează carotenoizi, substanțe antioxidante utile pentru întărirea sistemului nostru imunitar.

3. Usturoi și ceapă

Nu doar că dau un plus de gust preparatelor, dar, în plus, usturoiul si ceapa furnizează organismului vitamine și săruri minerale, au proprietăți antiseptice și ajută la eliminarea mucoasei.

4. Supă de pui – Iată ce mănâncă copilul bolnav!

Bunicile au dreptate: există ceva în supa de pui care te face să te simți mai bine când ești bolnav. De fapt, chiar cercetătorii cred că pot exista mai multe substanțe în supa de pui care au puteri medicinale benefice, cum ar fi abilitățile antiinflamatorii care pot ajuta la calmarea unei infecții respiratorii.

5. Iaurt

Este recomandat să le oferi copiilor tăi probiotice în mod regulat, mai ales în timpul sezonului de răceală și gripă. Probioticele sunt bacterii benefice care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar prin popularea tractului gastrointestinal și eliminarea bacteriilor rele care pot provoca boli. De aceea, include iaurtul și chefirul în dieta copilului și a familiei sau medicul pediatru îți poate recomanda un supliment probiotic pentru copii.

6. Condimente

Copiilor nu le plac întotdeauna aromele puternice, dar adăugarea unui pic de condiment poate face un orez sau o felie de pui mai aromată, colorată și îmbietoare. Curry, boia de ardei, ardei iute și turmeric sunt surse naturale de acid acetilsalicilic, un ingredient activ antiinflamator important, care ajută la reglarea temperaturii corpului.

7. Leguminoase

Năutul, lintea și fasolea sunt un concentrat de proteine ​​vegetale și minerale și un excelent înlocuitor al cărnii. Consumă-le de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, sub formă de piureuri, supe sau salate. Un sfat: fierbe leguminoasele în apă cu foi de dafin.

8. Cereale

Cerealele sunt esențiale pentru furnizarea de carbohidrați complecși. În sezonul rece, alege să consumi mei, hrișcă și orez care furnizează săruri minerale, acizi grași și fibre. Poți alege între o supă caldă sau o salată proaspătă.

9. Semințe oleaginoase

Nucile, alunele, dovleacul, inul și semințele de floarea soarelui oferă organismului vitamina E, Omega-3 și minerale precum zinc și magneziu. Adăugați-le în iaurt, salate sau supe sau în laptele cu cereale de dimineață.

10. Ghimbir

Ghimbirul este cu adevărat valoros pentru prevenirea și tratarea durerilor de gât și a răcelilor. Dacă copilului tău îi place un gust ușor picant, îi poți oferi ghimbir proaspăt feliat sau îl poți adăuga în sucuri de fructe și legume. De asemenea, îl poți adăuga în sote pentru a pregăti feluri obișnuite de mâncare.

11. Ulei de măsline

Uleiul de măsline extravirgin este o sursă prețioasă de acizi grași valoroși, vitaminele A și E. Chiar și uleiul de floarea soarelui presat la rece este util în dieta preventivă.

12. Ceaiuri și infuzii din plante

În timpul sezonului rece, copiilor le este mai puțin sete și au tendința de a bea puțină apă. De aceea, o idee bună ar fi să le oferi infuzii colorate, cu gust delicat, precum măceșele, care conțin vitamine, zinc, flavonoide și taninuri sau, pentru copiii mai mari, ceai verde sau negru, bogat în antioxidanti.

My title page contents