Cum să te menții în formă fără efort: obiceiuri de urmat

Cum să te menții în formă fără efort: obiceiuri de urmat

Cum să te menții în formă fără efort: obiceiuri de urmat – Programul încărcat și situațiile stresante pot face dificilă menținerea în formă. Înaintarea în vârstă și excesele, toate își pun amprenta asupra siluetei și a stării de sănătate. Există câteva recomandări care pot fi urmate ușor, de oricine. Acestea se pot transforma în obiceiuri de viață pentru a avea o minte sănătoasă într-un corp sănătos.

Alimentație sănătoasă

În ultimii ani s-a vorbit foarte mult despre importanța adoptării unui regim de viață care să includă o alimentație sănătoasă. Specialiștii nutriționiști recomandă eliminarea prăjelilor din alimentație, reducerea consumului de zahăr și includerea de fructe și legume, consumate crude, în fiecare zi.

Un alt element important este micul dejun – de neratat în nicio zi. Și aici este important ce se alege pentru această masă, iar una dintre variante este musli-ul, perfect pentru un mic dejun sățios[1].

Noul set de musli sănătos pentru 6 săptămâni cu caserola Mixit 2go include trei amestecuri: Digestie și Metabolism, Detox și Echilibru gândite pentru a sprijini un stil de viață sănătos. În cutia de gustări Mixit 2go se poate pune amestecul de musli în spațiul de jos și iaurt, lapte, apă sau chiar fructe proaspete în bolul de sus, astfel ca la birou ori în călătorii să se poată crea imediat un amestec plăcut. Setul vine și cu un plan de nutriție și exerciții fizice simple și jucăușe care pot fi realizate ușor acasă.

Mixit a creat și un set pentru 4 săptămâni de musli sănătos fără gluten pentru persoanele care nu pot mânca produse cu gluten. Setul include trei produse: mixul de fructe fără gluten îmbogățit cu coacăze, vișine, zmeură și pernițe de ciocolată, musliul proteic al lui Adam Ondra, plin de ciocolată și alune de pădure prăjite și amestecul Musli sănătos: digestie și metabolism.

Hidratare corespunzătoare

Apa este necesară corpului uman pentru buna sa funcționare. Totuși multe persoane nu beau suficientă apă, astfel că un alt obicei de urmat pentru a rămâne în formă este consumul de apă (eliminând, de preferat, sucurile). Există chiar aplicații care ajută la monitorizarea consumului de apă pentru ca orice persoană să se asigure că se hidratează suficient.

Mișcare

Mișcarea este importantă pentru un stil de viață sănătos, dar nu toată lumea are timp sau buget de mers la sală. Din păcate, lucrul la birou și sedentarismul pot duce la tot felul de probleme, astfel că devine vital să existe și puțin sport inclus în viața fiecărei persoane.

Din fericire, există soluții variate, la îndemâna oricui, iar cele mai multe pot fi realizate din confortul propriei locuințe. Există grupuri online, aplicații și programe (gratuite sau plătite), exită materiale video cu exerciții complete care pot fi utilizate. Multe dintre aplicațiile disponibile au și comunități online formate din oameni care se sprijină reciproc și se încurajează, ori chiar mișcare împreună, online.

Odată creată o rutină adaptată propriilor restricții și preferințe, devine mai ușor ca aceasta să se păstreze în timp.

Somn suficient

Studiile arată că există multe efecte negative ale lipsei de somn [2], de la un risc crescut de apariție a unor boli cardiovasculare, depresie, diabet, hipertensiune și până la un impact semnificativ asupra interacțiunii sociale, lipsa odihnei reducând empatia și făcând oamenii mai puțin dispuși să îi ajute pe alții. Se recomandă să se doarmă 8 ore pe zi, inclusiv pentru menținerea în formă pentru că atunci când oamenii sunt obosiți tind să mănânce mai mult și aleg produse mai puțin sănătoase.

Prieteni

Pentru a fi sănătoși și fericiți este bine ca oamenii să aibă prieteni, conform studiilor[3] realizate. Aceștia pot ajuta o persoană să treacă mai ușor prin situațiile dificile – divorț, moartea unei persoane dragi, pierderea locului de muncă etc. –, pot să ajute la diminuarea stresului, la creșterea fericirii și a încrederii în sine, precum și la crearea și păstrarea unor obiceiuri sănătoase de viață. Relațiile de prietenie devin mai importante pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, prieteniile devenind indicator mai puternic al sănătății și fericirii unei persoane decât relațiile cu membrii familiei.

 

 

Surse:

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4188247/

[2] https://www.sciencedaily.com/releases/2022/08/220823143827.htm

 

My title page contents