De ce iti e pofta de dulce?

Cat de des ai manca ceva dulce? Si mai ales cat de dulce?

Am citit destul de mult despre trebusoara asta in ultima vreme, deoarece am incercat sa o traduc in toate felurile posibile: la propriu, la figurat, somatic, psihlogic si …nici eu nu mai stiu.

 

Copiii amatori de dulciuri fac parte din alta categorie si o sa vorbim alatadata de ea…insa pofta de zahar, de dulce, de iubire e prezenta mai ales la adulti.

La cei prea stresati, prea prinsi, prea ocupati, prea neglijati si autoneglijati, la cei neiubiti si neacceptati. Tu din ce categorie faci parte?

Dulcele creeaza dependenta

La propriu, pofta de dulce apare cu precadere la noi cei care nu ne ascultam ritmul fiziologic normal al corpului. La cei care nu respectam importanta si tihna meselor. Exista oamenii care nu mananca nimic pana seara cand ajung acasa, oameni a caror dimineata se traduce printr-o cafea si cateva tigari…si te mai miri ca foamea loveste criminal?

Prima etapa e pe la 10 -11. Neliniste. Nervozitate. Transpiratie. Slabiciune. Uneori panica. Mai exact, o adevarata criza de hipoglicemie.  De altfel, medicii spun ca aceasta este si intervalul orar in care pancreasul este foarte activ.

Iata de ce, un mic dejun luat in jur de 6-7 dimineata alunga sau diminueaza mult criza de hipoglicemie de la ora 10. Se pare ca lipsa primei mese a zilei te face sa vrei sa mananci musai ceva dulce. Si e o nevoie de atat de intensa incat pare sa aduca cu sine destul de des senzatia de lesin.

E important sa iti iei  tihna necesara ca sa iti auzi corpul. Sa mananci 3 mese principale si sa nu te feresti de gustari – 2 minim. Chiar si atunci sau mai ales atunci cand tii cura de slabire.

Daca te dai in vant dupa alimente care contin foarte mult zahar, corpul tau se obisnuieste cu dulce si cere din ce in mai mult. Vrea recompense. La fiecare etapa mai emotionala, mai stresata, atunci cand esti trist sau panicat, dupa certuri sau momente de oboseala extrema, corpul se vrea recompensat. Cu MULT DULCE. Nevoia este atât de mare, ca la un drog.

Ar fi bine sa consulti si un medic homeopat, care iti poate indica remedii anti-dulce. Stii ca exista si asa ceva? Saccharum officinalis CH30. Este un remediu preparat din zahar, indicat si la adultii si la copiii dependenti de zahar. Cum actioneaza? El realizează o reglare a nivelului glicemiei si o diminuare a acestei pofte.

Inlocuieste zahar cu indulcitori naturali.

Zaharul nu este tocmai cel mai bun aliment al zilelor noastre. Este o substanta de sinteza, care da una dintre cele mai mari dependente.

Pune un pic de echilibru in viata ta si cheama inapoi indulcitorii naturali: xylitol ( obtinut din trestie de zahar si scoarta de mesteacan, miere, sirop de artar, sirop de agave).

Traieste frumos si in pace!

 

My title page contents