Evadările la Herculane fac bine la sănătate! Ce-și dorește fiecare dintre noi când se termină vacanța? Ei bine, o altă vacanță. Și cum în curând vom avea câteva zile libere cu ocazia sărbătorii Micii Uniri, avem o propunere pentru tine. Dacă îți dorești o vacanță în care să îmbini relaxarea cu aventura, atunci trebuie să știi că stațiunea Băile Herculane este destinația perfectă.
De ce să alegi această stațiune?
Pentru că la Băile Herculane vei descoperi o stațiune încărcată de istorie, înconjurată de munți și priveliști de vis. Peisaje încântătoare, păduri de conifere vechi de sute de ani, învăluite de climatul blând, cu influențe submediteraneene, sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le oferă stațiunea.
Întemeiată acum aproape 2000 de ani de împăratul Traian, stațiunea Băile Herculane are o istorie bogată. A fost construită de romani, iar astăzi încă mai există vestigii din vremea aceea, statui și apeducte. Un astfel de vestigiu, și anume o parte a unui bazin folosit pentru baie, a fost descoperit în 2015, chiar sub centrul orașului. Dacă iubești drumețiile, stațiunea poate oferi, pe lângă o adevarată lecție de istorie, și o frumoasă ocazie de a petrece timp în natură.
Evadările la Herculane: Ce să vizitezi în stațiunea Băile Herculane și împrejurimi?
Cazinoul – Pentru cei interesați de arhitectură, Cazinoul este poate cel mai important motiv să facă o vizită în stațiune. Construit în stilul baroc austriac de la începutul secolului al 19-lea, acesta a fost considerat o bună perioadă de vreme ca fiind cazinoul cel mai important din această parte a Europei. Din păcate, în prezent nu este în cea mai bună formă și poate fi admirat doar din exterior. De altfel, împreună cu Parcul Central, care a fost renovat de curând, și chioșcul pentru fanfară, întreaga zonă are o mare importanță istorică. Încă din 1864, chiar lângă scările clădirii, există o Sequoia Gigantea care dă un plus de valoare zonei.
Statuia lui Hercules, simbolul stațiunii, pe care e musai s-o vizitezi în timpul sejurului tău la Băile Herculane. Turnată în anul 1847, aceasta a fost donată soldaților ce păzeau granița imperiului de către arhiducele Carol al Austriei.
Vila Elisabeta – Construită în 1875, vila a purtat initial numele de Vila Tatartzy, după cel care administra Băile Herculane pe atunci, Carol Tatartzy. Doisprezece ani mai târziu, împărăteasa Elisabeta, cunoscută ca Sissi, a făcut o vizită scurtă la Băile Herculane și a stat în această vilă. Unii spun că aceasta s-a întâlnit aici cu regina României, Elisabeta I. În prezent, Vila funcționează drept Casa de cultură a stațiunii.
Drumeții – Există și opțiuni pentru cei care vor să petreacă timp în natură. Oaspeții cazați în Băile Herculane la Afrodita Resort au informații legate de trasee la recepția hotelului. Spre exemplu, poți alege un traseu de intensitate medie precum traseul Izvorul Munk – Grota cu aburi – Grota Haiducilor. Acesta are o durată de aproximativ o oră și jumătate, este marcat cu punct galben și triunghi albastru, și începe de lângă izvorul Diana III.
Izvorul lui Munk este situat fix sub un perete de escaladă. Apa provenită din acest izvor se poate bea, însă este sulfuroasă. Deci, cei cu anumite probleme s-ar putea să prefere să o evite. Continuându-ți călătoria, pe drumul către Grota cu aburi, te poți opri la Foișorul Roșu care oferă o priveliște superbă.
Grota cu aburi – Grota Haiducilor este ultima oprire din acest traseu și un punct de vizitat perfect pentru cei care nu doresc sau nu au posibilitatea de a merge în drumeții lungi. Grota cu aburi este o peșteră de 14 m lungime din care țâșnesc aburi fierbinți de apă. Pentru că aburii ies la suprafață, cu cât te apropii mai mult, cu atât vei auzi mai bine sunetul aburilor. Merită să încerci această experiență! Grota a fost descoperită în timpul imperiului austro-ungar și a fost explorată de marele speolog Emil Racoviță. Cu o istorie bogată, se pare că aceasta a fost folosită de oameni încă din Epoca Focului, iar mai apoi a devenit o ascunzătoare pentru hoți în perioada romană, fiind o adevărată experiență labirintică.
Evadările la Herculane: Descoperă conceptul de spa și wellness la Băile Herculane!
Și după atâtea trasee și plimbări în natură, un spa în cadrul hotelului este mai mult decât binevenit. Oaspeții cazați în Băile Herculane la Afrodita Resort&Spa au posibilitatea de a se bucura de apele termale ale stațiunii chiar în incinta hotelului, indiferent de vreme. Evitând astfel, aglomerația asociată cu bazinele publice.
În plus, ca să duci relaxarea la un alt nivel, poți să te răsfeți cu tratamentele wellness oferite la spa-ul hotelului. Alege dintre tratamente pentru piele, diferite tipuri de masaj sau ședințe de împachetare. Oferta este atât de bogată încât vei putea testa diferite moduri de relaxare în fiecare zi, astfel că la finalul șederii vei simți că ți-ai dat un restart.
Și pentru că aminteam mai sus de minivacanța ce urmează, îți prezentăm oferta noastră de evadare. Ce ai zice să îți petreci sejurul de Mica Unire la Bacolux Afrodita Resort&Spa? Iată ce include acesata: cazare pentru 3 nopți și demipensiune pentru 2 adulți, caffe concert în Atrium Bar, cine festive și voie bună la un preț imbatabil de 174 de euro/ persoană.
Și, propunerile de vacanță continuă. Pentru că în februarie avem un weekend plin de iubire și romantism.
Te invităm la Love Weekend în Herculane și te vei putea bucura de două nopți de cazare și pensiune completă, romantică.
Nu lăsa să treacă timpul oricum, alege să-l petreci în cel mai frumos și sănătos mod! Vino la Băile Herculane! https://www.afroditaresort.ro/