Statul la soare, la malul mării este una dintre cele mai relaxante activități pentru adulți. Însă ce ar fi bine să faci când mergi la plajă cu bebelușul și cum îl afectează pe acesta expunerea la soare?
Concediile sunt extrem de plăcute, mai ales atunci când sunt alături de întreaga familie! Însă, dacă ai un bebeluș cu tine la mare, ar fi bine să fii mai atentă. Micuții sunt mult mai sensibili când vine vorba de expunerea la soare, nisip și apa sărată a mării, iar tu și partenerul tău ar fi bine să știți câteva trucuri, care să facă mersul la plajă cu bebelușul mai simplu și mai sigur!
Potrivit celor de la Fitpregnacy.com, iată câteva lucruri de care ar fi bine să țineți cont atunci când mergeți la plajă cu bebelușul:
Geanta de plajă a bebelușului
Cei mici au nevoie de o mulțime de lucruri în toate călătoriile, iar mersul la plajă nu face o excepție. Iată câteva lucruri pe care ar fi bine să le aveți în geanta micuțului de plajă: loțiunea cu factor de protecție solară (SPF 30 sau mai mare), ochelarii de soare pentru copii, un costum de baie potrivit, care să îi ferească corpul de arsuri solare, un set de haine de schimb, apă, o gustare sau chiar două, șervețele uscate și umede, un colac și încălțările pentru plajă.
Loțiunea de plajă pentru copii
Specialiștii sunt de părere că loțiunea de plajă pentru copii nu trebuie aplicată mai devreme de 6 luni. Dacă cel mic are mai puțin de 6 luni, atunci ar fi mai bine să evitați în totalitate expunerea la soare de acest gen.
Dacă bebelușul este mai mare de 6 luni, atunci el ar putea merge cu voi la plajă, însă ar fi mai bine să stea la umbră și să folosești loțiune cu SPF, UVA și UVB care să îi protejeze pielea de arsurile solare. Poți aplica loțiunea cu 15 minute înainte să plecați la plajă, pentru a te asigură că a intrat în piele și își face efectul.
Evitați temperaturile ridicate
Un alt sfat important pentru excursia la plaja cu bebelușul este să evitați orele „de vârf” precum intervalul 10:00 – 16:00, cand temperaturile sunt foarte ridicate.
Aveți girjă la apa mării
Nici apa mării nu este un aspect de ignorat. Indiferent de vârstă, cât este mic, copilul ar fi bine să fie supravegheat atunci când merge langă apă. Cei mici nu știu exact cât de adânca sau nu este apa mării și sunt mereu dornici să experimenteze lucruri noi. Tocmai de aceea, ar fi bine să fie supravegheați când se joacă la malul mării, iar astfel puteți evita momentele în care cei mici se avântă singuri să descopere apa.