Micul dejun cu Lino este cel mai bun. Cu siguranță că nu acum afli că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Este un adevăr știut și repetat de toată lumea, de la medici la nutriționiști, de la antrenori la dieteticieni. Toți suntem încurajați să mâncăm dimineața. Diferă numai ce mănâncă fiecare, micul dejun fiind diferit ca și conținut pe meridianele lumii.

Englezii mănâncă zdravăn imediat ce se trezesc: șuncă și/sau cârnați din carne de porc, ouă prăjite și fasole boabe. Plus pâine, prăjită în unt. Nemții își iau doza de energie pentru prima parte a zilei din mezeluri, brânzeturi, ouă fierte, pește afumat, gemuri, fructe și legume, lângă care este nelipsită pâinea cu semințe. Italienii nu concep un mic dejun fără un cappuccino sau caffe latte împreună cu un produs de patiserie sau o felie generoasă de tartă cu gem de fructe. Diferit de variantele europene, micul dejun al japonezilor include supă, pește, orez fiert, tofu, omletă, boabe de soia fermentate, legume și alge. Peste ocean, în Statele Unite, la prima masă a zilei se servesc ouă prăjite, bacon (prăjit și el!), suc de portocale și cafea. Iar dacă e să fie un mic dejun complet, răsfățul suprem, la finalul mesei, îl reprezintă celebrele pancakes. Clătitele americane, diferite de ale noastre, care să recunoaștem că sunt absolut delicioase.

Despre micul dejun al nostru, al românilor, am putea spune că este un mix din alimentele consumate în culturile sus menționate. Mezelurile, brânzeturile, ouăle (fierte, prăjite sau sub formă de omletă), untul și gemurile, laptele, ceaiul sau cafeaua sunt prezente și pe mesele noastre. Sau cel puțin ar trebui să fie… În fiecare zi. Doar o cafea, băută în grabă, nu se poate numi mic dejun. Organismul are nevoie de nutrienți pentru a funcționa corect, iar privarea de hrană la începutul zilei îi peturbă activitatea. Fie că este vorba numai de secreția de insulină a pancreasului. Deși nu este vorba doar despre atât. Nu o să putem noi mânca dimineața cârnați și fasole boabe ca englezii, și nici pește, orez și alge ca japonezii.

Micul dejun cu Lino este cel mai bun. Dar clătitele americane tare ne mai fac cu ochiul…

Ai nevoie de: două căni de făină, o cană și jumătate de lapte, două ouă, două linguri de unt, o jumătate de linguriță de praf de copt, jumătate de linguriță de sare și jumătate de linguriță de esență de vanilie.

Mod de preparare:

Bate bine cele două ouă și adaugă treptat făina, sarea și praful de copt. Topește untul și adaugă-l în aluat, împreună cu laptele. Vei obține o compoziție densă, nici prea moale dar nici prea groasă. Încinge tigaia de teflon și, în centrul ei, toarnă cam jumătate de polonic de compoziție. Lasă „clătitele americane” să se coacă pe fiecare parte cam două-trei minute.

Ei, acum vine partea dulce a micului dejun. Cea de nerefuzat. Cu ce servim pancake? Cu absolut oricare dintre cele cinci sortimente de Lino! Doar preferința face diferența. Lino este o delicioasă și irezistibilă cremă tartinabilă, perfectă pentru micul dejun, pentru umplerea prăjiturilor sau pentru a fi savurată ca atare. Cu o lingură cât mai maaaare! Alege tu între Lino Lada Cocos (din lapte, alune de pădure și făină de nucă de cocos), Lino Lada Lapte (cu lapte integral 18% și cele mai fine alune),  Lino Lada cu Alune de pădure (cu un perfect echilibru nutrițional între vitamina E din alune și calciul din lapte), Lino Lada Duo (o irezistibilă combinație de alune și cacao) sau Lino Lada Gold. Acest din urmă sortiment este standardul de aur al gamei, un produs premium pentru ocazii speciale, cu alune coapte și mărunțite, perfect combinate cu cacao de înaltă calitate. A fost creat pentru a fi oferit în dar sau ca recompensă, dar nimic nu te oprește să faci din micul tău dejun sau din cel al copiilor un moment special. Bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, cremele Lino sunt un desert sănătos, din ingrediente naturale, fiind apreciate de cei mari dar mai cu seamă de cei mici. Ați pregătit lingurile?!

 

 

 

 

My title page contents