Pulpă de miel în aluat – Carnea de miel este deosebită, are un gust mult mai intens decât carnea de porc și decât cea de vită. În plus, carnea de miel este mult mai delicată decât cea de oaie.
Perioada Paștelui este perioada în care se consumă cel mai mult acest tip de carne. În multe regiuni se folosește pentru rețete tradiționale. Carnea de miel este clasificată drept o carne slabă, chiar mai slabă atunci când unele bucăți sunt lipsite de grăsime vizibilă. Aportul de lipide depinde foarte mult de secțiunea din miel pe care alegi să o consumi. Un alt fapt care influențează aportul caloric al acestui tip de carne este modul în care aceasta este gătită. Este de preferat să gătești mielul cât mai simplu, fără prea multă grăsime, pentru a putea beneficia de proprietățile acestui tip de carne.
Pulpă de miel
Porții: 6
Preparare: 40 minute
Coacere: 45 minute
Ai nevoie pentru a pregăti o pulpă de miel de:
8 căței de usturoi
1 legătură busuioc
100 g măsline negre (fără sâmburi)
Sare, piper
1 pulpă de miel (dezosată)
2 linguri ulei de măsline
1 pachet aluat de foi
2 gălbenușuri
Pregătești așa:
Toci usturoiul, măslinele și frunzele de busuioc, apoi le amesteci. Acest amestec îl repartizezi pe carne de-a lungul pulpei. Sărezi, piperezi și rulezi. Legi pulpa de miel strâns, cu ață. Mai condimentezi încă o dată.
Prăjești carnea de jur împrejur în ulei și o lași să se răcească. Apoi îndepărtezi ața. Foile de aluat le așezi unele lângă altele și le lași să se decongeleze.
Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Suprapui foile de aluat și întinzi din ele o foaie mare dreptunghiulară. Așezi deasupra carnea, o înfășori în foaie de aluat și o sigilezi. Surplusul de aluat îl tai și îl mai întinzi încă o dată. Apoi decupezi din el elemente decorative, pe care le lipești pe învelișul de aluat, folosind gălbenuș. Ungi apoi întreaga manta de aluat cu gălbenuș și coci pulpa de miel la cuptor, timp de 45 de minute.