Ce trebuie să știi despre o respirație grea în sarcină? De multe ori se crede că cele mai frecvente tulburări ale sarcinii sunt greața și oboseala. În realitate, schimbările din corpul femeii sunt multe și astfel, în cele 9 luni de sarcină, acestea pot provoca alte simptome neplăcute. Printre acestea, este de remarcat respirația accelerată și obositoare care ridică adesea îngrijorări pentru femeia însărcinată.

Respirația greoaie în timpul sarcinii reprezintă o situație cu care se confruntă majoritatea femeilor însărcinate. Această afecțiune poate apărea în primul trimestru sau în ultimul trimestru. Dar nu trebuie să creeze o îngrijorare deosebită.

Îngreunarea respirației în timpul sarcinii apare ca rezultat al efortului fizic. De asemenea, după urcatul scărilor, dar nu numai. Atunci când o femeie este însărcinată, corpul ei este supus la o serie de modificări care provoacă indispoziții.

Progesteronul și respirația grea în sarcină

Lipsa de aer în timpul sarcinii, de asemenea, poate fi cauzată de acțiunea hormonului progesteron. Ceea ce înseamnă că organismul este înclinat să absoarbă o cantitate mai mare de oxigen în sânge, să favorizeze întotdeauna o creștere a capacității pulmonare. Din acest motiv, femeia însărcinată se poate simți copleșită.

Aceeași respirație este diferită: femeia gravidă are tendința să respire mai profund. Nu trebuie uitat, că în sarcină, inima este forțată să lucreze mai intens decât înainte. Iar acest aspect poate provoca, de asemenea, o respirație mai scurtă în sarcină.

Respirație grea în sarcină în al doilea și al treilea trimestru

În al doilea trimestru, corpul femeii – tot din cauza hormonilor – are nevoie de mai mult oxigen. Din acest motiv, creierul este indus și încurajat să crească nu numai intensitatea, ci și numărul respirațiilor. Efectele hormonale se regăsesc și în venele capilare ale tractului respirator. Chiar și în această perioadă a celor 9 luni, prin urmare, nu trebuie să existe teamă dacă observi că respiri cu un anumit efort. Respirația se modifică în timpul sarcinii. În primul rând din cauza organelor interne, inclusiv a plămânilor care sunt striviți și repoziționați odată cu mărirea copilului. Diafragma (mușchiul principal implicat în respirație și care separă cavitatea abdominală și toracică) este de asemenea repoziționată. Aceasta este atașată în mai multe locuri, inclusiv de ultimele 2-3 vertebre superioare. Din cauza modificărilor va fi afectată și funcționarea diafragmei și, în consecință se va reduce capacitatea pulmonara (apare scurtarea respirației).

În sfârșit, respirația în sarcină tinde să fie mai dificilă în al treilea trimestru, când fătul este în creștere și uterul se extinde din ce în ce mai mult, forțând diafragma care este situată sub coaste, într-o stare în care este obișnuit.

 

My title page contents