Scrub, gommage, periaj uscat și nămol – e vremea pentru o reînnoire a pielii

Scrub, gommage, periaj uscat și nămol – e vremea pentru o reînnoire a pielii. Primăvara, e vremea curățeniei, a reînnoirii și stării de bine! Să nu uităm însă că tot acum e timpul de curățare și pentru piele. Cum să facem asta? Aliații perfecți sunt gommage-urile blânde și scrub-urile care elimină toate impuritățile. Și este, de asemenea, momentul potrivit pentru a încerca periajul uscat și o atingere delicată cu o împachetare cu nămol.

Un întreg ritual de frumusețe pentru pielea noastră!

Primăvara, pielea are nevoie de exfoliere

Primăvara este într-adevăr momentul ideal pentru reînnoirea pielii, iar scrub-urile sunt aliați de nădejde în procesul de curățare. Scrub-urile blânde sunt perfecte pentru pielea sensibilă, asigurând o exfoliere delicată, în timp ce scrub-urile mai intense, cu particule abrazive, sunt ideale pentru eliminarea impurităților și revitalizarea pielii obosite după lunile de iarnă.

O curățare de primăvară și scrub-urile sunt potrivite în primul rând pentru a reînnoi pielea și a o pregăti pentru vară. De fapt, în această perioadă, chiar și epiderma simte nevoia de a fi reînnoită, iar exfolierea este un ritual fundamental.

Dar este cu adevărat necesar să exfoliezi pielea?

Da, mai ales în această perioadă a anului, este un gest bun să se elimine toate celulele moarte de la suprafață pentru a recâștiga luminozitatea și a elimina griul de iarnă, precum și pentru a stimula reînnoirea celulară. Atenție și precauție în cazul pielii foarte sensibile sau cu unele probleme: exfolierea prea agresivă poate sensibiliza sau agrava roșeața, dermatita și problemele continue.”, explică dr. Mihaela Sușcă, medic specialist recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Ensana Health Spa Hotels.

Scrub, gommage, peeling există diferențe?

În general, cele mai populare metode de exfoliere sunt exfolierea chimică și exfolierea mecanică (fizică). În primul caz sunt folosite enzime, iar în al doilea, particule exfoliante „fizice” precum cristale de zahăr, microfragmente de rocă vulcanică, piatră ponce sau microparticule de coji de fructe. În ambele cazuri, aceste ingrediente acționează asupra pielii prin ruperea legăturilor care țin celulele moarte împreună pentru a le îndepărta mai ușor.

Peeling-urile, o altă categorie cosmetică, combină agenți exfolianți cu ingrediente precum vitamina C sau retinolul care, zi de zi, nu numai că exfoliază pielea, dar stimulează reînnoirea celulară mai profundă.

În concluzie, exfolierea poate fi: fizică (scrub, gommage) – implică frecare pentru îndepărtarea celulelor moarte – și chimică (peeling) – implică soluții acide care dizolvă stratul de piele moartă. Alegerea metodei depinde de nevoile pielii și de sensibilitatea acesteia.

Cum să alegi exfoliantul potrivit?

În cazul expunerii la soare preconizate, se recomandă în general scrub-uri și gommage-uri, mai degrabă decât peeling-uri: sunt mai puțin fotosensibilizante. Scrubul este potrivit pe tot parcursul anului și pentru toate tenurile, în special pentru tipul de piele normală, dar și mixtă, devitalizată și îngroșată de frigul iernii.

Gommage-ul este puțin mai blând, deci potrivit pentru epiderma sensibilă și delicată. În ambele cazuri, se aplică prin frecare pe pielea umedă, se îndepărtează prin clătire cu apă călduță și apoi se aplică o cremă hidratantă bună.

Primăvara este timpul și pentru periajul uscat

Un adevărat ritual foarte apreciat de vedetele de la Hollywood, periajul uscat este o tehnică mecanică de exfoliere corporală, realizată cu o perie corporală specifică. Pe pielea uscată, se efectuează începând din centrul corpului, trunchi și inimă, continuând spre extremități și apoi de jos în sus cu mișcări circulare. Practicat în mod regulat, ajută și la drenajul limfatic, favorizând detoxifierea naturală a organismului, atât de necesară, în special primăvara.

Acum că ai curățat și pregătit corpul pentru un nou sezon, ia aminte la ultimul pas:

Împachetări cu nămol pentru o piele fină ca de bebeluș

Nămolul de Sovata, extras din Lacul Ursu, este renumit pentru proprietățile sale regenerante și benefice asupra pielii. Este bogat în minerale precum clorura de sodiu și carbonatul de calciu, vitamine și acizi biostimulatori, care contribuie la hidratarea, exfolierea și revitalizarea pielii.

Primăvara este momentul ideal pentru a folosi nămolul în tratamente de reînnoire a pielii, deoarece ajută la eliminarea celulelor moarte și la redarea elasticității și strălucirii pielii. Împachetările sau băile cu nămol sunt metode populare pentru detoxifiere și regenerare. Datorită concentrației ridicate de sare și substanțe organice, nămolul ajută la eliminarea toxinelor din piele și din organism. Mineralele și acizii humici din nămol contribuie la hidratarea intensă a pielii, lăsând-o catifelată și luminoasă. Totodată, aplicarea nămolului îmbunătățește circulația sângelui, contribuind la sănătatea generală a pielii și a țesuturilor.

Ce zici, merită pielea ta un asemenea răsfăț?

https://ensanahotels.com/ro

My title page contents