Sfaturi pentru spălarea hainelor vara. De ce să ții cont?

În cele ce urmează îți ofer câteva sfaturi pentru spălarea hainelor vara, de care să ții cont. Țesături ușoare, culori deschise: e vară! Căldura și soarele pot strica cu ușurință hainele noastre preferate, dacă nu luăm măsurile de precauție potrivite.

Vara este anotimpul în care purtăm haine cu țesături ușoare și o facem destul de des. Așa că și felul de a spăla rufele se schimbă față de cel din sezonul rece, când țesăturile sunt mult mai grele și mai colorate.

Deci, cum să procedezi? Acordă atenție spălării, pentru a nu deteriora nicio îmbrăcăminte. Este necesar să iei măsurile de precauție potrivite și să nu „arunci” totul în mașina de spălat în grabă. Țesăturile delicate ale îmbrăcămintei de vară au nevoie de o îngrijire suplimentară.

Sfaturi pentru spălarea hainelor vara. Cum să tratezi țesăturile de vară?

Mai întâi să punctăm care sunt țesăturile tipice de vară: in, mătase și bumbac. Aceste materiale ne garantează confort și o senzație de prospețime pe piele, dar necesită și multă delicatețe și atenție în a fi tratate. Fiecare dintre ele necesită un tratament diferit.

Bumbac, mătase, in: ce prospețime! Țesăturile de vară sunt pe cât de confortabile, pe atât de delicate. Să vedem cum să le tratăm pentru a nu le deteriora:

Bumbacul este un material ușor și respirabil, unul dintre cele mai populare de pe piață. Bumbacul alb poate fi spălat până la 90 °, în timp ce pentru hainele din bumbac colorate este mai bine să nu se depășească 60 ° și să setezi un ciclu scurt de clătire și centrifugare, pentru a nu deteriora materialele.

Potrivit pentru absorbția umezelii, inul oferă o mare senzație de prospețime în contact cu pielea. Pentru in, temperatura maximă de spălare este de 60 de grade pentru rufele albe, și 40 pentru cele colorate, alegând un ciclu delicat.

Mătasea este întotdeauna o necesitate foarte elegantă în serile de vară. O rochie lungă, de exemplu, este frumoasă la privit și plăcută de purtat. Cu toate acestea, mătasea este o țesătură foarte delicată, care necesită o atenție specială la spălare. Programează un ciclu potrivit pentru rufe delicate, care nu trebuiie să depășească niciodată 30 °. De asemenea, ar fi de preferat să speli hainele de mătase într-un sac special, pentru a evita contactul direct cu tamburul.

Iată câteva sfaturi pentru a spăla în mod corect toate hainele și țesăturile tipice de vară:

Citește eticheta

Citirea etichetei este primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a spăla orice articol de îmbrăcăminte. Acolo găsești toate informațiile necesare pentru a evita greșelile.

O îmbrăcăminte delicată poate necesita o temperatură diferită de cea obișnuită sau un anumit program de spălare. Verifică toate informațiile de pe etichetă, pentru a evita greșelile.

Separă rufele

Vara este sinonimă cu îmbrăcăminte lejeră și colorată, dar asta nu înseamnă că poți evita separarea rufelor. Folosește diferite coșuri pentru rufe murdare, unul pentru culorile mai închise și unul pentru cele mai deschise. Acesta este un truc simplu care te va ajuta să economisești timp. Roagă-i și pe ceilalți membri ai familiei să pună rufele murdare în coșurile potrivite, astfel încât să nu mai fie nevoie să le sortezi înainte de spălare.

Alege detergentul potrivit

Folosirea unei cantități mai mari de detergent nu înseamnă o curățare mai bună. De fapt, prea mult detergent ar putea deteriora mașina de spălat și chiar rufele. Vara, combina un detergent pentru delicate cu un balsam bun si moderează cantitățile.

Cum speli costumele de baie?

După câteva spălări de mână este bine să le bagi în mașina de spălat rufe pentru a îndepărta clorul, dar și sarea din apa de mare. Esențial este să nu exagerezi cu temperatura: alege fie apa rece, fie programează mașina la maximum 30 de grade. De asemenea, este indicat să le speli într-un sac special pentru rufe delicate sau într-o față de pernă.

 

 

 

 

My title page contents