Dacă cel mic începe să plângă nu este cazul să întri imediat în panică. Există soluții pentru colici, simple și rapide, care vă vor scăpa de griji!
Cel mic este sănătos, bine hrănit și poartă un scutec curat. Și totuși, de căteva ore nu se mai oprește din plâns. Toți bebelușii plâng, însă cei care au colici plâng mai des de de obicei. aceste momente pot fi cu adevărat frustrante pentru părinți, însă vestea bună este ca ei nu durează la nesfârșit și există soluții pentru colici la care poți apela rapid și ușor!
Colicii încep, în general, când bebelușii au în jur de 3 săptămâni și se încheie în jurul vârstei de 3 – 4luni. Motivele pentru care apar aceștia variază, însă există câteva remedii, eficiente, atât în cazul fetelor cât și al băieților. Potrivit specialiștilor de la Healthline.com, iată care sunt printre cele mai efticiente:
Schimbarea poziției una dintre principalele soluții pentru colici
Există bebeluși care se calmează instant, dacă sunt întorși de pe o parte pe cealaltă. Spre exemplu, dacă bebelușul tău pnge stând pe spate, îl poți așeza pe burtă. Mai mult decât atât, poți freca spatele bebelușului printr-un masaj calmant.
În plus, timpul petrecut pe burtă, îl ajută pe cel mici să își dezvolte mușchi mai puternici în zona umerilor și a spatelui. Fii foarte atentă: aplică această metodă doar atunci când cel mic este treaz!
Îmbrățisările pot fi o soluție eficientă!
Dacă îți ții copilul în brașe nu îl vei răsfăța mai mult, ci din contră, în primele luni, când se confruntă cu colicii, atenția pe care i-o oferi îl calmează.
Ia-l pe cel mic în brațe ori de câte ori vezi că plânge din cauza colicilor. Mai mult decât atât, speciliștii recomandă să îl ții pe cel mic în brațe pentru mai mult timp dimineața, ca să împiedici apariția coșurilor seara.
Plimbările luni, pe lista de soluții pentru colici!
Plimbările lungi, cu mașina sau căruciorul sunt o modalitate prin care îl poți calma pe cel mic. Mergi alături de partner și bebeluș într-o plimbare cu mașina. Astfel, micuțul vostru se poate calma și va adormi mai ușor.
Asigură-te că râgâie după fiecare masă!
Boala de reflux gastroesofagian contribuie la apriția colicilor și a situațiilor neplăcute. După fiecare masă, asigură-te că cel mic râgâie. Mai mult decât atât, dacă ții bebelușul în poziție verticală după masă te vei asigura că reduci simtomele refluxului acid care poat apărea mai târziu!
Schimbă laptele praf!
Una dintre cele câteva soluții pentru colici este următoarea: schimbă, măcar pentru o perioadă, laptele praf. Formula, mai ales dacă este bogată în proteine, pe care o folosești în prezent îi poate crea balonare, alergii sau diverse intoleranțe.
În acest caz, optează pentru o formula cât mai simplă, pe care să o folosești la mesele celui mic pentru mai mult timp. Verifică dacă și după această schimbare te confrunți, în continuare, cu colicii!